Liviu Dragnea, despre scandalul Oprea: „Fiecare își gestionează propria onoare”

Liviu Dragnea, despre scandalul Oprea: „Fiecare își gestionează propria onoare
Publicat: 26/10/2015, 14:27
Actualizat: 26/10/2015, 18:09

„Este vorba despre o tragedie: un tânăr polițist a murit în uniformă, executând niște ordine pe care le-a primit de la superiorii lui. Aici sunt două aspecte: un aspect legat de legalitate, pe care eu mă abțin să-l comentez și nu e firesc să-l comentez, dar și eu și cred că și dumneavoastră și toată opinia publică vrea foarte curând răspunsuri despre responsabili, despre cine se face vinovat, dacă sunt vinovați (…). Al doilea aspect este unul legat de onoare. Din câte știu eu, din câte l-am văzut pe Gabriel Oprea în ultima perioadă, eu știu și a și spus că este un om de onoare”, a spus Dragnea.

Dragnea a precizat că a primit în aceste zile întrebări dacă își dă demisia Gabriel Oprea sau dacă acesta va fi demis.

„Întrebarea despre demisie trebuie să fie adresată domnului Gabriel Oprea. Întrebarea despre dacă va fi demis trebuie adresată premierului Victor Ponta”, a continuat Dragnea.

El a menționat că, în ceea ce privește retragerea sprijinului politic sau nu, răspunsul este „foarte clar”: „Dacă premierul consideră că domnul vicepremier Gabriel Oprea ar trebui să fie demis, are instrumentul constituțional”. „Este o întrebare pe care trebuie să o puneți premului ministru Victor Ponta”, a subliniat președintele PSD.

Liviu Dragnea a adăugat că PSD „nu are de ce să intre în acest subiect” și nu va avea niciun fel de abordare politică.

„Fiecare om stabilește și hotărăște cum își gestionează propria onoare”, a mai spus Dragnea.

„Cred că au trecut prea multe zile și nu s-au spus lucruri. După părerea mea, asta este cea mai mare greșeală care a fost făcută în ceea ce privește comunicarea. Nu a fost o situație ușoară, nu a fost o întâmplare lipsită de importanță. Un tânăr polițist a murit în uniformă executând niște ordine date de superiorii lui. Cred că instituțiile respective ar fi trebuit să aibă o poziție foarte rapidă”, a mai declarat președintele PSD, Liviu Dragnea.