Pițurcă: Șansele de calificare sunt mai mari acum decât la începutul preliminariilor

Pițurcă: Șansele de calificare sunt mai mari acum decât la începutul preliminariilor
Selecționerul Victor Pițurcă susține că șansele echipei naționale a României de calificare la CM 2014 sunt mai mari în acest moment, după înfrângerea cu 4-0 cu Olanda, decât la începutul preliminariilor deoarece meciurile grele au trecut și acum are informații mai multe despre adversari.
Publicat: 02/04/2013, 22:44
Actualizat: 04/07/2013, 08:20

Selecționerul Victor Pițurcă susține că șansele echipei naționale a României de calificare la CM 2014 sunt mai mari în acest moment, după înfrângerea cu 4-0 cu Olanda, decât la începutul preliminariilor deoarece meciurile grele au trecut și acum are informații mai multe despre adversari.

El a adăugat însă că trebuie să găsească motivele pentru care echipa națională nu a avut nicio reacție la scorul de 0-2 cu Olanda. „Șanse reale există. Chiar șansele sunt mai mari acum decât la începutul campaniei. Pentru că toate meciurile grele le-am jucat în deplasare, iar acum ne știm și adversarii. Însă trebuie să intrăm pe teren cu Ungaria și Turcia și să câștigăm. Va fi greu, dar vom da totul. E adevărat că a fost o perioadă mai slabă pentru echipa națională. În viața mea, în cele 82 de meciuri ca selecționer, eu n-am văzut o echipă națională ca în meciul cu Olanda, care la 2-0 să nu reacționeze, să nu încerce să marcheze, să dea totul fizic. La aceste probleme ne gândim acum și cauzele le vom găsi. Am văzut că s-a vehiculat faptul că voi renunța la anumiți jucători. Nu, nu voi renunța la niciun jucător”, a declarat, marți, selecționerul.

Pițurcă a menționat însă că e foarte greu să lucreze în atmosfera creată în jurul echipei naționale după dubla cu Ungaria și Olanda. „Am avut două meciuri nu tocmai reușite, trebuie să recunosc asta, iar atmosfera creată după ele nu face bine echipei naționale. Perspectiva nu e una de bun augur, de aceea trebuie să trag un semnal de alarmă. Obiectivul meu este crearea unei echipe performante și calificarea la CE 2016. Acesta este obiectivul meu și țin să îl reamintesc pentru că în iarnă, după 17 partide dintre care doar trei pierdute, se vorbea de demiterea mea. Am înțeles că era și la o casă de pariuri dacă voi fi sau nu demis în cazul unei înfrângeri cu Australia. Și în aceste condiții este foarte greu de lucrat, de făcut performanță”, a precizat Pițurcă.

Selecționerul nu își reproșează felul în care a alcătuit primul unsprezece cu Olanda și afirmă că niciun jucător nu a „jucat fantastic”. „Eu am ceva să îmi reproșez și atunci când câștigă echipa națională. Maxim, Mutu și Keșeru au marcat după meciurile naționalei la echipele lor, dar și înainte. Dar nu îmi reproșez că nu i-am băgat. Eu cred că am introdus jucătorii care trebuia în teren, însă acesta a fost jocul cu Olanda. Nimeni, din lotul pentru aceste două meciuri, nu s-a ridicat la un nivel foarte înalt. Absolut niciun jucător nu putem spune că a jucat fantastic. Pot să îl nominalizez pe Chiricheș cu Ungaria și pe Adi Popa cu Olanda, care au jucat la un anumit nivel. Restul însă nu s-au ridicat la nivelul care am fi vrut. Și atunci normal că am câștigat doar un punct, cu Ungaria, și acela cu noroc, cu șansă foarte mare, asta e realitatea. Dacă ar fi încă un meci cu Olanda eu tot așa l-aș pregăti fiindcă materia umană este aceeași”, a menționat tehnicianul.

El a adăugat că Olanda este o echipă extraordinară care poate marca nouă goluri într-un meci. „Se vorbește de schimbarea mea, dar pe mine nu mă presează rezultatele. Mai mult ca mine nu își dorește nimeni să aibă rezultate bune, dar în același timp eu pregătesc o echipă pentru preliminariile următoare. Olanda e o echipă extraordinară, e vicecampioana mondială și dacă nu ești atent te bate cum a bătut Bayern pe Hamburg cu 9-2. Generațiile s-au schimbat, noi când pierdeam, eram supărați. Ca să obții rezultate, trebuie să suferi, că altfel e foarte greu. Eu le-am explicat ce înseamnă echipa națională, inclusiv lui Mutu”, a precizat el.

Pițurcă susține că nu ia în calcul demisia din funcția de selecționer. „Cum adică, să renunț pe munca mea? Dacă nu reușeam în acest timp să alcătuiesc o echipă și să nu am rezultate atunci sigur că m-aș fi gândit să renunț, că doar nu sunt tâmpit. Dar pe munca mea cum? Nu știu câți dintre acești jucători ar fi fost la națională dacă nu aș fi fost eu. Păi cine știa de Maxim, de Chiricheș, de Pintilii? Nu prea știa nimeni, vă spun eu. Când l-am băgat pe Chipciu și Mățel cu Franța, puteam să luăm și 4-5 goluri. Am riscat, dar mi-am dat seama de calitățile lor. Și atunci nu pot să îmi dau demisia pe munca mea”, a spus antrenorul primei reprezentative.

Întrebat cine trebuie să demisioneze dacă România nu învinge Ungaria în partida de la București, Pițurcă a răspuns: „Eu cred că trebuie să plece toată lumea din Ligă. Părerea mea. Asta înseamnă că campionatul nostru e foarte slab. Păi, ai cui sunt jucătorii? O să aduc numai jucători din țară. Mie mi-e foarte greu să vorbesc de Dragomir, pentru că am fost amici atâția ani. Noi ne vedeam la Viorel Păunescu și vorbeam, glumeam. Nu m-am certat, eu doar i-am răspuns la ceea ce a spus. Eu nu mă iau de munca lui, de salariul lui”.

Selecționerul afirmă că primele sale de calificare se diminuează după preliminariile CM 2014 și că pentru rezultatele echipei naționale răspunde doar în fața președintelui Mircea Sandu, conform contractului. „Dacă eram nemulțumit de salariu nu semnam contractul cu FRF. Salariul nu se diminuează, numai primele. Am primă foarte mare pentru calificarea la Mondialul din Brazilia, pentru că șansele când am semnat eu erau minime. Dacă dă Dumnezeu, probabil o să iau acei bani. Pentru calificările ulterioare prima este mult mai mică. Eu numai în fața președintelui răspund. Dar dacă membrii Comitetui Executiv au o problemă serioasă de dezbătut și vor părerea mea nu va fi nicio problemă. Însă, contractul meu a fost realizat ca discuțiile să le port cu o singură persoană și aceea este președintele FRF. În ceea ce privește acel raport de la Comitetul Executiv, care se spune că a fost doar o singură foaie, nu e adevărat. A fost foarte la obiect, dar probabil că domnul Dragomir vroia să-i spunem povești nemuritoare”, a mai afirmat Pițurcă.

Echipa națională a României a remizat la Budapesta, cu Ungaria, scor 2-2 și a fost învinsă, pe Amsterdam ArenA, cu scorul de 4-0, de reprezentativa Olandei, în ultimele două partide disputate în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Cât de frumoasă e iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Cu cine petrece Violeta Bănică de Paște: „Abia aștept”
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Elisabeta I, Regina Fecioară sau Gloriana