FOTO&VIDEO| Ce nu s-a văzut la Congresul PNL de la Romexpo

Publicat: 26/09/2021, 09:39
Actualizat: 26/09/2021, 10:00

Peste 5.000 de liberali s-au strâns sâmbătă la Romexpo pentru a vota viitorul președinte al PNL într-un congres pe care politicienii l-au numit „un festival al democrației”. De la la intrările triumfaliste pe covorul albastru ale liderilor politici, la îmbrățișările, huiduielile și selfie-urile între participanți până la haosul creat la urnele de vot și mai ales la grătarele de mici, congresul PNL a fost văzut de cei mai mulți drept un meci de fotbal în care fiecare a fost, rând pe rând, fundaș, mijlocaș sau atacant.

Ludovic Orban a ajuns cu puțin timp înainte de Florin Cîțu la Romexpo. Acesta și-a băut cafeaua și a fumat o țigară la una dintre terasele amenajate, lângă mai mulți oameni din partid, printre care și Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea: „Micul dejun l-am luat acasă. Mi l-am pregătit singur”, a spus Ludovic Orban.

La ora 11.00 grătarele cu mici, cârnați și pastramă sfârâiau și paharele de bere se umpleau pe mese. Aproape jumătate dintre participanți au preferat să-și ocupe un loc la o terasă decât să asculte discursurile de pe scenă.

Covorul albastru

Șeful statului a fost așteptat cu covorul proaspăt scos din țiplă. Două persoane din organizare s-au grăbit să scoată folia de deasupra covorului, cu puțin timp înainte ca el să ajungă.

Acesta s-a așezat în primul rând, între Florin Cîțu și Ludovic Orban, dar a schimbat câteva cuvinte doar cu premierul. În timpul discursurilor de pe scenă, unii dintre liberali vizibil plictisiți, au închis ochii sau și-au pus mâinile în cap. Deși cei mai mulți au purtat măști de protecție, unii au ținut-o sub bărbie, iar câteva persoane au renunțat de tot.

Selfie-uri cu Cîțu și Orban

La intrare pe covorul albastru și în fața unui panou amenajat la intrare s-au făcut sute de selfie-uri. Un bărbat l-a păcălit pe Florin Cîțu să se fotografieze cu el, însă acesta s-a pozat cu Orban. Cei doi aspiranți la șefia PNL au făcut și ei câteva fotografiii împreună în timp ce se salutau cu cotul.

Unul dintre liberalii veniți din provincie l-a trimis pe Cîțu  „la brutărie” pentru a afla prețul unei pâini. Vizibil iritat, bărbatul a spus că este membru PNL din 2002 și că în prezent „asistă la o catastrofă”.

„Sunt membru PNL din 2002. În 2016 am luat 20% și am adus PSD la 50% și ceva.Repetăm istoria, dar în același timp spunem că vrem fără PSD. Am scăpat de Dragnea și am dat de Cîțu”, a spus vizibil iritat liberalul.

Președintele a uitat de mască

Klaus Iohannis a uitat să își pună masca sanitară anti Covid-19, timp de câteva minute. La un moment dat, președintelui i s-a atras, discret, atenția că a uitat să își pună masca.

Cei mai vocali dintre liberali s-au întrecut în a scanda Cîțu sau Orban, în funcție de tabăra din care erau. Au venit cu ecusoane, tricouri cu chipurile celor doi  sau chiar pancarte cu Ludovic Orban transformat în Superman.

Odată ce s-au deschis urnele de vot, unii dintre liberali au acuzat diferite tertipluri și faptul că procesul de vot este întârziat în mod intenționat. S-au format cozi întregi pe culoarele principale și pe scări.

Între procesul votului și anunțarea câștigătorului au durat mai bine de trei ore. Mulți nu au mai rezistat și au părăsit sala. Unii au plecat de la congres, alții s-au retras la tarabele cu mici. Doar câțiva susținători ai lui Ludovic Orban au rămas pe scaune și au butonat telefoanele.

Odată ce a fost desemnat oficial câștigătorul, oamenii s-au îmbulzit să-și facă selfie-uri cu el: „Domn’ președinte, și cu mine un selfie, să-i arăt lu’ mama că vă iubește”, i-a zis unul dintre tineri lui Cîțu.

În urma ropotelor de aplauze în sala de Romexpo au rămas gunoaiele: sticlele de apă aruncate pe sub scaune, pungi, pancarte, covrigi și caserole.

FOTO: Alexandra Pandrea/fotoreporter Gândul

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Un nou tip de concediu medical. Românii vor primi bani ca să participe la studii...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee