Prima declarație a Simonei Halep, după calificarea în semifinalele US Open

Prima declarație a Simonei Halep, după calificarea în semifinalele US Open
Publicat: 10/09/2015, 07:06
Actualizat: 10/09/2015, 09:29

„Este grozav să fiu în semifinale, mă simt bine aici, savurez acest turneu. Mă bucur că am putut s-o înving pe Azarenka. În primul set am fost mai agresivă, am dominat, apoi am făcut un pas înapoi. După pauză mi-am spus că nu am nimic de pierdut, am spus că trebuie să-mi găsesc calea și așa am făcut”, a declarat Halep la Eurosport.

imona Halep a declarat, miercuri seară, că se simte bine după victoria din sferturile de finala la US Open și este încrezătoare că poate să câștige semifinala cu Flavia Pennetta, care va avea loc joi noapte, deși mai resimte încă unele dureri la picior.

„Pot să spun că îmi doresc să câștig, am jucat cu ea acum doi ani aici, dar am jucat și anul acesta, mult mai important pentru mine și am câștigat acel meci, am încredere că pot să câștig mâine, bineînțeles, dar tot așa de adevărat este că va fi un meci foarte greu și ea va lupta pentru șansa ei, pentru că este o șansă mare și pentru ea”, a afirmat Halep.
Deși nerefacută complet după durerile care au apărut în meciul din optimi, cu Sabine Lisicki, Halep a spus ca pe ansamblu este mai relaxată, știind că nu are nimic grav la picior.

„Cu Lisicki am fost mai mult speriată că n-am știut ce e la picior, dar după meci am fost și am făcut analize și mi s-a spus că nu am nimic grav, m-am relaxat și mi-am dat drumul la picioare și am alergat cât am putut de mult. Mă simt bine, am simțit durere bineințeles și astăzi, dar am vrut s-o las deoparte și să uit de ea, să joc doar meciul și oricum, dacă aș fi pierdut ar fi fost ultimul meci și aș fi avut pauză, așa că am tras cât am putut de mult ca să câștig”, a adăugat românca.

Ea s-a declarat mulțumită și motivată după meciul spectaculos câștigat, miercuri, în sferturile de finală, împotriva Victoriei Azarenka: „A fost o victorie importantă pentru mine, este un moment deosebit să fiu într-o semifinală la US Open, întotdeauna mi-a plăcut hardul, pot să zic că am redescoperit plăcerea de a juca pe hard de când am câștigat la Indian Wells, sunt într-o formă bună, sunt bucuroasă de ceea ce fac și de sfaturile pe care le am de la oamenii din jurul meu”.

„La început nu am avut așteptări la acest turneu, bineînțeles că am avut doua rezultate bune care mi-au dat și mai multă încredere că pot să fac o treabă buna și aici, dar nu m-am gândit deloc la rezultat. De aceea am jucat un tenis foarte bun, mai ales astăzi, am jucat amândouă foarte bine, a fost un meci incredibil și sunt foarte bucuroasă că am făcut față și am dominat exact când a trebuit la sfârșit”, a mai spus Halep.

Simona a avut sprijin la acest meci și din partea Nadiei Comăneci și a lui Horia Tecău, aflați în loja echipei sale alături de antrenorul Darren Cahill. „Horia este un băiat deosebit și… știe el, mi-a spus mie niște chestii care mi-au dat încredere. A venit, a stat săracul toată ziua…Și bineînțeles, să o ai pe Nadia în lojă îți dă încredere că o mare campioană vine și te susține și apreciază ceea ce faci”, a precizat numărul 2 mondial.

Simona Halep s-a declarat încântată și de încurajările și ovațiile primite în mod aproape constant de la numeroșii suporteri români prezenți pe Arthur Ashe.”Le multumesc tuturor suporterilor românis și a fost și astăzi un moment deosebit la mingea de meci când au început toți să strige Si-mo-na!. Este un moment deosebit și chiar mă bucura aceste lucruri”, a adăugat Halep.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA și cap de serie numărul 2, s-a calificat, miercuri, în semifinalele US Open, după ce a învins-o, cu scorul de 6-3, 4-6, 6-4, pe Victoria Azarenka din Belarus, locul 20 WTA și cap de serie numărul 20, în sferturile de finală ale turneului.

Partida a durat două ore și 40 minute și la capătul ei Halep a reușit a treia calificare în penultimul act al unui Grand Slam, după Roland Garros și Wimbledon, ambele în 2014, și a 45-a victorie în 2015.

În faza următoare, Simona Halep o va întâlni, joi, pe italianca Flavia Pennetta, locul 26 WTA și cap de serie numărul 26, care a eliminat-o în sferturi pe Petra Kvitova, locul 4 WTA și cap de serie numărul 5, scor 4-6, 6-4, 6-2.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Cum s-a lăsat pozată Simona Halep de Paște, la câteva ore după ce a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
El este Cristian, polițistul care și-a pierdut viața într-un accident de motocicletă la Galați: „Doi...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
INTERZIS pe tot teritoriul României. Legea pe care niciun român nu o va încălca
Buletinele vor fi înlocuite de noua carte de identitate pe model european
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Ce substanță radioactivă a fost găsită în urina fumătorilor de țigări electronice?