Mama polițistului Bogdan Gigină, la cinci ani după moartea fiului său în timp ce se afla în coloana care îl însoţea pe Gabriel Oprea: „Au trecut cinci ani… goi, pustii, plini de dor, amărăciune, durere, furie, revoltă, neputinţă”

Mama polițistului Bogdan Gigină, la cinci ani după moartea fiului său în timp ce se afla în coloana care îl însoţea pe Gabriel Oprea: „Au trecut cinci ani... goi, pustii, plini de dor, amărăciune, durere, furie, revoltă, neputinţă”
Agentul Bogdan Gigină
Publicat: 17/10/2020, 14:06

Mama polițistului Bogdan Gigină, care a murit în urmă cu cinci ani în timp ce se afla în coloana care îl însoțea pe Gabriel Oprea, a tranmis un mesaj pe Facebook despre cumplita perioadă prin care a trecut de la accidentul care i-a răpit fiul – „Au trecut cinci ani… goi, pustii, plini de dor, amărăciune, durere, furie, revoltă, neputinţă”.

Bogdan Gigină a murit în urmă cu cinci ani, pe într-un accident în timp ce se afla în coloana care îl însoțea pe fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. La acel moment, o persoană care știa despre obiceiul lui Oprea de a avea coloană însoțitoarea a declarat sub anonimat că în fiecare zi ministrul de la acea vreme proceda așa – „În fiecare zi se face aşa. În oraş se merge cu peste 100 km/h. E mai ceva ca Iohannis. Se face traseu, el fără traseu nu merge. Cred că şi la WC se duce cu coloana. Merge şi la restaurante. Se face coloană şi la plecare, şi la ieşire. Nu ştii când iese. Stai pe poziţie. Stai ca prostul indiferent că plouă sau e frig. Motociclist nu are de mult timp, de când s-a aglomerat, de la începutul şcolii. Motocicleta sparge şi lumea se dă la o parte. Mai nou… pe contrasens. E ca la el acasă. Numai cu viteză. Avem timpi. Timpi de reacţie de ajuns dintr-un loc în altul. Avem patru minute, şase. Face trei minute de la MAI la Guvern. La el e obişnuinţă. Sâmbătă, duminică se şi duce în vizită la rude”.

Mama polițistului Bogdan Cosmin Gigină: „Au trecut cinci ani de când mama nu ţi-a mai auzit glasul…”

La cinci ani după cumplitul accident, mama polițistului a scris un mesaj sfâșietor pe Facebook.

„Azi te comemorăm băiatul meu. Au trecut cinci ani de când mama nu ţi-a mai auzit glasul, nu ţi-a văzut fețișoara, nu am mai făcut lucruri împreună… cinci ani goi, pustii, plini de dor, amărăciune, durere, furie, revoltă, neputinţă… Te iubim, Cosmin, până la sfârșit şi dincolo de el!”, a scris pe Facebook mama poliţistului Bogdan Gigină.

În cazul morții lui Bogdan Cosmin Gigină a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Inițial, dosarul a fost deschis de Parchetul Tribunalului București, apoi a ajuns la Parchetul Instanței Supreme, de unde a fost preluat de procurorii DNA întrucât s-ar fi săvârșit fapte de abuz în serviciu legat de folosirea coloanelor oficiale

Conform DNA, la momentul producerii accidentului, Bogdan-Cosmin Gigină făcea parte dintr-un dispozitiv de însoțire al ministrului Gabriel Oprea.

„Acest dispozitiv, asigurat de către Brigada de Poliție Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, era format dintr-un motociclist rutier (victima Gigină Bogdan-Cosmin) și un echipaj format dintr-un ofițer și un agent de poliție aflați într-un autoturism de poliție rutieră. Acest dispozitiv preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul Oprea Gabriel. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuința sa situată în cartierul Cotroceni”, susțin procurorii.

Potrivit DNA, din probele de la dosar ar rezulta indicii că „încălcând dispozițiile legale care reglementează însoțirea demnitarilor, ministrul de interne Oprea Gabriel a dispus, pentru sine, să beneficieze de însoțire cu echipaje de poliție rutieră cu titlu permanent, ca aceste echipaje să fie formate atât dintr-un autoturism de poliție rutieră (un agent și un ofițer de poliție rutieră), cât și dintr-o motocicletă a poliției rutiere”.

Gabriel Oprea, în calitate de ministru, realiza în medie cinci deplasări zilnice pe parcursul cărora era însoțit de echipaje ale poliției rutiere, numărul fiind „de aproximativ trei ori mai mare decât cele realizate în aceeași perioadă pentru însoțirea președintelui României și de aproximativ două ori mai mare decât cel corespunzător prim-ministrului, demnitari îndreptățiți la însoțire permanentă conform prevederilor legale”, explica DNA la vremea respectivă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Decizia aşteptată de toată România. Se va întâmpla în 2024. Ciolacu: Vă asigur
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii de știință au descoperit efectul ciudat al sarcinii asupra vârstei biologice