Ministrul Economiei a cerut ROMARM să trimită o scrisoare către instanţe pentru a clarifica situaţia juridică a directorului Gabriel Țuțu

Ministrul Economiei a cerut ROMARM să trimită o scrisoare către instanţe pentru a clarifica situaţia juridică a directorului Gabriel Țuțu
FOTO - Romarm.ro
Publicat: 06/02/2023, 13:21
Actualizat: 06/02/2023, 14:32

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a anunţat luni că a decis ca Romarm să trimită o scrisoare către instanţe pentru a clarifica situaţia juridică a directorului companiei, Gabriel Ţuţu, iar în funcţie de răspunsul primit, vor fi luate deciziile corespunzătoare. 

Florin Spătaru a vorbit, luni, într-o conferinţă de presă, despre situaţia de la Romarm.
“Compania Romarm funcţionează, are o structură de conducere cu responsabilităţi clare. Consiliul de Administraţie s-a întâlnit săptămâna trecută şi a mandatat un director din cadrul companiei Romarm să semneze şi să conducă organizaţia. Da, avem această situaţie cu directorul general, dar vreau să ţineţi cont de faptul că vorbim de o companie de stat care poate are un consiliu de administraţie funcţional şi care poate să ia decizii în această perioadă”, a explicat Florin Spătaru.
Întrebat ce măsuri a luat ministerul Economiei pentru a clarifica situaţia de la Romarm, Florin Spătaru a răspuns: “Am solicitat companiei Romarm să trimită o scrisoare către instanţe pentru a clarifica situaţia juridică a domnului Gabriel Ţuţu. În urma răspunsului pe care îl vom primi, vom lua deciziile corespunzătoare, urmând să analizăm contractul de mandat şi valabilitatea acestui contract în această situaţie”.

Florin Spătaru a mai fost întrebat de ce ministerul nu a luat măsuri împotriva conducerii Romarm în urma raportului Curţii de Conturi din 2020 în care erau evidenţiate multe dintre aspectele constatate şi de DNA.

“Pentru că Ministerul Economiei, în baza acelui raport al Curţii de Conturi şi în baza unui raport efectuat de Corpul de control al ministrului Economiei, a colaborat cu instanţele judecătoreşti pentru a putea clarifica această situaţie. Aceste echipamente au fost achiziţionate de către compania Romarm şi, practic, fiind o anchetă pe rol, trebuia să colaborăm cu ei”, a explicat ministrul Economiei.
El a mai afirmat că Romarm a furnizat atât pe piaţa internă, cât şi pe cea internaţională, produse care sunt apreciate.
“Atât subsidiarele din compania Romarm, cât şi compania Romarm a furnizat cu succes pe piaţa internă, dar şi pe piaţa internaţională, produse care sunt apreciate foarte bine. Aşa că în domeniul militar pot să vă spun că avem un nume bun, iar compania Roman va funcţiona cu Consiliul de Administraţie şi cu conducerea acestei companii fără sincope. Ne vom asigura ca noi, Ministerul Economiei, să luăm deciziile corespunzătoare în funcţie de informaţiile pe care le primim”, a mai declarat Florin Spătaru, potrivit news.ro.
Gabriel Ţuţu este cercetat de DNA pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, trafic de influenţă în formă continuată, fals intelectual în legătură cu achiziţii de  maşini de fabricare a măştilor sanitare şi de măşti sanitare neconforme în timpul pandemiei.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase