AVERTIZARE METEO. Frig, ploi și ninsori, de duminică până miercuri dimineață. ANM anunță cum va fi VREMEA în următoarele 10 zile

AVERTIZARE METEO. Frig, ploi și ninsori, de duminică până miercuri dimineață. ANM anunță cum va fi VREMEA în următoarele 10 zile
Publicat: 27/10/2012, 13:46
Actualizat: 28/09/2018, 00:59

Meteorologii au avertizat că de duminică dimineață până miercuri dimineață temperaturile vor scădea de la 17-18 grade Celsius la 6-7 grade Celsius în toată țara, va ploua și va bate vântul, iar la munte și izolat în vestul, centrul și nordul țării va ninge.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), începând de duminică, ora 8.00 și până miercuri, ora 8.00, temperatura aerului va scădea accentuat în toate regiunile.

Duminică, vremea se va răci accentuat în Banat, Crișana, Maramureș și nordul Transilvaniei. În noaptea de duminică spre luni și în cursul zilei de luni, răcirea va cuprinde și restul teritoriului, vremea devenind rece pentru sfârșitul lunii octombrie în toata țara.

Vântul va avea intensificări temporare, îndeosebi la munte și va ploua în toate regiunile, iar cantitățile de apa vor depăși pe arii restrânse 25 de litri pe metru pătrat în 24 de ore.

În zona montană și izolat în vestul, centrul și nordul țării, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare.

Meteorologii au făcut o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 26 octombrie – 8 noiembrie.

Potrivit acestei estimări, în Banat, în perioada 28-30 octombrie, temperaturile din timpul zilei vor scădea de la 18 grade până la aproximativ 7 grade, iar minimele nocturne vor coborî spre 1-2 grade. Începând din 31 octombrie și până în 2 noiembrie vremea se va încălzi treptat, dar din 3 noiembrie valorile termice vor scădea de la o zi la alta, iar până în 8 noiembrie temperaturile vor ajunge la maxime de 12 grade și minime de 4 grade. Precipitații mai importante cantitativ vor fi în 27-29 octombrie și 4-8 noiembrie.

În Crișana, temperaturile vor scădea cu aproximativ 12 grade în perioada 27-30 octombrie. În intervalul 31 octombrie-2 noiembrie, temperaturile vor crește treptat, apoi vor scădea ușor și constant până în 8 noiembrie, când vor ajunge la 11 grade ziua și 3-4 grade noaptea. Vor cădea precipitații pe arii extinse între 27 și 29 octombrie și după 4 noiembrie. În restul intervalului de prognoză vor fi ploi pe arii mai restrânse și mai slabe cantitativ.

În Transilvania, temperaturile vor scădea din 28 octombrie până pe 30 octombrie, ajngând la aproximativ 6 grade în timpul zilei, iar pe 31 octombrie, temperaturile minime din timpul nopții vor coborî sub pragul limitei de îngheț. Ulterior vremea se va încălzi treptat, iar până în 8 noiembrie mediile valorilor termice vor deveni apropiate de mediile multianuale ale primei decade din luna noiembrie. Va ploua pe 28 și 29 octombrie, precum și în jurul datei de 4 noiembrie.

În Maramureș, începând din 27 octombrie vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă, dar după 30-31 octombrie se va încălzi treptat, ajungând până în 8 noiembrie la temperaturi normale pentru prima decadă a lunii noiembrie.
Precipitații, mai ales ninsori, însemnate cantitativ și pe arii extinse vor fi între 27 și 29 octombrie.

În Moldova, începând din 29 octombrie, temperaturile maxime din timpul zilei vor coborî spre aproximativ 7 grade, iar pe 31 octombrie minimele nocturne vor ajunge în jurul valorii de zero grade. După 30-31 octombrie vremea se va încălzi treptat de la o zi la alta până pe 2 noiembrie, apoi va urma o ușoară scădere, cu temperaturi de aproximativ 11 grade ziua și 4 grade noaptea. În 28 și 29 octombrie s-ar putea înregistra precipitații mixte, iar în rest vor fi predominant ploi, pe arii mai restrânse, în general slabe cantitativ.

În Dobrogrea, vremea se va răci accentuat în intervalul 29-31 octombrie, când temperaturile maxime vor scădea cu aproximativ 10 grade. Între 31 octombrie și 2 noiembrie va avea loc o încălzire, dar apoi temperaturile vor scădea din nou, ușor și treptat, devenind normale pentru această perioadă. Va ploua pe arii mai extinse în jurul datei de 29 octombrie, în restul intervalului ploile fiind puține și slabe cantitativ.

În Muntenia, pe 29 și 30 octombrie, temperaturile maxime vor scădea până la 12 grade, iar cele minime vor ajunge la 3 grade. Între 31 octombrie și 2 noiembrie, vremea se va încălzi, iar din 2 până în 8 noiembrie temperaturile vor scădea ușor de la o zi la alta, devenind apropiate de cele climatologic normale pentru prima decadă a lunii noiembrie. În 28 și 29 octombrie va ploua pe arii extinse, iar după aceste date vor fi ploi slabe cantitativ și pe arii mai restrânse.

În Oltenia, pe 30 octombrie vor fi temperaturi de aproximativ 11 grade ziua și 1-2 grade noapte. Ulterior, până pe 2 noiembrie, vremea se va încălzi treptat, iar între 2 și 8 noiembrie, temperaturile se vor apropia de cele normale pentru început de noiembrie, ajungând la 13 grade ziua și 4 grade noaptea. Va ploua pe arii mai extinse în perioada 27-29 octombrie, în rest ploile vor fi în general slabe cantitativ și pe arii restrânse.

La munte, din 28 până în 30 octombrie temperaturile vor scădea cu aproximativ zece grade, ajungând în medie la zero grade ziua și la minus cinci grade noaptea. Ulterior vremea se va încălzi treptat până pe 2 noiembrie, când temperaturile vor ajunge din nou până la 10 grade, după care vor scădea ușor de la o zi la alta, devenind normale pentru prima decadă din noiembrie. Pe 29 și 30 noiembrie vor fi precipitații, predominant ninsori, pe arii mai extinse, după care vor fi ploi slabe cantitativ și pe arii restrânse.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Cum s-a lăsat pozată Simona Halep de Paște, la câteva ore după ce a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
El este Cristian, polițistul care și-a pierdut viața într-un accident de motocicletă la Galați: „Doi...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
INTERZIS pe tot teritoriul României. Legea pe care niciun român nu o va încălca
Buletinele vor fi înlocuite de noua carte de identitate pe model european
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a trăit Mahmud Eyvazov 152 de ani? „Secretul meu este munca”