Sebastian Ghiță SCAPĂ și de ultimul mandat de arestare: Cred că ar trebui să mă bucur. NU mă întorc în România

Sebastian Ghiță SCAPĂ și de ultimul mandat de arestare: Cred că ar trebui să mă bucur. NU mă întorc în România
Publicat: 07/03/2019, 18:54

Fostul deputat SebastianGhițăa declarat, la scurt timp după ce Curtea de Apel Ploiești a revocat arestarea preventivă în lipsă că, odată cu această decizie, societatea reușește să se „așeze” și că trebuie găsită o soluție pentru a fi evitate astfel de situații și pe viitor.

„Judecătorii au avut răbdare în toți acești ani, cred că 5, au văzut petrecându-se în fața lor evenimente tragice, unele hilare. Ce pot să spun? Cred ar trebui să mă bucur pentru că poate odată și o dată cu astfel de decizii societatea reușește să se așeze. Cred că toți suntem hotărâți să respectăm deciziile judecătorilor și hotărârile din justiție când acestea nu mai sunt influențate de probe și de dosare falsificate, sau întâmplări care nu-și au locul într-un stat de drept. Trebuie găsită o soluție ca acest război româno-român să înceteze, ne facem rău în afară, ne bălăcărim și ne scuipăm și ne înjurăm unii pe alții cu o energie demnă de alte cauze, mai mari. (…) Cred că importat este doar cine va plăti este să facem cum să nu se mai întâmple, cum să nu le mai fie frică oamenilor că sunt arestați ca pe vremea comuniștilor cu trei martori pricopsiți, cum să reușească oamenii să-și facă activități economice fără să fie suspectați că sunt un grup infracțional organizat”, a declarat SebastianGhiță, la România TV.

Ghițăa subliniat că nu se va întoarce în România chiar dacă instanța i-a revocat mandatul de arestare preventivă în lipsă.

„Nu cred că această saga juridică s-a terminat (întrebat dacă va veni în România, n.r.) (…) Oamenii aceștia îmi vor face rău în continuare și îmi vor inventa doasare, îmi vor amenința familia, să nu credeți că s-a terminat. Doar am reuști să dovedesc împreună cu avocații mei și în acest ultim dosar că probele falisficate i-au făcut pe niște judecători curajoși să dea o decizie corectă”, a explicatGhiță.

Kovesi, după ce Ghiță a scăpat de mandatul de arestare: Revocarea unei măsuri nu înseamnă achitare

Kovesi a spus, despre revocarea definitivă a mandatului de arestare în lipsă a lui Sebastian Ghiță, că revocarea unei măsuri preventive nu înseamnă achitarea unui inculpat, reiterând faptul că nu a discutat niciodată cu fostul deputat despre extrădarea lui Nicolae Popa.

„Revocarea mandatului de arestare nu înseamnă achitare. Așteptăm soluțiile definitive. Eu nu comentez situația altor persoane. Eu comentez situația mea și vă spun că niciodată nu am discutat cu Sebastian Ghiță despre extrădare. Nu am cerut bani nici de la el, nici de la alții. Iar aceste acuzații sunt fabulații și sunt contrazise de comunicate oficiale”, a declarat fosta șefă a DNA.

Kovesi, despre poze: E posibil să fi întâlnit oameni fără nicio problemă,iar ulterior să fie judecate

Laura Codruța Kovesi a declarat joi, la ieșirea de la Secția Specială de anchetă, că nu a avut o relație de prietenie cu Sebastian Ghiță, iar legat de fotografiile despre care s-a spus în mod repetat, acestea au fost doar de la evenimente instituționale.

„Câtă vreme nu am făcut niciunul dintre lucrurile de care sunt acuzată nu pot exista probe. Așa cum a fost cu acele poze. Au fost înregistrări false. Am spus de multe ori că nu am fost, nu sunt și nu voi fi prietenă. Am revenit cu declarații în 2017. Revin și spun iar – am fost invitată la evenimente instituționale. La acele activități nu am fost singură. E posibil să apară poze și fotografii de la astfel de activități. E posibil să fi întâlnit oameni care nu aveau nicio problemă, iar ulterior să fie judecate. Acest lucru eu nu pot să îl controlez”, a spus Kovesi.

Sebastian Ghiță a susținut în repetate rânduri că a avut o relația apropiată cu fosta șefă DNA, iar aceasta a participat la petreceri, inclusiv la o cramă în Prahova și că are fotografii care să dovedească acest lucru.

Curtea de Apel Ploiești a admis, joi, contestația depusă de fostul deputat Sebastian Ghiță și a dispus revocarea arestării preventive în lipsă în dosarul privind contractele de prestare de servicii IT. Decizia e definitivă.

„Curtea de Apel Ploiești admite contestația formulată de inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian împotriva încheierii (…) pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova pe care o desființează în totalitate și rejudecând cererea inculpatului admite cererea și dispune revocarea măsurii arestării preventive”, anunță Curtea de Apel Ploiești.

Acesta a fost ultimul dosar în care era dispusă arestarea preventivă a lui Sebastian Ghiță.

„Am solicitat revocarea mandatului de arestare pentru că avocații mei au reușit să obțină noi probe și noi dovezi că acest ultim dosar în care mai am mandat de arestare s-a bazat pe probe falsificate. Am dovada clară că procurorii de la Ploiești, Onea și Negulescu, au presat și în acest dosar – cinci am avut – în fiecare dintre ele, tone, zeci de declarații au fost obținute prin falsuri sau prin folosirea unor martori care să dea declarații sub presiune”, a declarat Ghiță, la RomâniaTV.

„Judecătorii au avut răbdare în toți acești ani – cred că 5 – au văzut petrecându-se în fața lor evenimente tragice, unele hilare. Ce pot să spun? Cred ar trebui să mă bucur pentru că poate, odată și odată cu astfel de decizii, societatea reușește să se așeze. Cred că toți suntem hotărâți să respectăm deciziile judecătorilor și hotărârile din justiție, când acestea nu mai sunt influențate de probe și de dosare falsificate sau întâmplări care nu-și au locul într-un stat de drept. Trebuie găsită o soluție ca acest război româno-român să înceteze, ne facem rău în afară, ne bălăcărim și ne scuipăm și ne înjurăm unii pe alții cu o energie demnă de alte cauze, mai mari. (…) Cred că mai important decât cine va plăti este cum să facem să nu se mai întâmple, cum să nu le mai fie frică oamenilor că sunt arestați ca pe vremea comuniștilor, cu trei martori pricopsiți, cum să reușească oamenii să-și facă activități economice fără să fie suspectați că sunt un grup infracțional organizat.”

Vlad Cosma: Mi-a fost frică să spun și să mă apăr

Luni, Vlad Cosma a povestit la ÎCCJ cum a fost constrâns fizic de procurorii de la DNA Ploiești în dosarul lui Sebastian Ghiță.

„Declarațiile au fost date în constrângere la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieși, în fața lui Negulescu și la DNA, în fața procurorului Onea și Giluela Florea Gabriela mi-a suflat și indicat ce trebuie să spun ce trebuie să spun la completul de 3 judecători. Era în spatele camerei video comisarul Gabriela Florea”, și-a început Cosma declarația în fața magistraților.

El a explicat că nu a putut reclama incidentul în fața completului de 3 judecători din cauză că și în fața acelei audieri a fost păzit de ofițerul de poliție Gabriela Florea.

„Nu aveam cum să precizez atunci starea în care mă aflam, dar pentru a dovedi că spun adevărul, am încercat cum am putut să pozez și să înregistrez aceste situații. (…) Mi-a fost frică să spun și să mă apăr, să spun ceea ce văd și ceea ce știu. (…) Înregistrările și fotografiile pe care le-am efectuat timp de doi ani au fost realizate pentru că, din punctul meu de vedere, legea era încălcată de cei trei procurori (Lucian Onea, Mircea Negulescu și Giluela Diaconu de la DNA Ploiești, n.r.) și de ofițerul de poliție Florea. Din punctul meu de vedere, modalitatea de obținere a probelor în dosare în care Negulescu fixa țintele era ilegală.”

Cosma: Am fost constrâns atât fizic, cât și psihic

„Constrângerea era fizică sau psihică? L-a bătut domnul polițist, spre exemplu?” a întrebat procurorul de ședință.

„Poate domnul procuror se amuză pe ceea ce am trăit 4 ani,” i-a replicat Vlad Cosma.”Am fost amenințat, șantajat, am avut interdicția cerută de Onea de a nu comunica cu tatăl meu în dosarul în care am fost inculpat și trimisi în judecată. au fost efectuate cereri de arestare împotriva mea și a familiei mele, sora mea a pierdut o sarcină. Din toate acestea consider că am fost constrâns atât psihic, cât și fizic, deoarece amenințarea poate reprezenta o constrângere cu consecințe fizice și mă refer la faptul că Negulescu se lăuda cum pregătea celula 2 de la arestul Câmpina pentru cei care-i ieșeau din cuvânt.”

Vlad Cosma a mai subliniat că toate presiunile la care el și familia sa ar fi fost supuși au fost detaliate în fața autorităților.

„Toate aceste lucruri au fost dezvăluite din proprie inițiativă în fața Inspecției Judiciare, în fața Parchetului General și încă din 2014, în audiență la ministrul Justiției de la acea vreme. (…) Domnul Cazanciuc era ministrul Justiției. Am explicat clar că în 2015 a început constrângerea asupra mea personal, dar eu din 2014 am prezentat ceea ce vedeam și știam că face procurorul Negulescu. (…) După ianuarie 2018, contrângerea a încetat”, a mai arătat Vlad Cosma în fața magistraților.

ÎCCJ l-a achitat în primă instanță, în septembrie 2018, pe fostul deputat SebastianGhițăpentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani, dar și pe fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, pentru luare de mită și abuz în serviciu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...