SUBIECTE BACALAUREAT 2016 ROMÂNĂ. Ce subiecte au picat la BAC 2016 la română, la UMAN și REAL, sesiunea de toamnă

Publicat: 22/08/2016, 12:08
Actualizat: 27/02/2017, 17:58

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 ROMÂNĂ. La proba de limba și literatura română de la BAC 2016, sesiunea de toamnă, la profilul REAL, elevii au primit următoarele subiecte: un text din Noaptea de sânziene de Mircea Eliade, la care au avut de rezolvat 9 cerințe. Al doilea subiect la română a constat în elaborarea unui text argumentativ de 300 de cuvinte maximum pe tema relațiilor de prietenie. Al treile subiect a avut ca cerință redactarea unui eseu în care să se prezinte tema și viziunea despre lume într-un text poetic al lui Mihai Eminescu, Lucian Blaga sau Nichita Stănescu. Iată mai jos subiectele la bacalaureat 2016, română, profil real:

SUBIECTE BAC 2016 ROMÂNĂ. La profilul UMAN, absolvenții au primit la BAC 2016 următoarele subiecte: La punctul 1, a fost dat un text din Gib. I Mihăescu, din „Bordelul de rezervă, la care au fost nouăcerințe de rezolvat. Subiectul al doilea a constat în redactarea unui text argumentativ despre rolul emisiunilor culturale în societatea actuală. La subiectul al treilea, elevii au avut trebuiau să redacteze un eseu despre viziunea despre lume într-un text poetic al lui Tudor Arghezi sau Ion Barbu. Iată mai jos subiectele la bacalaureat 2016, română, profilul uman:

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 ROMÂNĂ. Peste 42.000 de absolvenți de liceu care fie nu s-au înscris, fie au picat în prima sesiune a examenului de Bacalaureat, sau în cele din anii trecuți, vor susține, începând de luni, 22 august, probele scrise ale examenului maturității, etapa de toamnă.

Prima probă scrisă este la Limba și literatura română. Marți, 23 august, elevii de altă naționalitate vor susține examenul la Limba și literatura maternă, în timp ce miercuri, 24 august, este programată proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie. Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului se va încheia vineri, 26 august, când absolvenții de liceu vor fi examinați la una din materiile la alegere ale profilului și specializării . Luni, 29 august, până la ora 16:00, unitățile de învațământ vor afișa rezultatele obținute de candidați, iar cei nemulțumiți de note vor putea depune contestație până la ora 20:00.

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, vor fi afișate joi, în prima zi din septembrie, iar cei care nu au obținut o medie mai mare de 6, vor fi declarați respinși.

SUBIECTE BAC 2016 ROMÂNĂ. La prima sesiune al bacalaureatului 2016, subiectele primite de elevi la proba scrisă de Limba și Literatura Română din cadrul examenulu au fostla real – romanul din perioada interbelică, la uman – romanul psihologic.

La textul argumentativ de la subiectul al doilea, elevii au avut de scris despre rolul jocurilor de calculator în viața tinerilor. Subiectul al treilea, eseul, a fost despre viziunea despre lume și viață dintr-un roman interbelic. La profilul uman, elevii au avut un text la prima vedere din piesa de teatru „Citadela sfărâmată” de Horia Lovinescu. La subiectul al doilea, au primit rolul lecturii în dezvoltarea personală, un text argumentativ de maximum 300 de cuvinte. La al treilea subiect, eseul, elevii au avut de caracterizat un personaj dintr-un roman psihologic studiat.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 ROMÂNĂ.Iată mai jos subiectele care au picat la proba de Limba română de la Bacalaureat 2016 în prima sesiune de examinare:

SUBIECTE BAC 2016 ROMÂNĂ. La prima sesiune a bacalaureatului , au promovat examenul 88.167 de candidați din cei 129.395, rata de promovare fiind de 68,1%, mai mare cu 1,4 % după soluționarea contestaților, potrivit datelor Ministerului Educației.„În funcție de anul școlar în care au absolvit studiile liceale, 83.091 de candidați promovați provin din promoția 2015-2016 (75,6%, rată de reușită), iar 5.076 de candidați provin din promoțiile anterioare (26,1%, rată de reușită). Numărul mediilor de 10 a crescut la 78 (inițial au fost înregistrate 56).”, se arată într-un comunicat al Ministerului. La prima sesiune a examenului național de BAC 2016s-au prezentat 129.395 de candidați, dintr-un total de 137.338 de candidați înscriși.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 ROMÂNĂ. CALENDAR BAC 2016 SESIUNEA A DOUA:

22 august 2016 Proba scrisă de Limba și literatura română

23 august 2016 Proba scrisă la limba maternă

24 august 2016 Proba obligatorie a profilului

26 august 2016 Proba la alegere a profilului și specializării

29 august 2016 Afișarea rezultatelor la bacalaureat 2016, sesiunea a doua, (până la ora 16,00) și depunerea contestațiilor (orele 16,00 – 20,00)

30 – 31 august 2016 Rezolvarea contestațiilor la BAC 2016

1 septembrie 2016 Afișarea rezultatelor finale la examenul de bacalaureat

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 ROMÂNĂ. Gândul vă ține la curent cu toate informațiile despre Bacalaureat 2016, subiecte și barem la proba de limba română din a doua sesiune a BAC 2016.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Marina Voica, povestea unei vieți ca un Tango la ceas de seară | EXCLUSIV la...