Peste 950 de hectare de vegetație și fond forestier din 35 de județe, afectate de INCENDII

Peste 950 de hectare de vegetație și fond forestier din 35 de județe, afectate de INCENDII
Publicat: 26/08/2012, 15:52
Actualizat: 01/02/2019, 13:12

În județul Maramureș, sâmbătă, în jurul orei 13.55, a fost semnalat un incendiu pe strada Sudului din Baia Mare, fiind afectată o suprafață de teren de 40 de hectare. Aproximativ 40 de pompieri militari și 50 de civili au intervenit mai bine de șapte ore pentru a stinge flăcările înalte de câțiva metri, se arată într-un comunicat de presă de duminică al IGSU.

Trei pompieri au ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare, doi intoxicați cu fum și unul cu o entorsă, toți fiind în prezent în afară de orice pericol.

Pentru a opri înaintarea focului, întreținută de vântul puternic, s-a creat o fâșie de protecție. Pe lângă intervenția pompierilor, care au acționat cu cinci autospeciale, pentru stingerea incendiului s-a acționat și cu 20 de utilaje ale Primăriei Baia Mare și ale unor societăți comerciale din municipiu.

Tot în județul Maramureș, sâmbătă, în jurul orei 12.00, s-a produs un incendiu de vegetație uscată în satului Mocira, fiind afectate 40 de hectare de teren. Și în acest caz, vântul puternic a făcut ca flăcările să se extindă cu repeziciune, pentru localizarea și lichidarea incendiului intervenind, timp de opt ore, 22 de pompieri militari, cărora li s-au alăturat două echipe ale serviciilor private pentru situații de urgență, fiecare cu câte o autospecială de lucru cu apă și spumă.

Un subofițer s-a intoxicat cu fum și a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare, în prezent fiind în afară de orice pericol.

Un alt incendiu a izbucnit, în județul Maramureș, în apropierea vârfului Creasta Cocoșului, intervenția fiind în desfășurare. Duminică dimineață, un echipaj al Detașamentului de Pompieri „Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare și unul de la Detașamentul de Pompieri Sighetu Marmației s-au deplasat în zonă pentru stingerea acestuia, împreună cu angajați ai Direcției Silvice și ai ocoalelor silvice din Baia Sprie, Mara și Sighetu Marmației, membri ai Comitetului Local pentru Situații de Urgență și voluntari din zona Mara.

În județul Buzău, zeci de pompieri militari și lucrători silvici au acționat pentru limitarea extinderii unui incendiu izbucnit în localitatea Gura Teghii, ce a cuprins vegetație uscată în gol alpin și litiera pădurii de rășinoase. Incendiul este în curs de lichidare.

În zona golului alpin din Muntele Podeanu, pompierii militari argeșeni continuă intervenția pentru limitarea propagării incendiului și lichidarea focarelor identificate, pe timpul nopții asigurându-se supravegherea permanentă a zonei afectate. Un elicopter al Inspectoratului General al Aviației a executat, sâmbătă dimineață, o misiune de stingere a incendiului.

În județul Harghita, pompierii acționează pentru stingerea incendiului de fond forestier izbucnit pe teritoriul administrativ al municipiului Gheorgheni, în zona Kovacs Peter, pe o parcelă aparținând de Fondul Forestier de Stat – Ocolul Silvic Miercurea – Ciuc. Incendiul este localizat, dar mai sunt focare izolate, iar lipsa apei face ca intervenția să fie dificilă, a precizat IGSU.

Tot în județul Harghita, pompierii intervin și în apropierea municipiului Gheorgheni, în zonele Lacu Roșu și Rezpatak, precum și la Harghita Băi. Incendiile sunt localizate, pompierii acționând pentru lichidarea lor.

În județul Hunedoara, în localitatea Grădiștea de Munte din Masivul Godeanu, Munții Sureanu, un incendiu a distrus vegetația uscată și litiera pădurii de pin, iar din cauza vântului, focul s-a extins, pe alocuri, la coronament.

În ultimele 24 de ore au intervenit pentru stingerea incendiilor o mie de pompieri militari, alături de pompieri civili, jandarmi, polițiști și angajați ai ocoalelor silvice, a precizat IGSU.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
DECIZIE DRASTICĂ pentru toți posesorii de mașini. Abia acum S-A AFLAT ce s-a întâmplat: A...
Surpriză la pompă, înainte de Paște. Prețurile carburanților
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic