Dragomir: Pițurcă ar fi trebuit să-și ceară scuze în fața țării după meciul cu Olanda

Dragomir: Pițurcă ar fi trebuit să-și ceară scuze în fața țării după meciul cu Olanda
Publicat: 28/03/2013, 16:11
Actualizat: 19/10/2018, 17:17

Președintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, joi, că selecționerul Victor Pițurcă ar fi trebuit să-și ceară scuze „în fața țării” după înfrângerea, cu scorul de 0-4, înregistrată de naționala României, la Amsterdam, în meciul cu Olanda, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

Întrebat la sediul MTS, unde șeful ligii a participat la o dezbatere pe teme de sport, dacă Pițurcă ar fi trebuit să-și ceară scuze în locul președintelui FRF, Mircea Sandu, Dragomir a răspuns: „Categoric, Pițurcă trebuia să-și ceară scuze și nu în fața suporterilor, ci în fața țării”.

Preșdintele LPF susține că nu intenționează să ceară demiterea antrenorului echipei naționale, care trebuie lăsat să încheie actuala campanie de calificare. Însă dacă reprezentativa României ratează prezența în barajul pentru Cupa Mondială, „trebuie luate măsuri cu cei care au răspuns de această calificare”, consideră Dragomir.

„Eu nu cer demiterea lui Pițurcă, ar fi o tâmpenie din partea mea. Înseamnă că nu aș fi profesionist. Trebuie să-și ducă această campanie la bun sfârșit. Numai că un semnal de alarmă trebuia tras. El trebuie să-și găsească fundași laterali în formă, un mijlocaș și un atacant valoroși. Ne trebuie multe ca să ajungem la baraj. Dacă nu ne calificăm, atunci trebuie luate măsuri cu cei care au răspuns de această calificare”, a spus Dragomir.

Dumitru Dragomir, care îndeplinește și funcția de prim-vicepreședinte al FRF, este sigur că Pițurcă va prezenta în Comitetul Executv al federației un raport după cele două meciuri disputate de echipa națională în ultima săptămână, în preliminariile Cupei Mondiale.

„Nu se poate să nu asculți de nimeni. Eu nu vreau să-mi ceară Pițurcă sfatul, dar nu veau să cădem în derizoriu. Adică, atunci când Comitetul Executiv cere o informare pentru a o da publicității, mi se pare o mare nesimțire să vii cu o pagină în care să enumeri meciurile jucate. Adică toată populația României și noi din Comitetul Executiv suntem niște tâmpiți? Acum sigur va prezenta Pițurcă un raport, în urma intervenției mele de la acel Comitet Executiv. Ușor-ușor, intrăm în normalitate. Nu mă mai aștept la o foaie acum, pentru că acum nu-l mai iartă presa”, a mai spus Dragomir.

Președintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, la revenirea în țară de la Amsterdam a delegației României, că le cere scuze suporterilor români pentru situația jenantă în care i-a pus în meciul cu Olanda, dar a precizat că selecționerul Victor Pițurcă va rămâne în funcție.

Referitor la dezvăluirile sale privind mai mulți jucători ai echipei naționale, printre care Gabriel Torje, Alexandru Chipciu și Gabriel Tamaș, care au petrecut după înfrângerea cu Olanda, Dragomir a explicat că aceștia au băut „de supărare” și nu pentru că nu îi interesează prima reprezentativă a României.

„Nu trebuie să îmi mențin declarația despre acei jucători. Presa a aflat înaintea mea, dar cred că s-a încercat să se pună batista pe țambal. Și eu puneam batista pe țambal, dar am tras un semnal de alarmă. Nu putem să ținem mereu murdăria sub covor pentru că o s-o mirosim toți. Jucătorii au băut de supărare. Nu există jucători pe care să nu îi intereseze de națională. De supărare au băut sigur. Cei din staful naționalei trebuie să aibă grijă de jucători că de aia sunt plătiți. Eu de-o viață îmi pun în cap pe toată lumea și apoi toți îmi dau dreptate. Dar eu nu pot să ascund nedreptățile, pentru că nici pe mine nu mă iartă presa niciodată. Eu sunt de acord că nu există om fără greșeală, așa cum sunt sigur că nu există om să nu se poată să se îndrepte. Pițurcă e mână forte, dar cine îl ascultă?”, a precizat Dumitru Dragomir.

Întrebat dacă jucătorii în cauză ar trebui sancționați, oficialul LPF a răspuns: „Nicio sancțiune. O sancțiune mică… Ascultați-mă pe mine, antrenori mai găsim, jucători nu prea găsim”.

Cauza jocului slab al primei reprezentative trebuie căutată la conducerea tehnică, este de părere președintele Ligii. „Cauza trebuie căutată la staful tehnic al naționalei. De ce jucătorii (n.r. – steliști) au jucat bine cu Chelsea și de ce de trei meciuri joacă la națională foarte prost? După victoria din Turcia au prins aripi, dar de carton”, a mai spus oficialul LPF.

În opinia lui Dragomir, Gigi Becali nu a greșit atunci când a discutat pe teren cu selecționerul Victor Pițurcă deoarece este „patronul a jumătate din echipa națională”. „Ce e urât că s-a dus Becali pe teren cu două ore înainte de meci? S-a dus în calitate de patron a jumătate din echipa națională. Ce, asta e o greșeală? Nu. Greșeala e jocul prost al echipei. Celelalte sunt lucruri mărunte.”

Echipa națională a României a fost învinsă, marți, în deplasare, pe Amsterdam ArenA, cu scorul de 4-0 (1-0), de reprezentativa Olandei, într-un meci din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. Vineri, România a remizat la Budapesta, cu Ungaria, scor 2-2.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Acești doi vasluieni s-au îmbogățit! Câte sticle au dus într-un centru de reciclare din LIDL
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5...
Oana Lis, diagnosticată cu CANCER! Clipele grele prin care trece soția lui Viorel Lis: „Viața...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
„Am găsit-o la 100 de metri de mașină”. Șoferul începător care a provocat teribilul accident...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Este interzis în România. Ți se suspendă PERMISUL și iei amendă de 10.000 de lei
Divorț fulgerător în lumea fotbalului. Au rezistat doar câteva luni
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Cuza a murit în urmă cu 151 de ani, la Heidelberg, Germania. Conspiraţia din spatele...
×