SURPRIZA din CV-ul noului șef al ANAF. Unde a lucrat vreme de opt ani Daniel Diaconescu

SURPRIZA din CV-ul noului șef al ANAF. Unde a lucrat vreme de opt ani Daniel Diaconescu
Publicat: 15/02/2016, 20:57

Ca vicepreședinte ANAF, Diaconescu va coordona Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF).

El și-a început cariera în octombrie 1995 la Automobile Dacia, ca inginer, ocupându-se de cercetare în domeniul fabricării și explatării autoturismelor, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

Un an mai târziu a plecat la Serviciul Român de Informații (SRI), unde a stat până în octombrie 2004, fiind ofițer la direcția de combatere a criminalității transfrontaliere.

În intervalul octombrie 2004 – mai 2005, Diaconescu a lucrat la Autoritatea Națională de Control, din subordinul Guvernului, pe postul de consilier la Direcția Generală de coordonare a activităților de control în domeniul financiar și vamal.

El a continuat cu o perioadă de patru ani, până în mai 2009, la Departamentul pentru Luptă Antifraudă, aflat la Cancelaria Prim-ministrului, ca șef al Direcției Culegere și Analiză Date.

Pentru scurte intervale, între mai-decembrie 2007 și mai-decembrie 2009, el a ocupat un post de consilier personal la Ministerul Justiției, având activități de coordonare.

Din decembrie 2009 până săptămâna trecută, Diaconescu a condus Direcția Generală de Informații Fiscale din ANAF, unde s-a ocupat de managementul activității de colectare, analiză și valorificare a informațiilor fiscale, managementul riscului, al activităților circumscrise cooperării interinstituționale, la nivel național. Totodată, a asigurat managementul monitorizării activităților derulate de instituțiile subordonate, precum și pe cel al cooperării administrative în domeniul impozitelor/taxelor directe/indirecte.

Noul vicepreședinte al ANAF a absolvit Facultatea de Inginerie a Universității din Pitești în anul 1995, urmând apoi o specializare în Franța cu bursă guvernamentală, precum și un masterat în inginerie, la aceeași facultate din Pitești.

Diaconescu mai are specializări în managementul riscului (Institutul Bancar Român, 2012) și în strategii moderne de conformare fiscală (Fondul Monetar Internațional – Slovenia, 2015).

De asemenea, a mai urmat un master la SNSPA București (2003-2005) în Admninistrație Publică Europeană și apoi studii postuniversitare, în Managementul activităților circumscrise strategiei de securitate națională (Colegiul Național de Apărare – București, 2006) și în Managementul administrației publice centrale și locale (Institutul Național de Administrație, 2007-2008).

Oficialul Fiscului cunoaște limbile engleză și franceză.

Diaconescu a câștigat în 2014 un salariu de 7.000 lei lunar și o indemnizație de 18.000 lei de la Loteria Română, deținând două case, două terenuri și două mașini.

Potrivit declarației sale de avere din mai 2015, noul șef al Fiscului a avut un venit anual de 87.036 lei din funcția de director general, ceea ce înseamnă că a primit un salariu de circa 7.200 lei pe lună. În declarația din mai 2011, venitul anual se ridica la 78.870 lei.

El a mai câștigat în 2014 o indemnizație de 17.837 lei de la Compania Națională Loteria Română pentru poziția de membru în Consiliul de Administrație.

Diaconescu deține împreună cu soția două terenuri intravilane în județul Argeș, unul de 4.400 metri pătrați din anul 2004, iar celălalt cu o suprafață de 2.648 metri pătrați, din anul 2010. Totodată, cei doi au un apartament în București de 81 metri pătrați, din anul 2006, iar soția mai are o casă de locuit în Valea Mare din anul 1988, cu o suprafață de 88 metri pătrați.

Noul vicepreședinte are două autoturisme, un BMW din anul 2009 și un Peugeot din 2012. El mai figurează în declarația de avere cu un credit contractat în 2007, în valoare de 38.000 euro, cu scadență în 2032.

Premierul Dacian Cioloș l-a numit joi pe Diaconescu ca vicepreședinte al Fiscului, asigurând și interimatul ca președinte ANAF, la scurt timp după ce a semnat decizia de eliberare din funcție a lui Gelu Diaconu și a vicepreședintelui Mihai Gogancea-Vătășoiu. Cei doi sunt urmăriți penal pentru favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, potrivit DNA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
MAGHIARII, umiliți în România. Porneşte revoluţia: Reacţionăm!
Pozele devin filme cu un singur click. Vestea momentului de la Microsoft
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Modul ciudat prin care tardigradele supraviețuiesc radiațiilor