Drama unui tată, a cărui fiică e dispărută de un an: Poliția nu a făcut absolut nimic. Mă întreba „Ați mai aflat ceva?” Ei să stea bine mersi la birou

Drama unui tată, a cărui fiică e dispărută de un an: Poliția nu a făcut absolut nimic. Mă întreba „Ați mai aflat ceva? Ei să stea bine mersi la birou
Publicat: 31/07/2019, 15:43

„A plecat voluntar de la domiciliu la data de 12.02.2018, orele 12.00 și nu a mai revenit. A fost văzută ultima oară la data de 12.02.2018, în jurul orei 12.00, deplasându-se pe strada Dimitrie Cantemir, în direcția Podului Pescăriei (în municipiul Bârlad, județul Vaslui), având asupra sa o sacoșă din plastic de culoare albă”, se arată în informarea seacă publicată pe site-ul Poliției Române.

Este vorba despre Andreea Țanțu, o tânără de 19 ani, care a plecat de acasă, din Bârlad, în 12 februarie 2018, să se întâlnească cu prietenul ei și de atunci nu se mai știe nimic de ea. A plecat fără buletin, fără bagaj, doar cu telefonul mobil și cu o pereche de pantofi sport luați din casă pentru iubitul ei.

Iar de aici începe drama unui tată care de aproape un an și șase luni adună probe în dosarul de dispariție a fiicei lui.

Ultima conversație pe care Ion Țunțu a avut-o cu fiica lui a fost chiar în ziua în care fata a dispărut. Au vorbit despre factura de gaz și, după numai câteva minute, Andreea a vorbit și cu mama ei, să îi spună că se duce să se întâlnească cu prietenul ei.

„Eu la 12 și un sfert am ajuns acasă, am deschis ușa și am strigat după ea, nu era fata mea acasă. După care o sun, nu mi-a răspuns de două ori la telefon, am sunat-o pe soția mea, a spus că nu știe, dar că o sună ea. A sunat-o și soția mea, dar nu i-a răspuns, iar după, soția mea, știind că i-a cerut voie să iasă, și-a dat seama că s-a întâmplat ceva rău cu fata noastră. Și am plecat în căutarea ei. Nu am găsit-o nici în ziua de azi, știm doar atât că el (n.r. prietenul Andreei) i-a luat telefonul pe care el susține că l-a primit cadou și o pereche de adidași pe care i-a luat fiică-mea din casă de la mine și pe care i-a făcut lui cadou”, povestește Ion Țunțu ce s-a întâmplat în 12 februarie 2018.

Acesta consideră că principalul suspect în dosarul dispariției fiicei lui este chiar prietenul ei din acea vreme. Potrivit tatălui Andreei, tânărul, la doar o oră și jumătate după ce s-a văzut cu ea, a vândut telefonul fetei. Acesta crede că și fata lui a fost vândută proxeneților.

Tatăl Andreei este nemulțumit de cum s-a derulat ancheta în cazul dispariției fetei lui și spune că marea majoritate a probelor și mărturiilor din dosar au fost adunate de el.

„Tot dosarul care este la parchet, 99% e făcut de mine, cu martorii mei, cu persoanele care le-am adus ca martori care spun cum (prietenul – n.r.) o înjura, cum o punea să fure din casă și toate astea. Poliția nu a făcut nimic, absolut nimic. Mă întreba și le spuneam ”, a mai spus Ion Țanțu.

Singura șansă, crede Ion Țunțu, este strămutarea dosarului la Parchetul General, solicitare pe care o va face în curând.

Între timp, poza Andreei rămâne pe site-ul Poliției Române, însoțită de următoarea descriere: „Înălțime aproximativ 1,60 m, greutate aproximativ 47 kg, păr brunet, drept, lung, constituție atletică, ochi căprui, prezintă o cicatrice în urma operației de apendicită. Obiecte de îmbracăminte : o geacă din tercot de culoare bleumarin, cu glugă cu puf de culoare roz, pantaloni bleumarin și ghete până la gleznă, din piele de culoare neagră”.

Potrivit polițiștilor din Vaslui, în acest caz este deschis un dosar penal pentru lipsire de libertate.

„Sesizarea a fost primită la Poliția municipiului Bârlad în luna februarie 2018 și se referea la faptul că o tânără, care atunci avea 19 ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit. Mama tinerei a afirmat că a fost contactată telefonic de aceasta pentru a-i da acceptul să iasă din casă, ulterior familia a constatat că tânăra nu a mai revenit. În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Au fost efecutate cercetări și de către DIICOT, Biroul Teritorial Vaslui, pentru trafic de persoane și trafic de droguri, însă cu privire la aceste fapte s-a dispus clasarea cauzei. În prezent, tânăra este dată în urmărire națională și internațională”, a declarat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Potrivit unor surse judiciare, prietenul Andreei nu are calitatea de suspect în dosar, însă a fost de acord cu efectuarea unui test poligraf, s-a prezentat la test, însă nu a putut fi realizat, deoarece consumase droguri. Aceleași surse susțin că în această cauză au fost audiate peste 20 de persoane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția