Dulgheru și echipa României au ironizat gestul lui Bouchard de la tragerea la sorți: ”A fost mai mult o glumă”

Publicat: 19/04/2015, 09:59

„A fost un răspuns la ceea ce a făcut Genie, dar a fost mai mult o glumă între noi, nimic personal. Vineri a fost un moment ciudat. Fed Cup este o competiție despre fair-play și valori. Bouchard a spus că este o superstiție de a ei și nimic personal. Dar acest gest contravine valorilor competiției. Poate că m-a motivat puțin în plus”, a declarat Dulgheru, potrivit tenniscanada.com.

La finalul partidei de sâmbătă, Dulgheru s-a îndreptat imediat spre loja în care se afla staful României și coechipierele Andreea Mitu și Raluca Olaru. Ea a mimat că refuză să dea mâna cu ei, ironizând astfel gestul lui Bouchard, care nu a acceptat să-i strângă mâna la tragerea la sorți de vineri.
În tot acest timp, Bouchard a așteptat-o la fileu pe Dulgheru, pentru a-i strânge mâna, așa cum a promis vineri. După „mica scenetă” pusă în practică în sala din Montreal, românca a mers și a dat mâna cu sportiva canadiană.

Bouchard a explicat că nu crede în ideea de a ura succes adversarei înainte de meci, subliniind că ar minți dacă ar face acest lucru: „Pur și simplu nu cred în ideea de a ura succes înainte de meci. Niciodată nu ne strângem mâna înainte de meciuri în circuitul WTA sau la un Grand Slam. Nu este nimic personal cu cineva sau cu vreo țară anume și strâng mâna fără probleme după meci. Dar nu cred în a ura succes, ar fi o minciună, ar fi ceva fals”, a spus Bouchard, care a refuzat să-i strângă mâna și slovacei Kristina Kucova, la meciul din aprilie 2014, din Fed Cup.

Jucătoarea de tenis Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-4, pe Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, astfel că România a egalat, 1-1, scorul în întâlnirea cu Canada, de la Montreal, din barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federației. Partida a durat o oră și 37 de minute.

În primul meci, Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-4, de Francoise Abanda (260 WTA), după două ore și 39 de minute de joc. Begu a fost vizibil afectată în setul trei de o problemă la piciorul stâng.

Duminică sunt programate partidele Eugenie Bouchard (locul 7 WTA) – Irina-Camelia Begu (locul 33 WTA), Francoise Abanda (locul 260) – Alexandra Dulgheru (locul 69) și Gabriela Dabrowski /Sharon Fischmann – Andreea Mitu/Raluca Olaru.

Dacă Begu nu va putea evolua în meciul din ziua a doua a întâlnirii, ea va fi înlocuită de Andreea Mitu, locul 104 WTA.
Învingătoarea din partida Canada-România va evolua în 2016 în cea mai înaltă divizie a competiției, iar învinsa va juca în Grupa Mondială II.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase