După ce a scăpat cu viață din accident, un șofer din Gorj, obligat să împrumute bani pentru expertiza tehnică. De mai bine de un an poliția spune că nu are bani

Publicat: 17/06/2018, 09:37
Actualizat: 02/10/2018, 15:46

Accidentul rutier a avut loc în data de 26 decembrie 2016, în orașul Târgu-Cărbunești. Florian Cinteză, un instalator din localitate, conducea mașina, iar în dreapta era un tânăr interesat să cumpere vehiculul. La un moment dat, a virat la stânga, iar autoturismul din spate a redus viteza, pentru a-i permite virajul, însă un alt șofer a intrat în depășirea ambelor mașini, lovindu-l pe Cinteză.

„Am plecat să-i arăt băiatului cum merge mașina, am efectuat virajul la stânga pe un drum secundar, m-am asigurat că pot face manevra în siguranță, am semnalizat, am văzut că în spatele meu circula în același sens un autovehicul care a înțeles manevra pe care urma să o fac și a încetinit, după care am virat la stânga. Am reușit să intru cu partea din față pe podețul de pe drumul secundar și am fost lovit din spate lateral de un autovehicul, care venea din spatele mașinii care a încetinit, în depășirea ei. M-a lovit, iar autoturismul meu s-a răsturnat pe partea stângă”, a declarant, pentru corespondentul MEDIAFAX, Florian Cinteză.

După accident, acesta a fost grav rănit, însă polițiștii au considerat că el a fost vinovat de producerea evenimentului, pentru că ar fi virat la stânga fără să se asigure, fiindu-i reținut și permisul de conducere. De atunci merge periodic la Poliție pentru a-i fi reînnoită dovada de circulație.

Cinteză a fost transportat de urgență la Spitalul Bagdasar Arseni, din București și, potrivit ultimului certificat, eliberat în decembrie 2017 de medicul legist, a avut nevoie de până la 100 de zile de îngrijiri medicale. Inițial, legistul a consemnat 60-65 de zile, apoi 80-85 de zile de îngrijiri, pentru ca în decembrie să ajungă la 100 de zile, bărbatul prezentând acte medicale din care rezultă că are probleme la coloana cervicală și alte complicații.

După mai bine de un an și jumătate de la accident, Cinteză spune că nu i s-a făcut dreptate și, mai mult, nici nu s-a întâmplat nimic în dosar.

„De atâta timp, nu s-a făcut nimic în dosar. M-au ținut până în ianuarie 2018, am fost cu avocatul și am întrebat de ce nu pleacă dosarul în instanță. Atunci mi-au spus la Poliție că nu este expertiza făcută și nu au bani să o facă. Am fost nevoit să mă împrumut de o mie de lei și să plătesc eu expertul lor, pentru că mi-au spus că nu au bani și mai stau doi ani așa. L-au pus ei, dar l-am plătit eu. Am zis să fie cel mai ieftin, că nu am bani și să fie cel mai cinstit. Puteau să îmi spună de la început, nu în 2018”, susține Florian Cinteză.

După ce a primit expertiza, în iunie 2018, din care rezultă că nu este vinovat, Florian Cinteză a aflat că mai are de așteptat, pentru că celălalt șofer contestă rezultatul în ceea ce privește viteza. În tot acest timp, el trebuie să își reînnoiească periodic dovada de circulație pentru că, inițial, a fost considerat vinovat de producerea accidentului.

„M-au anunțat că celălalt șofer a făcut contraexpertiză, vrea să spună că el a dat în mine cu 56 la oră, nu cu 86, iar expertul i-a transmis că nu poate să facă alta, pentru că expertiza a fost făcută după măsurătorile Poliției Târgu-Cărbunești. Eu de atunci, deși nu am fost vinovat, circul cu dovada, mi-au reținut permisul, se miră toată lumea. Nu mi se pare normal, știu sigur că nu am fost vinovat și tot mie mi-au reținut permisul. Celălalt șofer a plecat de atunci în Italia și conduce. În expertiză scrie că are trei greșeli, eu nu am nicio greșeală. Am și martorul care era cu mașina în spatele meu”, mai spune Florian Cinteză.

Mai mult, bărbatul acuză că, după acest accident, polițiștii din localitate l-au oprit de fiecare dată când l-au observat în trafic.

„După accident a început coșmarul pentru mine, polițiștii m-au oprit peste tot, cu girofarul mă trag pe dreapta și îmi spun că sunt beat. Mă testează cu etilotestul, eu nu beau alcool niciodată. Făcea și mișto un polițist, îmi spunea că rezultatul e zero și că suflu pe nas. Vreau să se facă dreptate. Mașina mea e distrusă, e parcată în fața Poliției, am 100 de zile de îngrijiri medicale, am făcut o operație la nas. (…) Vreau să plece dosarul de aici, că aceasta nu e Poliție. Am fost la un pas de moarte și au vrut să dea culpă comună de la început, nu am semnat hârtia, au vrut amiabilă”, acuză Florian Cinteză.

În replica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, Andrei Lazăr, a spus că opțiunea de a plăti expertiza a aparținut șoferului, după ce anchetatorii i-au transmis că mai are de așteptat.

„Pe 4 iunie 2018, partea vătămată a primit expertiza care trebuia să fie făcută. Ea a fost solicitată pe 10 ianuarie, de Poliție. Expertizele se solicită, le face o instituție autorizată. Bărbatul nu a vrut să mai aștepte, i s-a spus că mai trebuie să aștepte puțin, la noi durează până se fac plățile aproximativ 30 de zile și a zis să nu mai întârzie atât, se duce și o plătește el. Tot bărbatul, când a primit de la Serviciul de Medicină Legală Gorj certificatul cu zilele de îngrijiri medicale, nu i-a convenit primul rezultat, solicitând schimbarea. Al doilea certificat a fost de 80-85 de zile. A mai solicitat o dată, la fel cum a solicitat și Poliția la SML să-i dea un certificat din care să rezulte clar de câte zile are nevoie și la al treilea certificat a primit 95-100 de zile de îngrijiri medicale. De aceea a durat atât”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

În ceea ce privește reținerea permisului de conducere a lui Floian Cinteză, Lazăr a spus că în prima zi, respective în 26 decembrie 2016, s-a constatat că el este de vină pentru accident, însă ulterior s-au făcut expertize.

Întrebat despre acuzele aduse polițiștilor rutieri de Florian Cinteză, cum că ar fi oprit foarte des în trafic, Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, susține că, dacă șoferul a fost oprit în trafic, acesta a fost controlat „la fel ca în cazul oricărui conducător auto”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică