Mărturia unui pacient cu COVID: „Trebuie să stai afară cât durează tot triajul acesta”

Redactor:
Radu Cristian
Mărturia unui pacient cu COVID: „Trebuie să stai afară cât durează tot triajul acesta”
Mărturia unui pacient cu COVID: „Trebuie să stai afară cât durează tot triajul acesta” / Sursa FOTO: mpinteractiv.ro

Un bărbat în vârstă de 58 de ani, inginer de meserie, trage un semnal de alarmă în legătură cu situațiile cu care se întâlnesc unii dintre pacienţii infectați cu noul coronavirus. Citat de Turnul Sfatului, bărbatul spune că instituțiile abilitate să se ocupe de pacienții care sunt infectați cu Covid nu sunt sincronizate.

„Instituțiile sunt desincronizate”

Bărbatul spune că angajatii Directiei de Sănătate publică (DSP) și medicii de la spitalul de Pedriatie din oraș nu sunt sincronizați, situație care se răsfrânge asupra pacienților.

„Acolo începe adevărata epopee şi cu cei de la DSP de unde a trebuit să primesc o decizie de carantinare şi cu cei de la spital. Am ajuns la spital acolo unde se face triajul. Vreau să vă spun că trebuie să stai afară, deşi este octombrie şi vremea s-a răcit considerabil. Trebuie să stai afară cât durează tot triajul acesta şi nu eram doar eu, erau şi pacienţi cu probleme, pacienţi care nu se simţeau bine, pacienţi cu febră. Chiar am lăsat pe cineva care avea febră să meargă înaintea mea. Durează patru ore până îţi fac analizele de sânge. Am aşteptat în curte, în picioare. Nu sunt scaune să stea oamenii jos. Toată lumea stătea pe o bordură, pe o ţeavă din aceea de gaz, care pe unde putea. Şi au fost în jur de 40 de persoane”, a povestit pacientul, conform sursei citate.

Medicul i-a spus să meargă acasă

Cu toate că medicul a decis că pacientul poate pleca acasă, bărbatul a realizat că pentru a putea fi tratați acasă, asimptomaticii şi cei care solicită pe propria răspundere să stea la domiciliu, trebuie să obțină o decizie oficială, de la DSP. În cazul acestuia, decizia nu a mai fost eliberată de instituție.

„Cu toate că medicul a decis că pot pleca acasă, pentru a face asta avem nevoie de o decizie de la DSP, care ar fi trebuit să ajungă în două ore, după cum mi-au spus cei de acolo. La 12 şi 10 minute noaptea m-au anunţat că nu mai soseşte decizia şi că trebuie să aştept până dimineaţa. M-am supărat şi am plecat acasă. M-am întors a două zi dimineaţă după decizie şi am suportat mustrarea din partea doctorilor, dar n-aş mai fi putut să stau. Mi-a fost frig toată ziua, iar dacă aş fi rămas ar fi trebuit să aştept în faţă, afară. Ne spuneau că este cortul acela de triaj, dar ce să facă mai bine de 40 de oameni câţi eram într-un cort cu trei paturi”, a explicat pacientul.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean Sibiu a comunicat prin Liliana Coldea, managerul instituției. Potrivit acesteia, din cauza aglomeraţiei durează atât de mult ca pacienţii să îşi facă analizeze şi să fie consultaţi. Coldea a mai spus că sunt mai multe etape prin care un pacient trebuie să treacă, de la investigaţii, radiografii şi tomografii toracice şi până la dezinfectarea aferentă fiecărui pas.

„Aşa ajungem ca pacientul să stea foarte multe ore până când avem, ca să spunem aşa, o imagine completă a pacientului, cu analize, cu radiografii şi cu un computer tomograf toracic. Acestea sunt problemele”, a spus Liliana Coldea, managerul spitalului, potrivit sursei citate. Aceasta a mai promis că spitalul va pune la dispoziţia pacienţilor un container cu încălzire şi spaţii de aşteptare.

NEWS ALERT. Primul mare transfer reuşit de CFR Cluj în această iarnă. Campioana României i-a...
'A murit infectat cu COVID'. Mihai Gâdea, în doliu
FOTO. Lidia Buble s-a pozat așa în baie! Ipostaza care arată că nu mai are...
Decese în urma vaccinării anti-coronavirus? Ce spun autoritățile
Lux și opulență! Unde e cazată Simona Halep în Australia: resortul e fabulos! Cât costă...
Oamenii cu care România se mândrește. Topul în care au fost introduși doi oameni de...
Avertismentul directorului general al OMS: Lumea se află în pragul unui eşec moral catastrofal
BANCUL ZILEI – Blonda indecentă și polițistul
Medicii din Wuhan recunosc că au fost puși să mintă despre COVID. Imagini cu o...
'A murit infectat cu COVID'. Mihai Gâdea, în doliu
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în...
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Dacia a dat lovitura la început de an. Anunțul din Marea Britanie
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Vestea extrem de tristă a dimineții legată de Sebi, copilul de 7 ani dispărut fără...
Spray-ul nazal care te protejează de COVID. Eficiența este de 95%
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Surpriză: Ce se întâmplă în Israel după ce a fost vaccinată peste un sfert din...
SURPRIZĂ TOTALĂ PENTRU UN GROPAR DINTR-UN CIMITIR DIN ORADEA. CE A GĂSIT ÎN TIMP CE...
Inchide