Ce pedeapsă riscă preoții care cer bani la săraci pentru înmormântări

Ce pedeapsă riscă preoții care cer bani la săraci pentru înmormântări
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, a declarat, marți, presei, după slujba de înmormântare a uneia dintre victime, că preoții prinși cerând bani unor persoane sărace la înmormântări sunt sancționați, el adăugând că astfel de cazuri negative pot exista peste tot.

„Deci dacă și în cazul ăsta (n.r. – cazul femeii de serviciu care lucra la negru în Clubul Colectiv și care a murit în incendiu) ar mai fi cerut cineva bani înseamnă că am fi cu totul în afara misiunii preoțești. Este hotărârea Sfântului Sinod că în cazuri din acestea de mare durere și întristare, și moarte groaznică, și familii sărace este interzisă cererea de bani. În cazul acesta trebuie să ajutăm, nu să luăm bani de la familii sărace, ci să le oferim noi”, a spus PF Daniel.

Patriarhul Daniel a afirmat că dacă se întâmplă astfel de cazuri în care preoții să ceară bani pentru înmormântarea unor săraci atunci preoții vinovați sunt sancționați, fiind avertizați sau transferați în alte locuri.

„Păi, dacă se întâmplă un astfel de caz, cum se întâmplă și la dumneavoastră sute de cazuri, pentru că toate instituțiile au și cazuri negative, nu sunt toate pozitive, cei vinovați sunt sancționați. Noi nu facem acum anchetă, dar când sunt cazuri s-a făcut anchetă și au fost unii avertizați, alții transferați în alte locuri”, a spus PF Daniel.

Referindu-se la acuzațiile din ultimele zile că în România ar fi mult mai multe biserici decât spitale, Patriarhul BOR a spus că numărul tuturor unităților medicale din țară este mai mare.

„S-a spus că sunt 18.000 de biserici și 400 și ceva de spitale. Păi sunt peste 20.000 de unități medicale în țară, cu tot cu cabinete, și așa mai departe. Deci este întotdeauna o ostilitate față de biserică, foarte greu de înțeles. S-a ajuns la această situație pentru că o mare parte din această ostilitate este comandată și numai față de biserica majoritară, nu față de toate cultele. Dumneavoastră faceți anchetă și veți vedea”, a mai spus PF Daniel.

Patriarhul BOR a făcut aceste declarații, marți, după slujba de înmormântare a uneia dintre victimele accidentului, o femeie de 38 de ani, văduvă, cu cinci copii și cu un tată paralizat.

Marți, la Catedrala Patriarhală, din București, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru cei 32 de tineri care au murit în urma incendiului din clubul Colectiv.

Cu o zi în urmă, Arhiepiscopul Romano-Catolic, Ioan Robu, a mers la clubul Colectiv, a aprins o lumânare și s-a rugat, spunând apoi că i-a cerut iertare lui Dumnezeu pentru ce s-a întâmplat și că ar trebui să ne fie rușine tuturor, inclusiv Guvernului, instituțiilor statului, bisericilor.

Numărul persoanelor care au decedat în incendiul din clubul Colectiv a ajuns la 32, după ce marți dimineață o altă tânără, în vârstă de 28 de ani, a murit la Spitalul „Sfântul Pantelimon”. Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate în mai multe spitale din București, peste 50 fiind în stare critică sau gravă.

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
FOTO. Imaginile `ascunse` de timp! Cum arăta Cristina Spătar în urmă cu 15 ani: era...
Bani în plus de la stat pentru acești angajați! Care este condiția
Jucătoarea din România jignită vulgar și amenințată a hotărât ce va face în continuare: `Au...
CTP, umilință fără margini adusă profesorilor care refuză să se vaccineze. Incredibil ce a declarat
Poliţiştii din Quebec au amendat o femeie pentru că îşi plimba soţul în lesă
BANCUL ZILEI – Nimfomana cu experiență
Secretele laboratorului din Wuhan, publicate de Departamentul de Stat al SUA
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
Ce a spus Lidia Buble după ce l-a văzut pe Răzvan Simion cu noua iubită:...
Ultima FOTOGRAFIE a lui Mihai Eminescu. În trei ani s-a schimbat aproape cât în trei...
Atac NEMILOS la adresa Ralucăi Turcan: Vrea să ne ducă la cimitir. Cine a făcut...
A înghițit o lingură cu ulei de măsline, zilnic, pe stomacul gol. Ce s-a întâmplat...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Știrea ȘOC a momentului despre unul dintre cei mai mari luptători MMA români
Antonia a publicat poze complet nemachiată: Am învățat să mă accept cum sunt
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Competiţia „made in Romania”. Câţi bani fac retailerii din brandurile private label şi unde le...
ȘOC! Se anunță un DEZASTRU total pentru România! Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR...
Inchide