LPF TV și LIGA 1 TV se pregătesc de lansare. Când vor începe să emită

LPF TV și LIGA 1 TV se pregătesc de lansare. Când vor începe să emită
Publicat: 22/03/2013, 19:19
Actualizat: 13/02/2019, 06:27

Liga Profesionistă de Fotbal a demarat oficial procedurile pentru a lansa propriile televiziuni – LPF TV și LIGA 1 TV -, care ar urma să emită de la începutul anului 2014, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, Dumitru Dragomir, președintele LPF.

Liga Profesionistă de Fotbal a solicitat Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) înregistrarea mărcilor LPF TV și LIGA 1 TV, făcând astfel primul pas oficial pentru lansarea propriilor televiziuni.

Cererea de înregistrare a mărcilor LPF TV și LIGA 1 TV a fost depusă la OSIM în data de 14 martie 2013. Pentru ambele mărci, Liga a solicitat înregistrarea în clasele „Educație; instruire; divertisment; activități sportive și culturale”, „Telecomunicații” și „Publicitate; conducerea și administrarea afacerilor; lucrări de birou”.

Contactat de MEDIAFAX, Dumitru Dragomir, președintele LPF, a confirmat intenția de lansare a televiziunilor LPF și LIGA 1 TV. „Eu fac propunerile, dar hotărăște Adunarea Generală, care cred că va fi în iunie-iulie”, a spus Dragomir.

El a mai spus că Adunarea Generală va decide dacă va exista o singură televiziune, pentru care se va alege una din cele două denumiri LPF TV și Liga 1 TV, sau dacă vor exista două televiziuni cu aceste denumiri.

Totodată, Dumitru Dragomir a precizat că la proiectul lansării propriilor televiziuni lucrează de la începutul acestui an două echipe, una din țară și una din străinătate, urmând să fie depuse solicitări în acest sens la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), instituția care emite licențele audiovizuale pentru ca un post TV să poată emite.

„Urmează să depunem și la CNA. Facem actele deocamdată. Suntem în faza incipientă a discuției, căutăm soluții și umblăm prin lume să vedem cum are Franța, cum are Italia, cum are Germania, cum are Austria, cum au țările din jurul nostru”, a explicat Dragomir.

Întrebat dacă Liga Profesionistă de Fotbal are ca partener un operator de cablu pentru lansarea televiziunilor, Dumitru Dragomir a spus că Liga va discuta cu cabliștii. „Să vedem dacă sunt interesați proprietarii de cablu. Dacă sunt interesați, atunci intrăm într-un parteneriat cu ei”, a mai spus președintele LPF.

Pe de altă parte, Dumitru Dragomir a spus că televiziunile Ligii Profesioniste de Fotbal nu vor transmite numai meciuri de fotbal.

„Eu eu am planul meu să rezolv cu Federația să luăm și Cupa României, să luăm și Divizia B, să luăm tot, să facem un contract și cu Federația Română de Handbal. Suntem în discuții avansate pentru sporturile de echipă. Vom avea și fotbal și filme artistice și show-uri pe teme sportive. Plus lupte K1, toate felurile de lupte”, a spus Dumitru Dragomir.

El a precizat că, dacă Adunarea Generală a LPF îi va accepta propunerile, televiziunile LPF vor emite de la începutul anului 2014.

De asemenea, Dumitru Dragomir a spus că televiziunile pot să fie lansate înaintea organizării unei noi licitații pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I. Dragomir a precizat că Adunarea Generală va decide când va fi organizată licitația pentru meciurile din Liga I începând cu sezonul competițional 2014/2015.

Dumitru Dragomir a anunțat încă din anul 2011 intenția Ligii Profesioniste de Fotbal de a lansa propriile televiziuni, în contextul în care drepturile de difuzare TV pentru mai multe pachete cu meciuri din Liga I nu au fost vândute inițial la licitația organizată la momentul respectiv de LPF.

Astfel, pe 3 mai 2011, Dumitru Dragomir a declarat, într-o conferință de presă, că Liga Profesionistă de Fotbal ar putea câștiga cu o televiziune proprie, difuzată în format „pay per view” (cu plată, n.r.), circa 170 de milioane de euro din 170 de meciuri transmise.

El a mai spus atunci că LPF va avea o platformă funcțională cu unul sau două posturi TV, aceasta urmând să fie construită din banii obținuți din drepturile TV, dar și din împrumuturi bancare, iar sediul ar putea fi în parcarea actualei clădiri a Ligii din Cotroceni. Tot atunci, Dragomir a spus că societățile de cablu și DTH vor fi de acord să retransmită postul sau posturile Ligii Profesioniste de Fotbal pentru că vor primi bani pentru a furniza acest serviciu.

La licitația din 4 aprilie 2011, la care au participat societățile SC Antena TV Group SA, SC RCS&RDS SA și SC Romtelecom SA, numai trei pachete au fost adjudecate dintre cele nouă. Liga a scos la licitație cesiunea drepturilor de televiziune (audiovizuale) prin orice mijloc tehnic a imaginilor în mișcare, însoțite sau nu de sunet, din cadrul meciurilor de fotbal ale competiției Liga I „PARTENER” în sezoanele competiționale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, partidele fiind împărțite în nouă pachete. Astfel, RCS&RDS a câștigat primul pachet de meciuri, Romtelecom, pe cel de-al doilea, iar Antena 1, pe ce de-al optulea, pentru celelalte pachete nelicitând nimeni.

RDS&RCS și Romtelecom au licitat pentru pachetul numărul 1, prima câștigând la al doilea pas cu suma de 13.200.000 de euro plus TVA (preț de plecare 12.900.000 de euro plus TVA).

Cel de-al doilea pachet a fost adjudecat de Romtelecom, singura care a licitat, cu suma de pornire de 12.900.000 de euro plus TVA.

Pachetul numărul opt a fost adjudecat de Antena 1, cu suma de 10.500.000 de euro plus TVA.

Ulterior, conducătorii de cluburi au hotărât ca pachetul numărul 9 de meciuri din Liga I să fie încredințat TVR pentru suma de nouă milioane de euro fără TVA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
S-A DECIS PLATA a câte 3.000 de euro pe lună. Banii intră direct ÎN CONTUL...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Motivul pentru care Paula Seling a vrut să plece definitiv din România: ”Drumul meu era...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cercetătorii spun că au găsit noi dovezi pentru o planetă ascunsă în Sistemul Solar