GABRIEL OPREA, membru într-un sindicat al polițiștilor. Are și legitimație!

GABRIEL OPREA, membru într-un sindicat al polițiștilor. Are și legitimație!
Publicat: 02/09/2018, 12:47
Actualizat: 26/03/2019, 02:38

„Domnul Gabriel Oprea s-a întâlnit la data de 15 iulie 2018 cu mai mulți lideri de sindicate din poliție și a fost acceptat ca membru al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din Sistemul de Pașapoarte, Regim Permise”, a declarat, duminică, în cadrul unei conferințe de presă, Christian Ciocan, directorul de comunicare al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România (FSDPA).

Întrebat dacă faptul că fostul ministru este cercetat într-un dosar în care se anchetează moartea unui polițișst, a lui Bogdan Gigină, afectează imaginea sindicatulu, Ciocan a răspuns: „Domnul Oprea a făcut foarte multe lucruri bune pentru Poliția Română, așa cum au făcut și alți miniștri, precum Ursu sau Blaga”.

Ciocan a mai precizat că în prezent fostul ministru Gabriel Oprea beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Oprea a fost trimis în judecată în luna mai, în dosarul în care este cercetat pentru moartea polițistului Bogdan Gigină. Alături de el a fost trimis și administratorul firmei care executa lucrările, precum și societatea.

În această cauză, procurorii DNA îl acuză pe Gabriel Oprea de ucidere din culpă. „Acest dispozitiv, asigurat de către Brigada de Poliție Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, era format dintr-un motociclist rutier (victima Gigină Bogdan-Cosmin) și un echipaj format dintr-un ofițer și un agent de poliție aflați într-un autoturism de poliție rutieră. Acest dispozitiv preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul Oprea Gabriel. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuința sa situată în cartierul Cotroceni”, susțin procurorii.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase