Bărbatul care a fost ATACAT de un urs, în Harghita, a murit

Bărbatul care a fost ATACAT de un urs, în Harghita, a murit
Publicat: 22/03/2019, 17:18

Incidentul a fost anunțat de președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, pe pagina sa de Facebook.

„Acum am primit veste despre faptul că în urmă cu câteva minute un bărbat de lângă Crișeni a fost grav rănit de un urs. După informațiile pe care le am, victima are spintecată burta. (…) Victima este un bărbat de 30 de ani care își crește singur cei doi copii. Se află în stare gravă și va fi transportat cu un elicopter la spital, unde medicii, sper că îi vor salva viața”, a scris președintele CJ Harghita.

Cazul a fost confirmat de dr. Peter Szilard, managerul Serviciului Județean de Salvare Harghita, care a declarat pentru MEDIAFAX că echipajul medical se află la intervenție.

„Din primele informații știm că bărbatul a fost rănit în zona abdominală, dar deocamdată nu avem informații despre alte leziuni deoarece echipajul medical se află la intervenție”, a spus managerul SAJ.

„Victima împreună cu doi vecini s-a dus după pământ. Acesta a intrat in pădure pentru câteva momente, vecinii l-au strigat, l-au așteptat, însă nu a apărut. S-au dus după el, și l-au găsit căzut la pământ, sângerând puternic în zona pieptului. Au chemat salvarea”, a scris președintele CJ Harghita.

De asemenea, el a anunțat că bărbatul a murit în timp ce era transportat cu salvarea la spital.

„Este inacceptabil că a fost un atac și, din păcate, după câteva ore victima a murit în ambulanță. S-a solicitat anul trecut ca acest urs să fie extras, dar Ministerului Mediului a refuzat. Mă întreb a cui este responsabilitatea pentru această situație. Nu e bine că la București nu se vede ce se întâmplă în județul Harghita, nu e bine că aici viața oamenilor este în pericol! Și de ce ne temeam în ultimii ani, din păcate astăzi s-a întâmplat”, a declarat Borboly Csaba.

Tânărul era tatăl a doi copii care acum au rămas în grija bunicii, mama lor fiind plecată de patru ani, în străinătate.

Tags: