DIPLOMAȚIE. Uniunea Europeană, despre tensiunile dintre Statele Unite şi China

Redactor:
Gandul
DIPLOMAȚIE. Uniunea Europeană, despre  tensiunile dintre Statele Unite şi China
PANDEMIE. UE ar putea organiza un summit cu prezenţa fizică a liderilor. Care va fi tema acestuia / Sursă Foto: Hepta

Uniunea Europeană este preocupată de amplificarea tensiunilor dintre Statele Unite şi China, avertizând că actuala criză diplomatică afectează eforturile comunităţii internaţionale de contracarare a pandemiei, relatează Mediafax.

„Observăm niveluri înalte ale tensiunilor pe teme strategice, economice, politice. Opinia noastră este că tensiunile nu sunt în concordanţă cu spiritul de cooperare de care avem nevoie acum”, a declarat Nicolas Chapuis, ambasadorul UE în China.

„Sunt convins că vocea UE este mai mult decât necesară în prezent. Noi suntem în centrul soluţiilor multilaterale care trebuie aplicate pentru atenuarea efectelor crizei coronavirusului şi pentru relansarea economică”, a precizat diplomatul.

Nicolas Chapuis a îndemnat China să fie „mai ambiţioasă” în negocierile cu UE pe tema unui acord bilateral privind investiţiile. „Dacă acordul va fi definitivat la timp, adică în următoarele câteva săptămâni, acest acord va fi una dintre cheile redresării economice”, a subliniat Chapuis.

Tensiunile comerciale dintre SUA şi China riscă să se amplifice în contextul acuzaţiilor Administraţiei Donald Trump privind modul în care Beijingul a gestionat epidemia de coronavirus.

Inchide