Romtelecom și RCS au câștigat împreună drepturile de difuzare pentru meciurile din UEFA

Romtelecom și RCS au câștigat împreună drepturile de difuzare pentru meciurile din UEFA
Publicat: 23/04/2012, 19:39
Actualizat: 23/04/2012, 20:10

Romtelecom și RCS&RDS, cei mai importanți doi operatori de pe piața locală de telecomunicații, au câștigat drepturile de difuzare pentru meciurile din UEFA Champions League, pentru următoarele trei sezoane, 2012-2015, ca urmare a înaintării unei oferte comune în acest sens.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Romtelecom, „câștigarea acestor drepturi de către cele două companii se va concretiza în difuzarea competiției atât pe Dolce Sport, cât și pe canalele dedicate ale celuilalt operator, ceea ce va permite unui număr mai mare de clienți pasionați de sport să poată urmări meciurile celei mai importante competiții fotbalistice intercluburi din Europa”.

Drepturile includ difuzarea tuturor meciurilor fie în direct, fie în reluare, precum și rezumatele din serile de marți și miercuri, ca și magazinul săptămânal „UEFA Champions League”. Meciurile sunt produse HD. În serile în care există mai multe meciuri la aceeași oră, acestea vor fi programate atât pe canalul HD, cât și pe cele SD, se mai spune în comunicat.

În comunicat, Romtelecom precizează că această asociere are la bază optimizarea costurilor. „În primul rând, vorbim despre optimizare de costuri, având în vedere că operăm pe o piață cu o competiție foarte ridicată și un nivel al venitului mediu per utilizator foarte scăzut. Apoi, considerăm că este în beneficiul mai multor clienți să aibă acces la acest produs TV de supercalitate”, se spune în comunicat.

În privința împărțirii opțiunilor între Romtelecom (Dolce Sport) și RCS&RDS (Digi Sport), în comunicat se spune că Romtelecom și RCS&RDS au aceleași opțiuni. „Astfel, aceleași meciuri pot fi văzute în același timp de abonații celor două platforme, în funcție de programele acestora”, se mai spune în comunicat.

În ceea ce privește elementul diferențiator al Romtelecom, fața de competitorul RCS&RDS, în comunicat se spune: „Considerăm că de la bun început Dolce Sport și-a asumat responsabilitatea de a face o diferență sesizabilă pe piața de profil, promovând exclusiv calitatea și performanța, de la competițiile difuzate la nivelul discursului de talk-show sportiv și până la echipa redacțională. Vom continua să păstrăm aceste elemente diferențiatoare, reflectate atât în calitatea conținutului, cât și în standardele analizei sportive și credem că publicul apreciază această abordare”.

În ceea ce privește costurile asumate de ambele companii, Romtelecom spune că suma oferită nu va fi făcută publică, însă dă asigurări că este vorba „de niște costuri pertinente pentru un produs superpremium de televiziune”.

În ceea ce privește intențiile Romtelecom și RCS&RDS de a se asocia și pentru alte competiții, în comunicat se spune: „În funcție de interesul clienților noștri este posibil să mai avem astfel de participări comune, dar la acest moment nu există niciun plan concret în acest sens”.

Pe de altă parte, în comunicat, Romtelecom face referiri și la difuzarea „free to air” a meciurilor din UEFA: „Există și o televiziune «free to air» (TVR), care va transmite meciuri din această competiție. Această televiziune va transmite câte un meci din fiecare etapă de UEFA Champions League. Ea are prima opțiune din ziua de marți de UEFA Champions League, în cazul în care există o echipă din România calificată, regulă care nu se aplică și în ziua de miercuri, când toate opțiunile sunt la Romtelecom și la RCS&RDS”.

Romtelecom este cel mai mare operator local de telefonie fixă și are ca acționari OTE – 54,01% și Ministerul Comunicațiilor – 45,99%. Romtelecom este acționar la Cosmote România, al treilea operator local de telefonie mobilă, cu o participație de 30%, și la NextGen Communications, o companie de cablu care activează pe piața telecom din 2008, unde deține toate acțiunile.

Romtelecom a lansat în august 2010 propria televiziune cu profil sportiv – Dolce Sport. În afară de Dolce Sport, Romtelecom deține și televiziunile sportive Dolce Sport 2 și Dolce Sport HD, canalul de videotext Dolce Info, dar și trei licențe pentru trei televiziuni de filme.

RCS&RDS și-a dezvoltat propria infrastructură de telecomunicații pe suport de fibră optică și acoperă cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixă și mobilă peste 200 orașe din țară. RCS & RDS este, totodată, unul din cei mai importanți operatori din regiune, furnizând servicii de telecomunicații și în Ungaria, Cehia, Slovacia, Croația și Serbia.

În prezent, RCS&RDS deține televiziunile de sport Digi Sport, canalul Digi TV Info (care difuzează, printre altele, informații despre ofertele și serviciile companiei), televiziunea de știri Digi 24 și televiziunile de filme Digi Film 1 și Digi Film 2. De asemenea, RCS&RDS este acționar la Music Channel, H!T Music Channel și UTV.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Şi-a dat jos sutienul fără pic de ruşine! E o artistă mega-celebră de la noi....
Simona Halep și-a inaugurat piscina la vila de la Izvorani și a făcut senzație în...
Canicula ucide. Semne că suferi de epuizare termică ce pot duce la AVC
S-a aflat câţi BANI a plătit Alex Velea pe inelul de logodnă care a ajuns...
Scandalul dintre Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan a ajuns subiect principal în presa din Germania!...
Cea mai bine plătită medalie din istorie! Câți bani incasează prima sportivă din Filipine care...
PNRR-ul României, criticat aspru de presa din Germania: ”Comisia Europeană ar putea respinge planul fără...
Șocul de pe autostradă. Ce a văzut un șofer în apropierea unui sens giratoriu la...
BANCUL ZILEI – Traian Băsescu livrează 1 milion de prezervative românești americanilor
Substanța nocivă pentru întreaga planetă: Este prezentă în alimente și cosmetice și este una dintre...
Şi-a dat jos sutienul fără pic de ruşine! E o artistă mega-celebră de la noi....
Imagini INTIME cu scene de nuditate dintr-o lume CENZURATĂ
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
Câți bani au câștigat Ancuța Bodnar și Simona Radiș, după aurul de la JO 2020....
Face senzaţie cu „cel mai mic bikini”. Puţine ar avea curajul să meargă aşa la...
Horoscop august 2021. O lună cu schimbări majore în viața sentimentală pentru aceste zodii. Ce...
Anamaria Prodan și Reghecampf, RĂSTURNARE TOTALĂ de situație! DECIZIE BOMBĂ după scandalul legat de divorț...
Zguduitor! Un preot și soția sa au ars de vii. Tragedie provocată de furtuna din...
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc,...