Funcția de șef al Poliției Române: Raportul lui Carmen Dan vs. raportul lui Cătălin Ioniță – DOCUMENTE

Funcția de șef al Poliției Române: Raportul lui Carmen Dan vs. raportul lui Cătălin Ioniță - DOCUMENTE
Publicat: 22/04/2019, 12:24

„Doamna ministru, Am onoarea să vă aduc la cunoștință faptul că sunt de acord cu împuternicirea în funcția de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului General al Poliției Române, pe o perioadă de 6 luni”, se arată în raportul semnat de Cătălin Ioniță pe data de 17 ianuarie 2018, remis MEDIAFAX de către reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

De altfel, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, luni, că din informațiile pe care le are la Guvern au fost înregistrate doar două rapoarte referitoare la activitatea lui Cătălin Ioniță, unul din data de 9 ianuarie și celălalt din data de 17 ianuarie, precizând că raportul despre care vorbește Cătălin Ioniță nu este înregistrat nici la MAI, nici la Palatul Victoria.

Precizarea vine în contextul în care Cătălin Ioniță, actualmente director al Direcției Generale Anticorupție, a prezentat un raport, intrat în posesia MEDIAFAX, înregistrat la DGA din data de 11 ianuarie 2018, din care reiese faptul că nu este de acord cu preluarea conducerii Poliției Române.

„Vreau să fac referire la prezentarea mincinoasă făcută de ministru în luna ianuarie 2018 când în disputa politică cu premierul de la acea vreme Mihai Tudose s-a prezentat public un raport din care reiese că sunt de acord cu ocuparea funcției de Inspector General al Poliției Române. Iată, vă prezint un raport înregistrat din data de 11.01.2018 din care reiese clar faptul că nu sunt de acord cu împuternicirea mea în funcție. La acea vreme mi s-a pus în vedere să distrug acel raport, acesta fiind dovada clară că nu premierul mințea ci ministrul de interne. Ca urmare a presiunilor făcute am început activitatea ca Inspector General însă nenumăratele imixtiuni în activitatea firească a I.G.P.R. creau tensiuni permanente”, a transmis directorul DGA, într-o scrisoare deschisă.

Cătălin Ioniță a fost numit la conducerea IGPR pe 17 ianuarie 2018 pentru o perioadă de 6 luni, în urma scandalului dintre Carmen Dan și Mihai Tudose. Inițial, Carmen Dan i-a cerut lui Mihai Tudose schimbarea din funcție a șefului de atunci al Poliției Române, Bogdan Despescu, în contextul scandalului polițistului pedofil. Mihai Tudose a acuzat-o însă pe Carmen Dan că l-a mințit când i-a spus că Ioniță a acceptat să fie noul șef al IGPR și i-a cerut atunci demisia. Carmen Dan nu a demisionat însă, ba chiar a anunțat, după o zi, că are acceptul lui Ioniță pentru funcție. Ulterior, PSD i-a retras sprijinul lui Mihai Tudose din fruntea Guvernului.

La finalul lunii iunie 2018, Cătălin Ioniță a demisionat din funcția de șef al Poliției Române, iar o zi mai târziu era prezent la sediul DNA. La acea vreme anunța că a fost citat în calitate de suspect și că a plecat de la șefia Poliției Române ca să nu păteze imaginea instituției. DNA a transmis că fostul șef al Poliției Române este urmărit penal pe motiv că ar fi pretins cedarea cu titlu gratuit a unei suprafețe de 4 hectare dintr-un teren de 18 hectare, ca să intervină pe lângă funcționari publici.

(Click pe imagine pentru dimensiunea originală)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
EXCLUSIV Băsescu: Dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea. Dar nu se va retrage pentru...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Cât de veche este Cascada Niagara?