Prințul Paul, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul retrocedării Fermei Regale Băneasa. Afaceristul Remus Truică va sta 4 ani după gratii

Prințul Paul, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul retrocedării Fermei Regale Băneasa. Afaceristul Remus Truică va sta 4 ani după gratii
Publicat: 27/06/2019, 11:00

Magistrații Curții de Apel Brașov i-au condamnat, joi, pe omul de afaceri Remus Truică la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, iar Paul Philippe al României la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de cumpărare de influență.

Alți șapte inculpați din dosar, respectiv oamenii de afaceri străini Tal Silberstein, Benny Steinmetz, Moshe Agavi, jurnalistul Dan Andronic, avocatul Robert Roșu, Marius Andrei Marcovici- administrator al unei firme și fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu și Lucian Mateescu, au fost achitați.

Decizia Curții de Apel Brașov nu este definitivă.

Pe 18 mai 2016, Remus Truică, Paul Philippe al României, Dan Andronic precum și oamenii de afaceri Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz și Moshe Agavi au fost trimiși în judecată de DNA în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Regale Băneasa și a pădurii Snagov.

Omul de afaceri Remus Truică a fost trimis în judecată pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență, spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu și dare de mită, alături de Paul Philippe al României, acuzat de cumpărare de influență, spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu, ambii fiind cercetați în arest la domiciliu. În aceeași cauză au fost trimiși în judecată Dan Andronic, consultant politic și jurnalist, acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat și complicitate la trafic de influență, Marius Marcovici, administrator al unei firme și fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, suspectat de constituirea unui grup infracțional organizat, complicitate la trafic de influență și spălare de bani, Lucian Mateescu, cercetat pentru constituirea unui grup infracțional organizat și complicitate la trafic de influență, Gheorghe Sin, la data faptelor secretar general al Academiei de Științe Agricole din România, suspectat de complicitate la abuz în serviciu și Nicolae Dima, la data faptelor secretar al Localității Snagov, acuzat de abuz în serviciu.

Avocatul Robet Roșu, cercetat pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență, complicitate la spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu și oamenii de afaceri străini Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz și Moshe Agavi au fost trimiși în fața judecătorilor fără a exista măsuri preventive pe numele lor.

„Acuzațiile reținute în sarcina inculpaților vizează infracțiuni comise în perioada 2006 -2013 în diferite forme de participare (autorat, complicitate sau instigare), în interesul obținerii unor imobile de o valoare deosebită, între care Pădurea Snagov și Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de inculpatul Al României Paul Philippe” anunță procurorii într-un comunicat de presă.

DNA preciza, la acea vreme, că „începând cu luna noiembrie 2006, inculpații Truică Remus, Roșu Robert Mihăiță, Tal Silberstein , Benyamin Steinmetz , au constituit un grup infracțional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de Al României Paul Philippe prin oferire de bani/bunuri persoanelor din cadrul autorităților/instituțiilor deținătoare a acestor proprietăți și complicitatea la săvârșirea, de către aceste persoane, a infracțiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziție și semnarea înscrisurilor necesare, traficarea influenței reale asupra funcționarilor publici”.

Dan Andronic, Marius Marcovici, Moshe Agavi și Mateescu Lucian au aderat ulterior la grupul infracțional: primii trei în anul 2007, ultimul în anul 2011, adăuga DNA. „Prin activitatea infracțională desfășurată s-a reușit retrocedarea abuzivă a Pădurii Snagov, cauzându-se un prejudiciu în dauna statului român de 9.523.769 euro, precum și a Fermei Regale Băneasa, cu un prejudiciu în dauna statului român de 135.874.800 euro”, precizează procurorii, prejudiciul total fiind estimat la 145.398.569 de euro.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Prințesa de Wales a intrat în istoria Casei Regale Britanice. Ce titlu regal a primit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom