ȚEAVĂ DE GAZE SPARTĂ în Drumul Taberei, în zona lucrărilor la metrou. Traficul a fost închis. „Dacă data trecută aveam o scuză, acum nu am ce să scuz. Nu-i normal ce se întâmplă”

ȚEAVĂ DE GAZE SPARTĂ în Drumul Taberei, în zona lucrărilor la metrou. Traficul a fost închis. Dacă data trecută aveam o scuză, acum nu am ce să scuz. Nu-i normal ce se întâmplă
Publicat: 25/09/2012, 14:56
Actualizat: 10/02/2019, 11:06

UPDATE Responsabil șantier Drumul Taberei: Avarierea conductei, probabil, din neglijența unui muncitor

Responsabilul tehnic de lucrările la metroul din Drumul Taberei, Ioan Ursu, a declarat pentru MEDIAFAX că avarierea conductei de gaze de marți s-a produs, probabil, din neglijența unui muncitor, întrucât de dimineață, pe șantier, toată lumea știa despre existența acelei țevi.

„Dacă data trecută aveam o scuză, acum nu am ce să scuz. Nu-i normal ce se întâmplă”, a spus Ursu, făcând referire la avarierea unei alte conducte de gaze, tot la șantierul metroului din Drumul Taberei, în 14 septembrie.

Ursu a spus că, dacă atunci nu se știa despre existența respectivei conducte, marți dimineață, când a fost pe șantier, „toată lumea știa de conducta” care a fost apoi avariată.

Responsabilii de protecția muncii de la firma care se ocupă de lucrările de la metrou în Drumul Taberei (Astaldi) fac, în prezent, verificări pentru a determina ce s-a întâmplat, a menționat Ursu.

Responsabilul tehnic de lucrări a mai spus că, după incidentul din 14 septembrie, au avut loc întâlniri cu reprezentanții Distrigaz, precum și controale ale Inspecției Muncii și Inspectoratului de Stat în Construcții.


Muncitorii care lucrează la metroul din Drumul Taberei au anunțat o scurgere de gaze de la o conductă, astfel că zona a fost izolată și circulația rutieră închisă pe tronsonul unde s-a produs incidentul.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București, Daniel Vasile, a declarat pentru MEDIAFAX că pompierii au fost sesizați în jurul orei 12.15 și a fost trimis un echipaj de intervenție cu o autospecială.

Daniel Vasile a precizat că atunci când s-a produs incidentul, în acea zonă se efectuau lucrări.

În 14 septembrie a izbucnit un incendiu în Drumul Taberei, zona stației Romancierilor, după ce o conductă de gaze a fost avariată în zona în care se executau lucrări la metrou. Incendiul a fost stins în jurul orei 21.00, zona fiind izolată și pusă atunci sub supraveghere.

Responsabilul tehnic de lucrările la metroul din Drumul Taberei afirmă că avaria care a dus la izbucnirea unui incendiu s-a produs după ce un utilaj a dislocat racordul unei conducte de gaze, lucrările fiind executate de firma Verta-Tel, care avea toate avizele necesare.

Ioan Ursu, responsabilul tehnic de execuția lucrărilor la metroul din Drumul Taberei, declara atunci pentru MEDIAFAX că a fost vorba despre o eroare a mecanicului care executa lucrări la fața locului cu un utilaj și care a dislocat un racord la o conductă de gaze.

Ursu a precizat că în zonă lucrau angajați ai companiei Verta-Tel, specializată în lucrări în vecinătatea rețelelor de utilități, inclusiv a celei de gaze. El a mai declarat că „nu se face nicio lucrare” fără avizul din partea Distrigaz și că cei care executau lucrările au procedat corect după ce au constatat avaria, anunțând imediat Distrigaz și serviciile de intervenție.

Conform lui Ursu, aceeași firmă, Verta-Tel, va suporta cheltuielile pentru repararea conductei.

Întrebat dacă se așteaptă la o solicitare de despăgubiri de la Distrigaz, Ioan Ursu a declarat că „paguba nu este foarte mare”, ci „deranjul” pentru cei care locuiesc în zonă și nu mai sunt conectați la gaze. „Ne pare rău pentru acei oameni, îmi imaginez că sunt mai multe familii”, a declarat Ursu.

Într-un comunicat remis MEDIAFAX, Distrigaz Sud Rețele preciza că dispeceratul său a fost sesizat în 14 septembrie la orele 18.30, privind existența unui incendiu în zona Drumul Taberei nr 65, din Sectorul 6, unde compania se ocupă de alimentarea cu gaz.

„Echipele noastre de intervenție s-au deplasat imediat la fața locului și au luat primele măsuri de siguranță, izolând perimetrul și sistând alimentarea cu gaze naturale în zonă. Reprezentanții companiei au constatat o agresiune asupra unei conducte de gaz în timpul efectuării lucrărilor la linia de metrou Drumul Taberei – Pantelimon de către firma executantă, Astaldi”, se spune în comunicat, menționându-se că angajatii companiei Distrigaz Sud Rețele nu executau lucrări în zona respectivă la momentul producerii incidentului.

Distrigaz mai informa că în urma sistării alimentării cu gaze naturale în zona respectivă au fost afectați aproximativ 1.200 de clienți casnici și non-casnici.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?