Aproape 1.000 de șoferi au devenit pietoni după ce au rămas fără permis: Polițiștii nu au permis intrarea în țară a 40 de străini

Aproape 1.000 de șoferi au devenit pietoni după ce au rămas fără permis: Polițiștii nu au permis intrarea în țară a 40 de străini
Publicat: 28/12/2019, 13:53

„În perioada 25-27 decembrie a.c., în dispozitivele de menținere a ordinii și siguranței publice au fost angrenați în medie zilnică peste 8.200 de polițiști și 2.300 de jandarmi, fiind constituite zilnic, în medie 4.000 patrule din care 2.757 de poliție, 584 de jandarmerie și 659 mixte poliție-jandarmerie. În ultimele trei zile, au fost prinși în flagrant peste 350 de autori de infracțiuni”, informează MAI.

În această perioadă, au fost constatate 10.541 fapte contravenționale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de peste patru milioane de lei, iar a bunurilor confiscate de aproximativ 46.000 lei.

Zilnic, pe străzile din țară au fost prezenți aproximativ 1.400 de polițiști cu 300 aparate radar.

„Din cauza nerespectării prevederilor Codului Rutier, 963 de conducători auto au rămas fără permis de conducere și 179 fără certificatul de înmatriculare”, mai precizează sursa citată.

În perioada 25-27 decembrie, cele 64 de puncte de trecere a frontierei au fost tranzitate de 380.750 de persoane și de peste 82.000 de mijloace de transport,

„Polițiștii de frontieră nu au permis intrarea în țară a 40 cetățeni străini și au interzis ieșirea din România unui număr de 44 cetățeni din diferite motive legale. De asemenea, au fost depistați 22 migranți ilegali”, se mai arată în comunicatul MAI.

În ceea ce privește intervențiile în situații de urgență, efectivele IGSU au desfășurat peste 1300 de misiuni, majoritatea fiind pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

În urma intervențiilor, au fost salvate 32 persoane și s-a acordat asistență medicală de urgență pentru 3.611 de persoane. Totodată, au fost aplicate 75 sancțiuni contravenționale, în valoare de 24.500 lei. În plus, au fost identificate 2 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu.

Având în vedere avertizările meteorologice pentru perioada imediat următoare, peste 5.300 de pompieri cu 3.300 mijloace tehnice specifice sunt pregătiți să intervină în sprijinul autoritarilor locale și al cetățenilor în cazul producerii unor situații de urgență.

„Pentru evitarea unor blocaje din cauza condițiilor meteorologice, recomandăm conducătorilor auto care se deplasează în zone de munte sau cu vreme severă să se intereseze asupra condițiilor de drum înainte de a pleca de acasă, să aibă mașinile echipate corespunzător și să manifeste prudență maximă. Mai multe informații privind măsurile preventive în cazul unor situații de risc pot fi vizualizate accesând aplicația DSU și platforma www.fiipregatit.ro„, mai arată Ministerul.

Cetățenii care au nevoie de diferite tipuri de documente care sunt eliberate de structuri MAI, pot merge la serviciile publice ale MAIm care au program cu publicul pe timpul minivacanțelor de Crăciun și Anul Nou.

„Astfel, la nivelul Direcției Generale de Pașapoarte, Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, precum și al serviciilor teritoriale, în zilele de sâmbătă, 28 decembrie și 4 ianuarie, ghișeele vor fi deschise între orele 09:00-15:00, iar în zilele de duminică 29 decembrie și 5 ianuarie între orele 09:00-13:00. În zilele de 30 și 31 decembrie, precum și pe 3 ianuarie programul cu publicul va fi asigurat între orele 08:00-16:00″, mai informează instituția.

În zilele de 28, 29 decembrie 2019 și 4-5 ianuarie 2020, se vor elibera certificate de cazier judiciar la sediile tuturor inspectoratelor de poliție, iar în București, la Secția 1, Secția 8, Secția 10, Secția 14, Secția 17 și Secția 21 de sector.

În cursul zilei de vineri, au fost emise peste 7.000 de permise de conducere și 3.949 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost examinate 1.312 persoane din care 650 la proba teoretică și 662 la proba practică, procentul de promovabilitate fiind de 49,08% la proba teoretică și 56,95% la proba practică. Direcția Generală Pașapoarte informează că au fost emise 4.030 pașapoarte, din care 3.285 pașapoarte simple electronice, 745 pașapoarte simple temporare și 385 documente pentru cetățenii străini.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”