SONDAJ: Sunteți de acord cu parteneriatul civil între persoane de același sex?

Redactor:
Eliana Radulescu
SONDAJ: Sunteți de acord cu parteneriatul civil între persoane de același sex?
Propunerea legislativă privind reglementarea parteneriatului civil propusă de parlamentarul independent Remus Cernea a fost respinsă, marți, cu unanimitate de către membrii Comisiei juridice de la Senat.

După criticile venite din partea membrilor Comisiei juridice, Remus Cernea a replicat: „Știm bine că nu există nici un fel de obiecție în afara unui astfel de proiect decât prejudecățile de ordin homofob și conservatorisme de inspirație religioasă. Legea de față ar trebui să fie în unanimitate de către Parlament, să vină în întâmpinarea unor oameni care chiar sunt în nevoie și ale căror drepturi nu sunt recunoscute în țara noastră”.

El le-a cerut senatorilor să dea un vot favorabil acestui proiect, care vine în întâmpinarea unor oameni „care sunt în nevoie și ale căror drepturi nu sunt deloc recunoscute, deopotrivă heterosexuali sau persoane de același sex”.

Potrivit proiectului, singurele condiții pentru partenerii care încheie un parteneriat civil sunt să aibă cel puțin 18 ani împliniți, cel puțin unul dintre ei să fie cetățean român sau cetățean străin sau apatrid cu domiciliul în România și niciunul dintre parteneri să nu fie căsătorit sau parte într-n alt parteneriat civil.

De asemenea, contractul de parteneriat civil se încheie în formă autentică, se semnează de către cei doi parteneri în fața notarului public din circumscripția Curții de Apel pe raza localității în care cel puțin unul dintre parteneri își are domiciliul și se înregistrează într-uj registru special numit „Registru opentru evidența parteneriatelor civile”, ținut la notarul respectiv.

Pe de altă parte, se mai arată că, la momentul încheierii contractului, partenerii pot opta între: comunitatea legală, separația bunurilor sau comunitatea convențională.

 

×

Urmăriți Gândul LIVE Suntem revoltați când oamenii NU poartă măști in metrou sau în spațiile închise, dar ne victimizam cand jandarmii intervin în forță. Un tânăr NU purta corect masca, iar călătorii au fost impresionați de victimizarea tânărului și i-au sărit în ajutor. https://www.gandul.ro/19468728 Președintele USR, Dan Barna, și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, printre invitații Emmei Zeicescu la Gândul LIVE

Publicată de Gandul pe Marţi, 14 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide