Procurorul Cismaru de la PICCJ, urmărit penal pentru că a condus băut, a fost suspendat din funcție

Procurorul Cismaru de la PICCJ, urmărit penal pentru că a condus băut, a fost suspendat din funcție
Publicat: 30/01/2013, 18:57
Actualizat: 31/07/2014, 11:59

Procurorul Dumitru Cismaru, de la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), urmărit penal pentru că a condus un aututorism sub influența alcoolului, producând un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane, a fost suspendat din funcție, miercuri, de Secția pentru procurori a CSM.

Suspendarea din funcție, prezentată Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de către PICCJ, a fost dispusă ca urmare a punerii în mișcare a acțiunii penale împotriva lui Cismaru, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX de CSM.

Hotărârea Secției pentru procurori a CSM a fost luată în temeiul dispozițiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările și completările ulterioare, și 62 alin. (1) lit. a) și alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată cu modificările și completările ulterioare, potrivit CSM.

Ministerul Public a informat în 15 ianuarie că procurorul Dumitru Cismaru a fost pus sub urmărire penală, pentru că a condus un aututorism sub influența alcoolului.

„Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus, la data de 14 ianuarie 2013, începerea urmăririi penale față de numitul Dumitru Cismaru (procuror la Parchetul ICCJ) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, a precizat Ministerul Public.

Din rezoluția de începere a urmăririi penale, dispusă de de procurori, a rezultat că în 26 decembrie 2012, în jurul orei 18.30, în timp ce conducea un autoturism pe Calea 13 Septembrie (din direcția Ghencea către Șoseaua Progresul), învinuitul Dumitru Cismaru, ajuns la intersecția cu strada Mihail Sebastian, nu a respectat culoarea semaforului electric și a produs un accident de circulație, intrând în coliziune cu un alt autoturism care circula regulamentar, soldat cu vătămarea corporală a două persoane.

După producerea accidentului, Cismaru a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool în aerul expirat, după care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe de sânge, în urma cărora s-a stabilit că, la ora 20.20, învinuitul avea o alcoolemie de 1,90 gr. %0 (proba I), iar la ora 21.20, de 1,70 gr. %0 (proba II).

În 10 octombrie 2012, Consiliul Superior al Magistraturii i-a aplicat un avertisment procurorului Dumitru Cismaru pentru că ar fi refuzat nejustificat să îndeplinească o îndatorire de serviciu, sancțiunea venind după revocarea sa din funcția de inspector, pus să verifice un coleg solidar cu manifestanții Pieței Universității.

Consiliul Superior al Magistraturii l-a revocat, în 7 februarie, pe inspectorul judiciar Dumitru Cismaru, desemnat să verifice contextul în care un procuror arădean a făcut declarații cu privire la manifestanții din Piața Universității. „Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, în temeiul dispozițiilor art. 61 alin. 3 indice 2 din Legea 317/2004, revocarea din funcția de inspector a domnului procuror Dumitru Cismaru”, informa Biroul de presă al CSM.

Propunerea a fost formulată de conducerea Inspecției Judiciare, „ca urmare a constatării neîndeplinirii atribuțiilor de serviciu în contextul verificărilor directe dispuse a fi efectuate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad și la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara”.

Plenul CSM a analizat propunerea Inspecției Judiciare și a dispus, cu unanimitate de voturi, revocarea inspectorului procuror Dumitru Cismaru, pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, informa, în 10 octombrie 2012, Biroul de presă al Consiliului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
BANII românilor vor fi CONFISCAȚI. Decizia anunțată pe 2 Mai de Guvern: E funcțional sistemul
Putin vrea să distrugă NATO. N-are curaj să atace, dar aplică o strategie perversă
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern