SURPRIZĂ. Selly, invitat să ajute la relansarea sistemului de învățământ. Monica Anisie: „Alături de Ministerul Educației, să fie parte a schimbărilor”

SURPRIZĂ. Selly, invitat să ajute la relansarea sistemului de învățământ. Monica Anisie: „Alături de Ministerul Educației, să fie parte a schimbărilor”
SURPRIZĂ. Selly, invitat să ajute la relansarea sistemului de învățământ. Monica Anisie: „Alături de Ministerul Educației, să fie parte a schimbărilor”
Publicat: 06/07/2020, 15:37
Actualizat: 06/07/2020, 15:39

Selly – unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri din România – a promovat cu brio examenul de Bacalaureat și, așa cum și-a obișnuit comunitatea, în urma acestei experiențe a publicat în mediul online un clip în care a vorbit deschis despre ce a însemnat această etapă pentru el. În urma vlog-ului, care a devenit imediat viral, ministrul Educației l-a invitat pe Selly să participe la relansarea sistemului de învățământ.

Pe 30 iunie, după ce a aflat rezultatele pe care le-a obținut la Bacalaureat, Selly a publicat în mediul online un clip în care a vorbit despre ce însemnat pentru el să fie elev, despre importanța educației și despre felul în care funcționează sistemul de învățământ românesc. Tânărul și-a exprimat deschis părerea și a atins anumit subiecte… sensibile.

Selly a subliniat lacunele avute de sistemul de învățământ românesc. A atras atenția asupra faptului că elevii pleacă din băncile școlilor nepregătiți și cu multe lipsuri. A semnalat faptul că în școli ar trebui să se pună mai mult accentul pe educația financiară, pe cea civică și pe ale lucruri care sunt esențiale pentru dezvoltarea unui elev.  Mai mult, vlogger-ul a subliniat faptul că sistemul de învățământ românesc este ”învechit” și că ”nu ține pasul cu realitatea, cu era digitalizată”. „După 12 ani de şcoală ai ieşit pe poarta liceului, în 2020, perfect pregătit pentru anul 1990”, a spus Andrei Șelaru în clipul său.

Selly, invitat de ministrul Educației să ajute la reformarea sistemului de învățământ

Clipul publicat de Selly a avut un impact mare în mediul online, iar numeroși elevi i-au dat dreptate. Toate cele spuse de vlogger au ajuns și la Ministrul Educației, Monica Anisie, care a comentat afirmațiile acestuia și chiar a lansat o propunere pentru tânăr.

Monica Anisie l-a invitat pe Selly să participe activ la reformarea sistemului de învățământ.

„Ceea ce spune Andrei reprezintă o radiografie a ceea ce, din perspectiva lui, a reprezentat sistemul de educație pe care l-a caracterizat. Este o părere de care trebuie să ținem cont, pentru că este o voce a elevilor. Îl invit, alături de Ministerul Educației, să fie parte a schimbărilor, pentru că trebuie să recunoaștem cu toții că avem nevoie de o schimbare”, a declarat Monica Anisie, în cadrul unei emisiuni TV.

De asemenea, Ministrul a mai spus că este important ca toți cei care critică sau își doresc o reformă în educație să participe, să „pună umărul”, pentru că doar în acest fel poate veni schimbarea dorită și se poate accede spre un sistem de învățământ modern și compatibil cu nevoile elevilor.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult