Simona Halep învinsă clar, în sferturi, la Australian Open. Cristian Tudor Popescu: Simona s-a topit. Cum se numește ASTA în tenis

Simona Halep învinsă clar, în sferturi, la Australian Open. Cristian Tudor Popescu: Simona s-a topit. Cum se numește ASTA în tenis

Halep a pierdut, Șarapova a câștigat. Mult așteptata semifinală Halep-Șarapova de la Australian Open 2015 nu va mai avea loc, după ce sportiva din România a fost învinsă clar, luni noaptea, de o rusoaică Ekaterina Makarova care a greșit mai puțin, a fost mai stăpână pe joc și a beneficiat de un serviciu care i-a pus mari probleme Simonei Halep. „Trebuie să recunosc: o clipă mi-am zis că Makarova i-a făcut și un bine Simonei, scoțând-o din gura fiarei…Șarapova”, a constatat Cristian Tudor Popescu, după ce a văzut cele două sferturi de finală.

6-4, 6-0. Simona părăsește turneul

Sportiva din Rusia s-a impus, în fața Simonei, după un meci care a durat o oră și nouă minute.

Cu cinci victorii la turneul de la Shenzen, în care a pierdut numai un set, și patru la Australian Open în minimum de seturi, obținute în fața unor jucătoare din afara Top 45 WTA, Halep a fost depășită clar de prima adversară importantă pe care a întâlnit-o în acest an.

Simona Halep a avut, marți, cel mai slab start de meci de la acest turneu. În primele trei ghemuri, ea a câștigat numai patru puncte, astfel că și-a cedat serviciul de două ori, iar Makarova s-a distanțat la 3-0. Cu un serviciu ezitant, Halep a comis două duble greșeli în ghemul al treilea și a trimis multe mingi în fileu, evoluția ei fiind de nerecunsocut. De partea cealaltă, Makarova, o stângace, a servit foarte bine, a jucat numai pe marginile terenului, a plimbat-o pe româncă dintr-un colț într-altul, forțând-o la o defensivă aproape permanentă.

Jucătoarea română a dat semne de revenire în ghemul al patrulea, în care a reușit să câștige pe serviciul adversarei după trei mingi de break. Apoi, Halep și-a făcut în premieră serviciul și la 4-3 pentru Makarova a avut o nouă minge de break, pe care a ratat-o. După o ușoară imprecizie în joc la jumătatea setului, Makarova și-a regăsit cadența loviturilor și a câștigat cu 6-4, după 39 de minute.

Setul al doilea a început într-un scenariu similar cu primul. Halep și-a pierdut serviciul, apoi a condus cu 40-0 în ghemul secund, dar nu a fructificat niciuna dintre cele trei mingi de break avute, astfel că Makarova a ridicat scorul la 2-0. Din acel moment, Simona Halep nu a mai opus rezistență, iar jucătoarea rusă a câștigat setul la zero, după o jumătate de oră.

Ekaterina Makarova s-a calificat astfel în premieră în semifinale la Australian Open, egalându-și cea mai bună performanță din carieră la un Grand Slam, după ce a ajuns în penultimul act și la US Open, în 2014.

În faza următoare, Makarova va juca împotriva învingătoarei din meciul Maria Șarapova (Rusia, locul 2 WTA) – Eugenie Bouchard (Canada, locul 7 WTA), care se dispută tot marți.
La actuala ediție a turneului de la Melbourne, Halep și-a egalat performanța înregistrată cu un an în urmă, calificarea în sferturi. Atunci, ea a pierdut tot în două seturi, scor 3-6, 0-6, confruntarea cu Dominika Cibulkova din Slovacia. Românca, aflată la prima înfrângere în 2015, își va păstra locul 3 WTA și după încheierea acestei competiții.

Prezența în sferturi este recompensată la Australian Open cu 430 de puncte WTA și un cec în valoare de 340.000 de dolari australieni (240.000 de euro), în timp ce semifinalista primește 650.000 de dolari australieni (aproximativ 450.000 de euro) și 780 de puncte WTA.

CRISTIAN TUDOR POPESCU: ”SIMONA A FOST ÎNTR-UN CLUB SELECT”

”De ce m-am speriat, n-am scăpat. După primele 3 ghemuri ale întâlnirii cu Ekaterina Makarova, mi-am dat seama, cu un fior de spaimă, că mai văzusem ce vedeam. În meciul cu Mattek-Sands, conducând cu un set și 5-1, Simona s-a topit pur și simplu în câteva zeci de secunde, pierzând 4 ghemuri la rând. Asta se întâmpla și acum, dar chiar la începutul meciului: serviciu nesigur, retururi prea scurte și fără unghi, intuiție lipsă, cedarea inițiativei de atac adversarei, alternată cu forțări nereușite. Este ceea ce în tenis se numește ” to be out of the game”.

Și afară din joc a rămas Simona până la sfârșit, pentru că dincolo de fileu nu mai era simpatica americancă cu ciorapi până la genunchi, ci periculoasa stângace Makarova, semifinalistă la US Open, posedând un serviciu variat și plin de efecte veninoase, un forehand iute și ascuțit ca o sabie, o anticipație și viziune tactică a terenului care arată că nu degeaba rusoaica a câștigat Roland Garros la dublu.

Deci, ca să fie limpede, Simona nu a căzut de pe un cal răpciugos, Makarova e tare. Când, la Singapore, i-a dat și un 6-0 Serenei Williams, am iubit-o pe Simona, acum i-a venit rândul să încaseze și ea un „bagel” sau, cum îi zice lui 0-6 pe românește, o „lăptăreasă”. Și Simona a fost azi-noapte într-un club select, de vreme ce s-a întâlnit acolo cu nimeni altul decât Rafa Nadal, care a luat-o cu 6-0 de la Berdich”, scrie Cristian Tudor Popescu într-un editorial în gândul.

Citește aici tot editorialul

PRIMA REACȚIE A ÎNVINGĂTOAREI SIMONEI HALEP: ”A FĂCUT CÂTEVA GREȘELI”

Rusoaica Ekaterina Makarova, locul 11 WTA și cap de serie numărul 10, care a învins-o pe Simona Halep, locul 3 WTA, în sferturile de finală ale Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, a declarat că nu s-a gândit la scor în timpul meciului, subliniind că românca a făcut greșeli.

„Sunt atât de fericită. Am pierdut la Halep acum doi ani. Azi a fost foarte greu, nu a contat scorul, am jucat până la capăt. Știam că trebuie să fiu bună, a făcut și ea ceva greșeli, dar mi-am văzut de treabă”, a declarat Makarova la Eurosport.

SITE AUSTRALIAN OPEN: MAKAROVA A ”DEMOLAT-O” PE HALEP ÎN 69 DE MINUTE

Site-ul oficial al turneului Australian Open a notat că Ekaterina Makarova, locul 10 WTA, a „demolat-o” pe Simona Halep, favorită 3, marți, în sferturile de finală, subliniind că rusoaica a cedat doar patru ghemuri.

„Ekaterina Makarova ajunge a doua oară în semifinale la un Grand Slam după ce a învins-o pe favorita trei Simona Halep, pierzând doar patru ghemuri. Rusoaica, favorita 10, a avut nevoie doar de 69 de minute pentru victorie. Ea continuă idila cu Melbourne Park, unde a mai fost în sferturi în 2012 și 2013”, scrie ausopen.com.

Potrivit statisticii de pe site-ul oficial al turneului, Simona Halep a comis în meciul de marți 31 de greșeli neforțate, dintre care patru duble greșeli, față de 20 adversara ei, care nu a avut nicio dublă greșeală. Totuși, Halep a avut 15 lovituri câștigătoare, față de zece Makarova și un raport de 3-0 la ași. Rata de reușită a primului serviciu a fost de 75 la sută în cazul rusoaicei și numai 56 la sută pentru Halep. Makarova a fructificat cinci mingi de break din șase, în timp ce Halep a reușit să câștige numai una din nouă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
A rămas blocat pe linia de tramvai, iar la fel a păţit şi autoutilitara care...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Unul dintre ultimele videoclipuri postate de Mădălin a devenit viral după moartea lui: „Oamenii o...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Maghiarii au învins în România. Schimbarea care îi duce la vârf în 2024
Sute de oameni au fost prezenți la priveghiul lui Costel Pelerinaj interlop la priveghiul lui...
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Cel mai bizar vulcan de pe Pământ, poate chiar din Sistemul Solar, este o anomalie