Traian Băsescu cere trecerea la învățământ online. „Nu o să mă convingă nimeni că acest virus va fi lichidat”

Publicat: 04 08. 2020, 07:45
Băsescu, despre „abandonul prematur” al lui Orban: „Probabil că Iohannis și PNL au luat decizia...”

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că trebuie să trece la învățământ de la distanță cel puțin în acest an, din cauza epidemiei de coronavirus, deoarece virusul nu va fi lichidat pentru ca toți copiii să fie în siguranță. Europarlamentarul a explicat că sunt situații în care școala online nu este potrivită, pentru că „nu poţi să-l înveţi pe copil să facă bastonaşe de la distanţă”.

Băsescu a precizat că trebuie să fie găsite soluții pentru ca elevii să facă școală la distanță din cauza epidemiei de coronavirus.

„Sunt câteva puncte care nu pot fi evitate. Clasele I-IV nu pot face învăţământ la distanţă. Nu poţi să-l înveţi pe copil să facă bastonaşe de la distanţă. Clase mici de 10 copii, desfăşurarea învăţământului primar să aibă prioritate”, a explicat fostul preşedinte la Digi24.

Elevii să studieze de la distanță

Totodată, Băsescu a spus că este de acord cu ideea introducerii învățământului la distanță, iar elevii să fie nevoiți să vină doar o dată sau de două ori la școală. Fostul președinte al țării, actual europarlamentar, spune că Guvernul va trebui să asigure tuturor elevilor PC-uri sau tablete.

„Trebuie să trecem la învăţământul la distanţă cel puţin anul acesta. Nu o să mă convingă nimeni că acest virus va fi lichitat pentru ca toţi copiii să fie în siguranţă”, a declarat fostul preşedinte.

Băsescu, critici dure la adresa programei școlare

„Copiii nu vor mai fi obligaţi să înveţe păpădia şi salata. Ministerul va trebui să facă o restructurare. Nu oţi să ţii copilul mai mult de 3-4 ore pe zi în faţa calcualtorului.

Păpădia şi salata, deschide copilul calculatorul şi citeşte pe google de ce suflă în păpădie. Văd o soluţie de reformare a învăţământului prin introducerea învăţământului online. Cheia este voinţa de a accepta reforma curiculară”, a spus Traian Băsescu.