OPREA, martor într-un dosar la Parchetul General. A fost în legătură cu un incident petrecut la Ministerul de Interne, cu un domn Șova

Publicat: 23/08/2018, 15:24
Actualizat: 25/03/2019, 21:01

„În legătură cu un incident petrecut la Ministerul de Interne, cu un domn Șova. A fost cazul acela mediatizat, că s-au copiat niște documente de la Ministerul de Interne și am dat declarație de martor”, a declarat Gabriel Oprea, la ieșirea din sediul Parchetului General.

Întrebat de către jurnaliști cum vede intervenția jandarmilor la protestul din 10 august, fostul ministru de Interne a subliniat că nu se poate pronunța.

„Știu că este un subiect important și inyeresant pentru toată țara. Dacă aș fi fost un simplu cetățean, v-aș fi spus părerea mea. Am fost ministru al Apărării, ministru de Interne și șef al securității naționale. Știu că este un dosar complex, că acum se administrează probe și nu aș vrea să spun mai mult”, a spus Oprea.

Este vorba despre un dosar deschis după ce instanța supremă a decis, în luna martie, continuarea cercetărilor într-un caz de abuz în serviciu în legătură cu emiterea unor rapoarte DIPI și ORNISS. În emiterea documentelor ar fi fost implicat fostul ministru Gabriel Oprea.

Decizia de la ÎCCJ vizează o plângere de neîncepere a urmăririi penale/netrimitere în judecată formulată de Mihai Șova, fost secretar general adjunct în MAI. Mihai Șova ar fi fost eliberat din funcție în urma acestor acțiuni.

„Admite plângerea formulată de petentul Șova Mihai împotriva ordonanței nr. 539/P/2016 din data de 22 septembrie 2017 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică, menținută prin ordonanța nr.178/II/2/2017 din 14 decembrie 2017. Desființează ordonanța atacată și trimite cauza la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică pentru completarea urmării penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, instigare la fals intelectual și instigare la abuz în serviciu, (..). Procurorul trebuie să efectueze o anchetă efectivă care să presupună verificarea aspectelor învederate de către petentul Șova Mihai în legătură cu presupusa implicare a intimatului Oprea Gabriel în emiterea raportului Departamentului de Informație și Protecție Internă nr. 0001180041/15.01.2015 și a deciziei nr. S/440/15.01.2015 a Oficiului Registrului Național al Informațiilor – Secrete de Stat, acte care au stat la baza redactării adresei nr. 6504/15.01.2015, fapt ce presupune: – audierea intimatului Oprea Gabriel; – audierea persoanelor care au emis raportul nr. 0001180041/15.01.2015, respectiv dacă acesta a fost întocmit ca urmare a ordinelor intimatului Oprea Gabriel; – adresă la D.N.A. pentru a se comunica calitatea petentului Șova Mihai în dosarul nr. 632/P/2015 și stadiul procesual al cauzei”, se arată în decizia instanței supreme.

„Sunt chemat ca martor într-un dosar. Nu (fără legătură cu mitingul din 10 august, n.r.). Vorbim mai multe la ieșire”, a declarat Gabriel Oprea, la intrarea în Parchetul General.

Întrebat de jurnaliști cum vede el gestionarea protestului din 10 august, fostul ministru de Interne a evitat să răspundă, precizând că ar putea da mai multe informații la ieșirea din sediul parchetului. De asemenea, Gabriel Oprea a refuzat să spună care este dosarul în care a fost chemat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ce faci dacă ai pus prea mult ulei în motor? Ce probleme apar?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere