AUDIO | Strigătul disperat al românului care susține că a fost arestat pe nedrept în India: Vreau doar să am un proces corect. Nici măcar nu îmi dau voie să am translator / Mama lui Alex: Nu are voie să facă vreo plângere pentru că polițiștii indieni îl torturează. De 3 ani trăiește un adevărat calvar

AUDIO | Strigătul disperat al românului care susține că a fost arestat pe nedrept în India: Vreau doar să am un proces corect. Nici măcar nu îmi dau voie să am translator / Mama lui Alex: Nu are voie să facă vreo plângere pentru că polițiștii indieni îl torturează. De 3 ani trăiește un adevărat calvar
Publicat: 22/11/2019, 11:52

Însă Alex susține că a mers în India ca turist și că nu are nicio legătură cu gruparea respectivă: „Nu cer decât să fiu ajutat să am un proces corect. Nu-mi dau nici măcar translator”.

În 2016 mai mulți români erau acuzați că ar fi montat dispozitive de copiere a datelor cardurilor de credit pe bancomatele din orașul Thiruvananthapuram, capitala statului Kerala din sudul Indiei. Ulterior, în luna august a aceluiași an, românul Gabriel Marian Ilie, în vârstă de 27 de ani, din Craiova, a fost arestat în Mumbai.

Acesta era bănuit de către procurorii indieni că acționa împreună cu alți trei bărbați din Craiova și unul din Reșița. Astfel, Interpol a anunțat că Victor Cristian Constantin, de 26 de ani, Bogdan Florian Floreci, de 24 de ani, Mircea Onea Popescu, de 30 de ani, toți din Craiova, dar și Florin Ioan, de 27 de ani, din Reșița, sunt urmăriți în plan internațional.

În perioada în care structura infracțională ar fi comis fapta, Alexandru Marinoiu se afla în vizită în regiunea respectivă, dar într-un alt stat. Însă autoritățile l-au ridicat de pe stradă crezând că și el face parte din structura infracțională, dar a fost eliberat rapid întrucât în urma verificărilor s-a constatat faptul că bărbatul nu fusese implicat.

La câteva luni după, în februarie 2017, Alex și prietena lui cu care urma să se căsătorească voiau să meargă într-o excursie, însă la granița terestră cu Nicaragua, bărbatul a fost arestat „în baza unui mandat internațional de care nu avea habar. Așa a început calvarul”, povestește Irina Mateescu, mama lui Alex.

Românul a fost închis timp de un an de zile în Nicaragua, timp în care mama lui a încercat să îl contacteze și să îl ajute – „nu știam nimic de el, îl căutam disperată, toate ușile îmi erau închise și nu înțelegeam ce se întâmplă”, a povestit aceasta pentru adevărul.ro.

Ulterior Alex a fost transferat în India iar de 2 ani se află în arestul poliției din Thiruvananthapuram.

„Am angajat până acum 4 avocați indieni, nu am putut să duc acolo avocați români, nu mi s-a permis. Toți avocații indieni mi-au spus că nu sunt deloc probe împotriva copilului meu, dar așa este la ei în țară, mi-au promis că mă vor ajuta, dar până acum doar le-am plătit onorariile. În rest, nimic. Procesele se desfășoară în limba lor, Alex nu înțelege absolut nimic, nu vor să-i accepte nici măcar translator. Este groaznic. Fiul meu s-a îmbolnăvit, nu are acces la un tratament adecvat, nu are voie să facă vreo plângere pentru că polițiștii indieni îl torturează. De 3 ani trăiește un adevărat calvar”, a povestit Irina Mateescu despre situația complicată în care se află fiul ei.

De asemenea, aceasta a menționat că a cerut ajutorul Guvernului României, Ambasadei, însă demersurile ei au rămas fără răspuns.

În prezent, Alex se află în detenție alături de Gabriel Marian Iliei, craioveanul împotriva căruia există probe la dosar. Însă, în ciuda faptului că acuzatul le-a mărturisit autorităților indiene că nici măcar nu îl cunoaște pe Alex, acesta rămâne încă închis.

Potrivit Irinei Mateescu, se pare că autoritățile indiene au mediatizat foarte mult cazul românilor și „s-au lăudat mult în fața opiniei publice”, iar dintre persoanele implicate, unele au fost promovate.

Mama lui Alex cere ajutorul tuturor românilor și a realizat o înregistrare cu acesta pe care dat-o publicității: „Vă implor, ajutați-mă! Speranța mea este ca vocea lui să fie auzită și autoritățile să ne ajute. Un român are nevoie de ajutorul românilor”.

Înregistrarea poate fi ascultată aici.

Foto: Adevărul.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Matei Dima, la un pas de căsătorie. Bromania are planuri mari
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Temperaturile ridicate cresc prețul mâncării, constată un studiu