LOVITURĂ DURĂ pentru mediul cultural românesc: TIFF, cel mai mare festival de film din țară a fost suspendat

Redactor:
Radu Pace
LOVITURĂ DURĂ pentru mediul cultural românesc: TIFF, cel mai mare festival de film din țară a fost suspendat
LOVITURĂ DURĂ pentru mediul cultural românesc: TIFF, cel mai mare festival de film din țară a fost suspendat / Sursa Foto: Mediafax foto

Din cauza evoluției pandemiei de coronavirus, unul dintre cele mai importante evenimente culturale din România, festivalul de film Tiff va fi suspendat în acest an.

Organizatorii precizează că în câteva săptămâni s-ar putea lua o decizie în legătură cu reprogramarea festivalului.

Comunicatul complet:

„În aproape 20 de ani am trecut prin multe, dar de fiecare dată TIFF a fost acolo, la final de mai sau început de iunie, așteptat de fani și muncit de o echipă de sute de oameni un an întreg. Marcăm o premieră pe care nu ne-am fi dorit-o, deși premierele sunt un must have la TIFF. Am sperat, până în ultima clipă, că va fi posibil să ne vedem cu toții pe 29 mai, în Cluj, că ne vom întreba dacă plouă sau nu la deschidere (pentru a 19-a oară!) și că ne vom bucura de 10 zile de filme, concerte și multe dintre surprizele pe care le-am pregătit intens în ultimele săptămâni. În tot acest timp, am urmărit cu atenție evoluția situației din țară, dar și din restul lumii, unde mari festivaluri au fost amânate sau chiar anulate. Întreaga industrie de film se confruntă cu incertitudini, însă două lucruri ne sunt clare, în acest moment: ediția cu numărul 19 nu mai poate avea loc între datele anunțate, 29 mai – 7 iunie, dar și faptul că nu ne vom da bătuți și vom găsi o soluție să umplem de energie bună orașul, așa cum o facem de atâția ani. O decizie privind noile date depinde de multe variabile – cel mai probabil, vom putea anunța în ce perioadă se va reprograma TIFF 2020 abia peste câteva săptămâni. Planurile noastre vor ține cont de restricțiile impuse pentru binele tuturor, ne vom adapta din mers, cu gândul că ne vom revedea curând”, se precizează în mesajul postat de organizatori pe pagina oficială a festivalului.

 

 

Inchide