Schimb de replici în Comisia specială pentru legile justiției | Gorghiu: Să așteptăm concluziile Comisiei de la Veneția/ Iordache: Ei nu sunt Mesia

Schimb de replici în Comisia specială pentru legile justiției | Gorghiu: Să așteptăm concluziile Comisiei de la Veneția/ Iordache: Ei nu sunt Mesia
Publicat: 23/04/2019, 15:38

„Țineți cont că în aceste zile în românia se află în vizită de lucru experții Comisiei de la Veneția. Sunt discuții și dezbateri pe temă Codului penal și codului de procedura penală și legile justiției. Mi se pare lipsit de înțelepciune să tranșăm astăzi. Propun să amânăm discuția pe săptămâna viitoare pentru că mi se pare important că această comisie să vadă și concluziile comisiei de la veneția pe temă codului penal și codului de procedura penală”, a susținut în timpul dezbaterilor Alina Gorghiu.

În replică, președintele Comsiei speciale pentru modificarea legilor justiției, Florin Iordache, a susținut că vizita Comsiei de la Veneția nu face obiectul modificării codurilor penale, și că experții nu sunt „Mesia”.

„Comisia de la Veneția nu va veni pentru Codul penal și Codul de procedură penală. Comisia de la Veneția va veni pe OUG 90, 92, 7 și 14, deci vine doar pe legile justiției. Deci să așteptăm să vină Comisia de la Veneția, parcă vine Mesia. Ce să spună Comisia de la Veneția? Care urmărește legile justiției”, a afirmat Iordache.

Liberalul Alina Gorghiu a propus, de asemenea, să se discute în comisie doar despre articolele care nu vizează dosarele lui Liviu Dragnea.

„Propun să discutăm ce articole condierați dvs că sunt releavante, unele dintre ele nu deranjează nici opoziția și să lăsăm, să facem o discuție cu altă ocazie pe toate articolele care vizează dosarele domnului Dragnea. Haideți să discutăm altădată despre denunțul limitat la un an sau despre neglijență în serviciu. Haideti să discutăm niște lucruri care nu pot să te ducă cu gândul la domnul Dragnea de fiecare dată. Dacă dumneavoastră aveți această deschidere vom trece acele prevederi care nu au niciun fel de legătură cu vreun dosar al celor din conducerea PSD. Altfel cred că este jenant că în față experților noi să dăm un vot pe un cod pentru care ei vin aici”, a propus Gorghiu.

Propunerile au fost însă respinse.

Senatorul PNL Iulia Scântei a afirmat că nu și-a atins obiectivul comisia și că aceasta a abrogat doar infracțiunea pentru care Liviu Dragnea a fost condamnat.

„Comisia și-a ratat obiectivul stabilit prin hotărârea Parlamentului. Așa Cuma arată astăzi proiectul pe care l-ați inițiat în 2017, exclusiv cu scopul de a transpuse deciziile CCR, nu ați transpos decât jumtate din deciziile Curții. Ați făcut tot niște texte neconstituționale. Cred că comisia și-a ratat obiectivul. (…) Ați abrogat infracțiunea pentru care Dragnea a fost condamnat în primă instanță”, a susținut Scântei, în timpul dezbaterilor din comisie.

Președintele Comisiei, Florin Iordache, a afirmat că modificările Codurilor penale vor fi făcute cu sau fără votul opoziției.

„Noi chiar ne-am atins obiectivul. Sa adoptam cat mai multe articole dupa deciziile CCR. Acele articole declarate constitutionale vor fi adoptate de Parlament. Le vom trimite președintelui Iohannis astfel încât mai aveți o singură încercare, președintele mai poate cere reexaminarea. Aceeași atitudine ați avut-o și la legile justuției. Cu sau fără voturile le-am adoptat. Cu sau fără voturile dvs vom modifica și Codul penal și Codul de procedură penală”, a conchis Iordache.

Comisia specială pentru revizuirea legilor justiției dezbate, la ora transmiterii acestei știri, proiectele legislative pentru modificarea Codului penal și Codului de procedură penală. După raport, proiectele urmează să fie trimise la plenul Camerei Deputaților, care va avea rol de for decizional.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului