GÂNDUL LIVE. Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1: „Proiectul de PUZ al Sectorului 1 este aproape de final” / Licitație pentru a cumpăra tablete pentru elevii din sector

GÂNDUL LIVE. Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1: „Proiectul de PUZ al Sectorului 1 este aproape de final” / Licitație pentru a cumpăra tablete pentru elevii din sector
GÂNDUL LIVE. Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1: „Proiectul de PUZ al Sectorului 1 este aproape de final” / Licitație pentru a cumpăra tablete pentru elevii din sector
Publicat: 23/07/2020, 12:59
Actualizat: 23/07/2020, 14:15

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că proiectul de PUZ al Sectorului 1 este aproape de final. De asemenea, edilul a anunțat o licitație pentru a cumpăra tablete pentru copiii din Sectorul 1, în vederea desfășurării optime a școlii online, în contextul prelungirii crizei coronavirusului.

„Oamenii au devenit neîncrezători, văzând cum se comportă președintele, premierul, nepurtând mască. Dacă ei ne obligă să purtăm mască și nu o fac…Poate nu e atât de grav.

Una e să vezi un deputat, una e să-l vezi pe președintele României, fără mască. Nu cred că vom ajunge să închidem la nivelul Bucureștiului. Am avut 115 cazuri la 3.000 de locuitori, nu ajungem la carantină.

Sunt spitale specializate pe Covid: Balș, Babeș. Când se înregistrează îmbolnăviții de Covid, se înregistrează cei care vin acolo. În general la spitale vin oameni din toată zona sudului. Îi înregimentează la București. Nu cred că este normal.

În momentul de față, au trecut 2 luni de zile de când CT funcționează și încă așteaptă avizele de funcționare, de la DSP, CNCAN.

Să îl ai de 2 luni de zile în curtea celui mai mare spital specializat pe coronavirus, el funcționează, dar nu se pot folosi de el.

Sunt două instituții: DSP și CNCAN. Au zis că vom primi avizele. Eu tot sper ca măcar în al doilea val să fie funcțional. Eu zic că e o chestie nemaipomenită să ai un asemenea aparat, dar jocurile politice depășesc orice imaginație.

Daniel Tudorache: Cum poți să ții alegeri pe 27 septembrie dacă nu ai școlile deschise?

Alegeri pot să fie, să nu fie, noi așteptăm. Dacă guvernul dorește le vom face, dacă nu dorește, nu le facem. Datorită acestei pandemii, dacă numărul de bolnavi raportat de minister ajunge la 2.000-2.500 pe zi, se pun multe semne de întrebare dacă data de 27 septembrie va fi o dată corectă pentru alegeri.

În Sectorul 1, în acest moment grădinițele pe perioada verii sunt deschise. La grădiniță am undeva la 820 de copii, care s-au înscris. La creșă undeva la 350. Copiii, unii de pe 22 iunie, când am deschis creșele și grădinițele de la 1 iulie.

Funcționează de ceva timp și nu sunt probleme absolut deloc. La grădinițe și la creșe. Așteptăm să vedem ce vrea Guvernul cu școlile. Suntem într-o licitație pentru a cumpăra tablete pentru toți copiii din Sectorul 1, pentru școala online. Dar până la urmă școala se face la clasă.

Dacă nu se deschid școlile pe 15 septembrie, să vină Guvernul să spună că pe 27 septembrie ținem alegeri… Sunt multe semne de întrebare. Cum poți să ții alegeri pe 27 dacă nu ai școlile deschise?

Despre blocurile dintre case: În momentul de față, pentru că în București avem un PUG din 2000, sunt anumite zone unde se permitea construirea de blocuri. Acum prin obținerea unui PUZ zonal ei își pot construi blocuri între case. Azi am scos avizul de la mediu pentru noul PUZ, care reglementează toată zona de case. Acolo vor rămâne case. Pădurea Băneasa va rămâne pădure. În Parcul Herăstrău nu se va umbla. Nu este în subordinea Primăriei de sector. M-au acuzat contracandidații că vreau să construiesc… Nu am cum să construiesc pentru că NU am voie.

Dezinformează și cu atât se ocupă! Nu e normal să minți cu bună știință. Ei nu știau că în Pădurea Băneasa nu se va mai putea construi, ei spuneau exact invers. Se reglementează și acest lucru. Între blocurile construite până în 1990, erau spații verzi, dacă le-au câștigat, rămân spații verzi.

Dacă PUZ-ul va trece aceste locuri de joacă, parcări, ce existau înainte de 1990, vor rămâne cum au fost concepute. Chiar dacă cineva a câștigat în instanță acel teren, va fi obligat să păstreze spațiul verde sau parcarea. Cel mai bine era ca instanța să nu le dea câștig de cauză celor care au cerut terenurile. Eu trebuie să protejeze acele locuri de joacă, parcări, spații verzi.

Despre parcări: Cred că am găsit o soluție, împreună cu Primăria Capitalei. Știm că jumătate din locuitori stau la case, ne-au cerut să închirieze locul de parcare din fața casei. Acest lucru îl vom face, până la alegeri vom reuși să închiriem aceste locuri.

Primarul Sectorului 1: PUZ-ul, aproape de final

Despre infrastructură: Primăria Capitalei a pus garduri separatoare și în Sectorul 1. Chiar dacă șoferii strâmbau din nas la început, s-au obișnuit și stau la stop. Ce doream să spun cu acest PUZ al Sectorului 1 , care este aproape de final – Avem 900 ha fără PUZ, este un teren, a fost CAP Otopeni, acum este în interiorul Bucureștiului. Nu putem trage rețele, nu putem pune asfalt și sunt acolo blocuri cu fosă septică. Nu putem să-i racordăm la utilități.

Despre un candidat care își face campanie în instituțiile publice: Nu se poate ca într-o instituție publică să-ți faci campanie electorală. Ei cred că dacă sunt la putere, PNL, pot face orice”, a declarat Daniel Tudorache la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte