Spitalul Militar: Unii pacienți ar putea să intre în insuficiență renală, suntem pregătiți de dializă

Spitalul Militar: Unii pacienți ar putea să intre în insuficiență renală, suntem pregătiți de dializă
Accident fatal în fața Palatului de Justiţie
Publicat: 02/11/2015, 19:21
Actualizat: 02/11/2015, 19:32

„Ne așteptăm să avem nevoie de dializă în zilele următoare, pentru că acești pacienți, prin metabolizarea acelor resturi care există pe piele și prin metabolizarea produșilor toxici, toți acești produși vor trece prin rinichi și, în zilele următoare, ne așteptăm să intre în insuficiență renală, o parte dintre ei, motiv pentru care ne-am suplimentat chiturile pentru dializă, dializoarele, suntem pregătiți”, a spus managerul Spitalului Militar.

Dintre cei 12 pacienți internați la Spitalul Militar, patru sunt internați la secția de arși, după ce celor trei pacienți aflați de dimineață în această secție s-a adăugat încă unul, care a avut o evoluție bună și a putut fi mutat.

Dintre cei opt pacienți aflați la secția de Terapie Intensivă, șase sunt în continuare în stare gravă, în cazul unuia dintre aceștia medicii fiind nevoiți să intervină chirurgical, pentru că au fost probleme la nivelul plăgilor, însă situația s-a stabilizat.

Managerul Spitalului Militar a precizat că de fiecare pacient se ocupă câte o asistentă medicală și o infirmieră, pentru că aceștia au mâinile arse și nu se pot hrăni singuri.

Florentina Radu Ioniță a mai spus că, deocamdată, nu este necesară dializa, dar spitalul trebuie să fie pregătit, adăugând că, în perioada următoare, pericolul cel mai mare este de suprainfecție, de aceea trebuie luate măsuri de protecție.

„Adresez în continuare rugămintea rudelor să vină doar câte un membru al familiei și numai în ora de vizită, pentru că cel mai bine ei sunt protejați dacă respectăm aceste măsuri, să nu cumva să apară suprainfecția. Cel mai mare pericol acum sunt, pe de-o parte, suprainfecția plăgii, pe de altă parte, dezechilibrul lichidelor. Ei pierd foarte multe lichite și, dacă noi nu le aducem un aport de lichide suficient, dacă nu îi hidratăm cum trebuie, pot să apară complicații. Aceste lucruri sunt foarte importante, psihicul lor este foarte important, nutriția lor pe cale orală se realizează”, a adăugat managerul Spitalul Militar.

Aceasta a precizat că a fost, luni, la grupul de lucru de la Guvern, constituit după incendiul din Clubul Colectiv, iar acolo s-a discutat despre intenția de suplimentare a fondurilor pentru pacienții critici.

„Ni s-a cerut să dăm o situație cu necesarul estimat pentru două luni pentru acești pacienți, la noi și la celelalte spitale”, a precizat Florentina Radu Ioniță.

Managerul Spitalului Militar a mai spus că arsurile pacienților sunt superficiale, aceștia având mâinile fața și toracele posterior arse, „așa cum au încercat să se apere”.

„La ședința cu primul ministru s-a spus că sunt cazuri aproape trase la xerox, toți au fața tumefiată, sunt afectate fața, mâinile până la antebrațe și partea posterioară a toracelui”, a adăugat Florentina Radu Ioniță.

Aceasta a mai spus că, marți, va veni la Spitalul Militar echipă mixtă alcătuită din profesorul Ioan Lascăr, șeful comisiei, profesorul Dan Enescu, doctorul Cristian Nițescu, de la Spitalul de Arși, și doi medici francezi, respectiv șeful Centrului de Arși din Paris și încă un profesor.

Managerul Spitalului Militar anunța, luni dimineață, „o veste bună”: trei pacienți internați la terapie intensivă au o stare generală mult mai bună și vor fi transferați la Secția de Arși.

În cazul pacienților care au arsuri ale căilor respiratorii superioare, se menține gradul de severitate, în continuare cinci pacienți fiind în stare gravă, iar unul intubat.

În incendiul din Clubul Colectiv au murit 31 de persoane, iar alte aproximativ 130 sunt internate în mai multe spitale din București, peste 50 fiind în stare critică sau gravă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Chec de post. Rețeta ideală pentru iubitorii de cafea
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Fanii din Anglia și Scoția, avertizați înainte de Euro 2024 că berea germană e mai...