NOAPTEA MUZEELOR 2012. Linie specială de autobuze în Capitală, pentru noaptea de sâmbătă spre duminică

NOAPTEA MUZEELOR 2012. Linie specială de autobuze în Capitală, pentru noaptea de sâmbătă spre duminică
Publicat: 19/05/2012, 07:24
Actualizat: 19/05/2012, 07:24

RATB a înființat pentru Noaptea Muzelor o linie specială de autobuze, care vor circula de sâmbătă, ora 21.00, până duminică la ora 4.00, pe un traseu care include mai multe muzee din București.

Potrivit reprezentanților RATB, autobuzele vor circula pe traseul Palatul Parlamentului – Muzeul Național de Artă Contemporană, Calea 13 Septembrie, strada Izvor, Bulevardul B.P. Hasdeu, strada Vasile Pârvan, Calea Plevnei, strada Mircea Vulcănescu – Muzeul Militar Național, strada Baldovin Pârcălabul, Bulevardul Gării de Nord, Piața Gării de Nord, Calea Griviței, Bulevardul Dacia – Muzeul Literaturii, Piața Romană, Calea Dorobanților – Muzeul Național al Harților și Cărții Vechi, Bulevardele Constantin Prezan, Arcul de Triumf, Șoseaua Kiseleff – Muzeul Național de Geologie, Muzeul Grigore Antipa, Muzeul Țăranului Român, Piața Victoriei, Calea Victoriei – Muzeul Național George Enescu, Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Municipiului și Muzeul Național de Istorie, Splaiul Independenței, Piața Unirii, Bulevardul Dimitrie Cantemir, Calea Șerban Vodă, Piața Eroii Revoluției – Muzeul Bellu cu întoarcere pe Șoseaua Viilor, strada Dr. Istrate, Parcul Carol – Muzeul Tehnic Național, strada 11 Iunie și Bulevardele Regina Maria, Libertății și Calea 13 Septembrie.

Pe acest traseu, autobuzele vor opri pe Calea 13 Septembrie – la Muzeul Național de Artă Contemporană, pe strada Mircea Vulcănescu – la Muzeul Militar, pe Bulevardul Dacia – la Muzeul Literaturii, în stația Piața Romană, aferentă liniilor 79 și 86, pe Calea Dorobanților, în stația „,Piața Dorobanților_ – pentru Muzeul Național al Harților și Cărții Vechi, au precizat reprezentanții RATB într-un comunicat de presă.

Alte stații vor fi pe Șoseaua Kiseleff, înainte de intrarea în Piața Victoriei – pentru Muzeul Național de Geologie, Muzeul Grigore Antipa și Muzeul Țăranului Român, pe Calea Victoriei, înainte de intersecția cu strada Gh. Manu – pentru Muzeul Național George Enescu, în Piața Revoluției – pentru Muzeul Național de Artă al Romaniei, precum și după intersecțiile cu Bulevardul Regina Elisabeta – pentru Muzeul Municipiului și strada Lipscani – pentru Muzeul Național de Istorie, la Piața Unirii, în stația „,Piața Unirii 1”, în Piața Eroii Revoluției, în dreptul Cimitirului Șerban Vodă, iar pe strada 11 Iunie, în stația „Parcul Carol I” – pentru Muzeul Tehnic Național.

Prețul unei călătorii este de 1,3 lei, iar călătorii care circulă pe linia specială vor putea urca în aceste autobuze numai pe la ușa din față.

Bucureștenii vor putea circula și cu autobuzele celor 23 linii de noapte, care vor face legătura între Piața Unirii și cartierele bucureștene.

Noaptea Muzeelor va avea loc sâmbătă, în Capitală fiind implicate 27 de instituții, dintre care unele, precum Muzeul Minovici de Artă Veche Apuseană, Biblioteca Națională și Școala Centrală, s-au alăturat în premieră evenimentului, potrivit noapteamuzeelor.ro.

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes care se află deja la a opta ediție și este sărbătorit de aproximativ 3.000 de muzee din Europa, dintre care circa 100 sunt din România. Rețeaua Națională a Muzeelor din România (RNMR) este partener oficial al evenimentului la nivel internațional, coordonând desfășurarea Nopții Muzeelor în țară.

În București, vizitatorii pot alege să-și petreacă noaptea de sâmbătă spre duminică parcurgând atât muzee care și-au făcut o tradiție din sărbătorirea acestui eveniment, cât și muzee sau organizații culturale care s-au alăturat recent manifestării.

În 2010, intrau în circuitul Nopții Muzeelor Arhivele Naționale ale României, Fundația Löwendal și Centrul Cultural Art Society, urmate, anul trecut, de Muzeul Bellu, Muzeul Național Tehnic „Prof. Ing. Dimitrie Leonida” și Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, pentru ca la acestă ediție bucureștenii să poată vizita și Muzeul de Artă Veche Apuseană „Ing. Dumitru Furnică-Minovici”, Universitatea Spiru Haret, Școala Centrală și Biblioteca Națională a României (unde vor putea admira expoziția World Press Photo România).

Muzeele care s-au alăturat evenimentului încă de la primele sale ediții își așteaptă și în acest an publicul sunt Muzeul Național al Aviației Române, Muzeul de Artă „Vasile Grigore”, Muzeul Municipiului București, Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Național de Artă Contemporană, Muzeul Național Cotroceni, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național de Geologie, Muzeul Național „George Enescu”, Muzeul Național al Literaturii Române, Muzeul Național al Țăranului Român și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, acesta din urmă organizând însă „Dimineața muzeului”, sâmbătă, între orele 9.00 și 14.00, din motive de protejare a patrimoniului.

Noaptea Muzeelor are loc în fiecare an sâmbăta, în jurul datei de 18 mai – Ziua Internațională a Muzeelor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers