Istoricul și profesorul Radu R. Florescu a murit

Istoricul și profesorul Radu R. Florescu a murit
Publicat: 20/05/2014, 10:12
Actualizat: 29/07/2014, 17:00

Radu Florescu, care a dezvăluit lumii adevărata identitate a lui Dracula, prin volumele ”Dracula, prince of many faces”, ”The complete Dracula” și ”In search of Dracula”, preda istorie la Boston College și a fost director al Centrului de studii est-europene din New England și Consul onorific pentru regiunea New England.

Născut în 1925 la București, profesorul Florescu, educat la Universitatea Oxford, devine cunoscut în întreaga lume cu best-sellerul publicat în 1972, „În căutarea lui Dracula” (scris împreună cu Raymond McNally). Cartea dezvăluie pentru prima oară identitatea istorică a lui Dracula, care este de fapt domnitorul valah Vlad Țepeș. „În căutarea lui Dracula”, publicată de NYGraphic Society și ulterior de Little-Brown, a fost tradusă în 12 limbi și a constituit sursă de inspirație pentru șase documentare realizate în diverse țări. Cartea este una dintre cele cinci scrise pe această temă în 20 de ani de către Florescu și McNally.

Radu Florescu lasă în urma sa o soție de 85 de ani, o soră în Anglia, patru copii, doi stabiliți în SUA, unul în România și unul în Cehia, și 13 nepoți.