MESSENGER ROOMS. Un gigant social media își propune să îi ajute pe oameni să simtă că sunt împreună, chiar și atunci când sunt. Facebook promite că nu va viziona și nu va asculta conținutul transmis

MESSENGER ROOMS. Un gigant social media își propune să îi ajute pe oameni să simtă că sunt împreună, chiar și atunci când sunt. Facebook promite că nu va viziona și nu va asculta conținutul transmis
Facebook a anunțat joi că lansează Messenger Rooms, apeluri video de grup care le permit participanților să petreacă timp de calitate alături cei dragi
Publicat: 25/04/2020, 07:36
Actualizat: 25/04/2020, 07:39

Facebook a anunțat joi că lansează Messenger Rooms, apeluri video de grup care le permit participanților să petreacă timp de calitate alături cei dragi, și alte noi opțiuni care vor fi disponibile pe platformele companiei.

„Prin intermediul acestora, Facebook își propune să îi ajute pe oameni să simtă că sunt împreună, chiar și atunci când sunt – sau sunt nevoiți să fie – în locuri diferite”, se precizează într-o informare transmisă Gândul.ro.

În ultima perioadă, cererea pentru conținut video transmis în timp real a fost tot mai mare. În zonele cele mai afectate de COVID-19, apelurile video pe Messenger și WhatsApp au fost mai mult decât duble, iar numărul de vizionări al videoclipurilor transmise pe Facebook Live și Instagram Live a crescut semnificativ în martie.

„Facebook nu vizionează și nu ascultă apelurile, iar persoana care creează apelul controlează cine se poate alătura apelului, pentru cine este vizibil și dacă acesta este deschis altor participanți sau nu. Aceasta trebuie să fie prezentă pentru ca apelul să poată începe și poate oricând să scoată participanți din conversație”, au ținut să precizeze reprezentanții companiei în documentul de presă.

Apeluri video de grup

Potrivit informării remisă la redacție, Messenger Rooms permite realizarea de apeluri video de grup prin care participanții pot să petreacă timp alături de prieteni, familie și cei cu care împărtășesc aceleași interese, într-un mod cât mai simplu.

Apelurile video Messenger Rooms pot fi create prin intermediul Messenger sau Facebook, iar cei care le găzduiesc pot invita pe oricine să participe, chiar dacă nu au un cont de Facebook. În curând, acestea vor permite participarea a pâna la 50 de persoane simultan, fără o limită de timp.

Prin Messenger Rooms, oamenii pot găzdui petreceri, cluburi de carte sau, pur și simplu, întâlniri de pe canapea cu prietenii, fără să fie nevoie să-i sune pe cei dragi și să spere că este un moment bun sau să verifice calendarele tuturor celor cu care vor să petreacă timp.

Aceștia pot începe un apel video prin Messenger Rooms și îl pot distribui pe Facebook, în Noutăți, Grupuri sau Evenimente, astfel încât să fie cât mai ușor pentru participanți să se alăture.

„În curând, acest tip de apel video va putea fi creat și din Instagram Direct, WhatsApp și Portal”, precizează vocile autorizate ale companiei.

Atunci când prietenii sau comunitățile unui utilizator creează apeluri video folosind Facebook Rooms și sunt deschise pentru el, acesta le va putea vedea pe Facebook, având astfel posibilitatea de a descoperi noi lucruri pe care le poate face și oameni cu care poate petrece timp.

Atunci când o persoană primește o invitație să se alăture unui apel, poate să facă acest lucru de pe telefon sau computer, fără să fie nevoie să descarce ceva pentru a începe.

Pe lângă efectele AR disponibile pe Messenger, precum clasicele urechi de iepure, Facebook va introduce noi efecte care au la bază AI pentru a îmbunătăți experiența apelurilor video realizate pe Messenger de pe telefonul mobil.

Pe lângă acestea, compania anunță și fundaluri 360 care îi transpun pe utilizator în spații extraordinare. Vor exista 14 noi filtre cu lumină de atmosferă, alături de noi efecte AR care vor permite utilizatorilor să își sărbătorească ziua de naștere sau să se alăture unui camping cu prietenii, de acasă.

În dezvoltarea Messenger Rooms, siguranța și confidențialitatea au fost prioritare, astfel încât cei care folosesc noua opțiune să se simtă confortabil atunci când se conectează cu familia, prietenii și comunitatea din care fac parte.

Messenger Rooms va fi disponibilă începând de săptămâna aceasta în unele țări, urmând ca în perioada următoare să fie extinsă și pentru celelalte.

Extinderea apelurilor video de grup pe WhatsApp

Apelurile video pe WhatsApp reprezintă o altă modalitate de a păstra legătura cu cei aflați la distanță. În curând, utilizatorii vor putea să se bucure de apeluri de grup, de voce și video, cu până la opt participanți.

La fel ca până acum, apelurile sunt securizate prin criptare end-to-end, așa că nimeni nu poate să citească sau să asculte conversatiile private, nici măcar WhatsApp.

Noi opțiuni pentru Live Video pe Facebook și Instagram

Facebook Live și Instagram Live, folosite pentru sesiuni de sport, lecții de gătit, și multe altele, primesc acum noi funcții.

Astfel, conform precizărilor făcute de reprezentanții gigantului social media, pe Facebook, opțiunea „Live With” va fi din nou disponibilă, astfel că utilizatorii vor putea adăuga încă o persoană în video-ul lor live, indiferent unde se altă aceasta. În acest fel, aceștia pot invita speakeri, pot realiza un interviu cu un expert dintr-un anumit domeniu sau pot găzdui un live alături de un prieten.

De asemenea, utilizatorii pot adăuga acum un buton pentru donații în transmisiunile live, în toate țările în care strângerile de fonduri pentru organizații nonprofit sunt disponibile.

Acum este mai ușor pentru utilizatori să acceseze conținutul video transmis live, să îl urmărească sau să îl asculte de oriunde. Cei care au date mobile limitate sau nu au cea mai bună conexiune au acum opțiunea de a asculta conținutul, fără să urmărească și clipul video.

În plus, pentru cei care nu au un cont de Facebook, cele mai mult dintre videoclipurile live distribuite public sunt acum disponibile și pe web, iar unele dintre pagini pot oferi un număr de telefon fără taxă, care le permite utilizatorilor să asculte conținutul audio folosind orice telefon.

Pe Instagram, utilizatorii pot urmări clipuri video live și pot adăuga comentarii la acestea de pe desktop. Astfel, acum este posibil să urmărești ora de yoga pe un ecran mare sau să asculți un concert live în timp ce lucrezi.

La scurt timp după începerea live-ului, utilizatorii vor putea să salveze clipurile video pe IGTV, astfel încât să fie disponibile mai mult decât cele 24 de ore la care este limitat conținutul distribuit pe Stories și să fie mai ușor de găsit.

Mai mult, în curând, utilizatorii vor putea să intre live din Portal pe pagini și grupuri de Facebook. Aplicația Facebook Live de pe Portal deja le permite acestora să transmită live pe profilurile lor, dar începând de luna aceasta vor putea să distribuie conținutul și către comunitățile lor.

„Indiferent că transmit un tutorial de make-up, de gătit sau o conversație cu un prieten, camera inteligentă disponibilă, care folosește AI, se asigură că încadrarea este perfectă, astfel încât ei să se poată concentra pe ceea ce fac”, au declarat reprezentanții companiei.

Messenger Kids se extinde la nivel global și primește noi opțiuni

Messenger Kids îi ajută pe cei mici să păstreze legătura cu prietenii și familia într-un mediu distractiv, sub supravegherea părinților. Facebook a început extinderea aplicației gratuite pentru apeluri video și mesaje în peste 70 de țări și adăugarea de noi opțiuni prin care părinții îi pot ajuta pe cei mici să rămână în contact cu prietenii lor.

Stabilește o întâlnire virtuală în Facebook Dating

Pentru a-i ajuta pe oameni să stabilească relații valoroase chiar și când nu se pot întâlni față în față, Facebook anunță o nouă opțiune pentru Facebook Dating, prin care pot invita pe cineva la o întâlnire virtuală.

Dacă invitația este acceptată, utilizatorii încep o conversație video în Messenger pentru a se cunoaște mai bine. Această opțiune va putea fi accesată în lunile următoare în toate țările în care Facebook Dating este disponibil.

Sursă foto: Pixabay/caracter ilustrativ

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA