8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Traian Băsescu, despre protestele anti-mască: „Sunt manifestații ale oamenilor nu pentru că ei nu înțeleg, ci pentru că au fost obișnuiți cu libertatea”

Publicat: 21 09. 2020, 07:58
GÂNDUL LIVE. Băsescu, despre tragedia de la Colectiv: Cei responsabili trebuie să răspundă, dar nu numai pentru incendiu! / O țară care alege un condamnat la opt ani ca primar... Își merită politicienii! / Mediafax Foto, Andreea Alexandru

Traian Băsescu a explicat de ce protestează oamenii în Europa, împotriva restricțiilor impuse în pandemie. Fostul președinte spune că protestele au loc nu pentru că cetățenii nu înțeleg efectele coronavirusului, ci pentru că nu acceptă încălcarea drepturilor fundamentale ale omului. 

Băsescu, despre protestele față de măsurile restrictive: Oamenii nu acceptă sau nu înțeleg că în pandemie drepturile fundamentale se restrâng

Băsescu a remarcat că marile manifestații au loc în țările în care democrația a fost foarte respectată. Comparativ cu alte capitale europene, fostul președinte spune că în București se adună la astfel de manifestații în jur de 200 de persoane.

Cele mai mari bănci din lume, acuzate că au spălat sume astronomice de bani, „în ciuda avertismentelor propriilor angajați ai instituțiilor financiare”

Sume uriașe de bani negri au trecut ani de zile prin cele mai mari instituţii bancare din lume, dezvăluie o investigaţie internaţională a Consorţiului Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţie (ICIJ), care denunţă insuficienţele de reglementare din sectorul bancar, scrie Huffington Post.

Consultant economic: Ce categorii de părinți nu pot sta acasă cu elevii care învață online. Mai întâi, angajatorul plătește indemnizația

Consultantul economic Adrian Bența a explicat condițiile în care un părinte poate primi o indemnizație de 75% din salariul brut pentru a sta acasă să-și supravegheze copilul care participă la activități școlare în mediul online. Consultantul a amintit și că părinții care lucrează în anumite domenii nu pot cere să stea cu cel mic acasă.

Medic de la Floreasca, despre coronavirus la tineri: „Au predispoziţie genetică spre a face forme mai grave”

Vârsta pacienţilor cu forme grave de Covid a scăzut în ultimele luni și tot mai multe persoane de 35-40 de ani ajung la spital cu forme grave ale bolii.

Analist politic: „PNL își pune piedică singur, deși se consideră un partid pe val”

Analistul politic Sarmiza Andronic face o „radiografie” înainte de alegerile locale, care vor avea un efect direct asupra celor parlamentare din decembrie.

Gândul Live. Daniel Tudorache, primarul sectorului 1 și Ștefan Florescu, candidat PMP la primăria sectorului 6, printre invitații Emmei Zeicescu, în ediția de luni, 21 septembrie, începând cu ora 11.30

Daniel Tudorache, primarul sectorului 1, se află printre invitații Emmei Zeicescu, în ediția „Gândul Live” de luni, 21 septembrie 2020, de la ora 11.30.

Horoscopul zilei de 21 septembrie 2020. Balanțele sunt tensionate

Horoscopul zilei de 21 septembrie 2020, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Consum` Actor, platforma gratuită de promovare a micilor afaceri și inițiative autohtone: ”Noi ne-am uitat în jur și am înțeles că ne putem oglindi doar în natură”

„CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” se dorește a fi, cotidian, o întâlnire motivantă cu adevărate personalități ale țării. În cuprinsul acestei rubrici cu totul speciale veți face cunoștință cu oameni pentru care locul întâi al unui podium – fie el și metaforic – se transformă, de fiecare dată, într-o realitate palpabilă. Oameni pentru care un microscop devine o a doua natură, iar camera de luat vederi o prelungire, firească, a gândului și a sufletului.