Un elev de 16 ani din Galați a vrut să profite în mod grosolan de tragedia din clubul Colectiv: ”S-a deschis un dosar de cercetare penală”

Un elev de 16 ani din Galați a vrut să profite în mod grosolan de tragedia din clubul Colectiv: ''S-a deschis un dosar de cercetare penală''
Publicat: 05/11/2015, 14:48
Actualizat: 05/11/2015, 14:57

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Galați, Ștefan Gohoreanu, a declarat, joi, că angajații unui post de televiziune din Galați au sesizat, marți, Poliția despre faptul că o persoană care s-a dat drept angajat al respectivului post îndeamnă populația să contribuie cu sume de bani pentru a ajuta victimele incendiului de la București, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Polițiștii gălățeni au deschis un dosar de cercetare penală și în urma verificărilor au stabilit că acea persoană este un elev de 16 ani din Galați, care și-a deschis un cont pe Facebook, îndemnând cetățenii să îi dea sume de bani pentru ajutorarea victimelor incendiului din București”, a afirmat Gohoreanu.

Tânărul, care pretindea că este reprezentant al Digi 24, este cercetat de polițiști în stare de libertate pentru tentativă de înșelăciune.

Digi 24 atrăgea atenția cu privire la o posibilă înșelătorie în numele său, precizând că au apărut șarlatani care pretind a fi angajați ai acestei televiziuni de știri și susțin că au deschis conturi în care se pot face donații în bani pentru ajutorarea victimelor tragediei din Colectiv.

„După evenimentele tragice de vineri, din clubul Colectiv din București, în care și-au pierdut viața peste 30 de oameni și alți 135 sunt răniți, au fost anunțate și create mai multe evenimente pe rețeaua de socializare Facebook care îndeamnă oamenii să iasă în stradă și să își exprime solidaritatea și compasiunea față de victimele incendiului. Din păcate, au apărut și șarlatani care se pretind a fi angajați ai televiziunii noastre și, mai mult decât atât, susțin că au deschis conturi în care se pot face donații în bani pentru ajutorarea victimelor. Digi 24 informează oficial că nu a deschis niciun cont bancar și nu a organizat nicio manifestație de strângere de fonduri în acest sens. Vă rugăm să fiți foarte atenți și să nu virați bani în conturi sau către persoane care susțin că reprezintă televiziunea noastră!”, se spunea într-un anunț publicat pe site-ul Digi 24 și pe contul de Facebook al acestei televiziuni de știri.

Potrivit anunțului, un astfel de caz a fost semnalat de angajații Digi 24 Galați cu privire la evenimentul „Vineri România se unește la Galați”, creat pe Facebook, unde un utilizator cu numele Alexandru Jrr spune că este angajatul Digi 24 și susține: „Din partea firmei de televiziune am deschis un cont bancar pentru familiei îndurerate și sume cuprinse între 10,000 lei strânși în fondul ei!”.

Digi 24 spunea că această informație este falsă. „Digi 24 nu a deschis niciun cont bancar și nu a organizat nicio manifestație de strângere de fonduri în acest sens”, spunea postul TV, care roagă oamenii să fie foarte atenți și să nu vireze bani în conturi sau către persoane care susțin că reprezintă această televiziune.

Totodată, Digi 24 spunea că utilizatorul cu numele Alexandru Jrr a fost raportat rețelei de socializare Facebook cu asumare de identitate falsă și urma să se facă și o plângere la Poliție.

Digi 24 preciza că toate informațiile oficiale în mediul online despre această televiziune se găsesc pe site-ul www.digi24.ro, pe pagina oficială de Facebook Digi 24 și pe contul oficial de Twitter al postului TV.

În urma incendiului care a avut loc, în 30 octombrie, în clubul Colectiv, 32 de persoane și-au pierdut viața și alte aproape 200 au fost rănite, majoritatea fiind internate în spitalele din Capitală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...