„Afacere” de pandemie: Cum au fost prinși doi bărbați care vindeau rezultate negative la testul COVID-19 / Cât costa o adeverință falsă

„Afacere” de pandemie: Cum au fost prinși doi bărbați care vindeau rezultate negative la testul COVID-19 / Cât costa o adeverință falsă
„Afacere” de pandemie: Cum au fost prinși doi bărbați care vindeau rezultate negative la testul COVID-19 / Cât costa o adeverință falsă / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 12/02/2021, 17:36
Actualizat: 12/02/2021, 19:00

„Afacerea” din plină pandemie pe care au dezvoltat-o doi bărbați punea în pericol mii de oameni – aceștia vindeau persoanelor care voiau să călătorească în UE adeverințe care atestau rezultate negative la testele COVID-19 de tip PCR.

Polițiștii din cadrul Inspectoraului Județean de Poliție Maramureș au început să destructureze o rețea infracțională bănuită de falsificarea și distribuirea unor certificate medicale false, care atestă un rezultat negativ la testarea COVID-19.

Astfel, au fost prinși doi bărbați când încercau să părăsească țara.

Bărbații, prinși în timp ce încercau să părăsească țara

„În cursul lunii ianuarie, ca urmare a exploatării unor date de interes operativ, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Baia Mare, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, mai multe persoane care călătoresc în Uniunea Europeană își procură adeverințe false, care atestă că au efectuat teste COVID (PCR), al cărui rezultat este negativ. Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit că gruparea punea la dispoziția cetățenilor care călătoresc în Uniunea Europeană adeverințe false de testare Covid, contra sumei de aproximativ 200 de lei”, potrivit IPJ Maramureș.

Polițiștii au fost prijiniți de la colegii de la Frontieră și au descoperit astfel de averințe asupra a doi bărbați care încercau să părăsească țara cu autoturismul.

„S-a dispus reținerea a doi suspecți, ulterior, fiind pusă în mișcare acțiunea penală față de aceștia. Față de unul dintre ei, s-a luat măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, potrivit sursei citate.

Polițiștii continuă activitățile informativ-operative și de cercetare, în scopul identificării tuturor persoanelor implicate și tragerii lor la răspundere penală.

Patru lăutari reținuți după ce ar fi încasat „indemnizații pentru COVID-19”, cu acte false. Prejudiciul se apropie de 80.000 de lei (DETALII EXCLUSIVE)

Patru dintre cei unsprezece lăutari ridicați de polițiștii Serviciul de Investigare a Fraudelor Sector 1 au fost reținuți, joi, 22 ianuarie, după ce anchetatorii au stabilit că aceștia ar fi prejudiciat statul cu aproape 80.000 de lei. Aceștia vor fi prezentanți instanței cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii au ridicat, joi dimineață, 12 persoane, dintre 11 lăutari, într-un dosar de înșelăciune. Muzicanții sunt suspectați că , în perioada martie 2020 și până în prezent ar fi luat, cu acte false, indemnizații destinate sprijinirii salariaților în contextul situației determinate de răspândirea COVID-19, în valoare de 4.500 lei pe lună, de la Agenția de Plăti și Inspecție Socială.

După ce au analizat fiecare caz în parte, anchetatorii au stabilit că numai cei patru au încasat bani de la stat. Restul, ar fi încercat, dar nu ar fi reușit să primească așa numitul „ajutor de COVID”, drept pentru care au fost acuzați de tentativă de înșelăciune și au fost lăsați să plece. Printre cei eliberați, se numără și Cocoș de la Călărași, un interpret cunoscut pe piața muzicii de petrecere. (MAI MULTE DETALII AICI)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Programul spațial civil al Chinei este de fapt militar, avertizează NASA