Motivul pentru care cluburile de fotbal din România s-ar putea muta în Bulgaria

Motivul pentru care cluburile de fotbal din România s-ar putea muta în Bulgaria
Publicat: 16/01/2013, 13:58
Actualizat: 25/06/2013, 17:36

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a declarat, vineri, agenției MEDIAFAX, că în cazul în care fotbalul profesionist nu va beneficia de facilități fiscale, societățile care administrează cluburile din Liga I s-ar putea muta în Bulgaria, unde taxele sunt mai mici.

Oficialul LPF consideră aceasta ca o variantă mai bună de a evita fiscalitatea ridicată din România decât solicitarea fotbaliștilor de a deveni cetățeni ruși, după modelul celebrului actor francez Gerard Depardieu. „De ce să ceară fotbaliștii cetățenie rusă, pot merge cluburile aici, în Bulgaria, că e lângă noi, și au taxe mici bulgarii. Trebuie discutat cu noul guvern. Categoric vom găsi înțelegere. Dacă moare sportul, moare țara. Și așa avem o țară bolnavă, asta ar mai trebui să dispară și sportul. Vom avea întâlnire cu membrii guvernului, dar numai după Adunarea Generală a ligii, să vedem ce poziție au cluburile. Nu fac nimic fără aprobarea Adunării Generale. O să dispară fotbalul profesionist în viitor, vă spun de acum. Dacă situația economică nu se îndreaptă și guvernul nu vine cu facilități pentru sport, sportul moare. Nu fotbalul profesionist, sportul în general moare. Toate sporturile de echipă sunt pe ducă în România. Eu nu spun că ar trebui să se dea bani fotbalului profesionist, să nu se înțeleagă greșit. Eu aș vrea să facă ce au făcut ungurii. Ungurii au făcut 80 de centre de copii și juniori, să facă și guvernul nostru măcar opt. În plus, dacă nu scade fiscalitatea sportul moare”, a declarat Dragomir pentru MEDIAFAX.

Șeful ligii speră ca oameni de fotbal precum Gigi Becali sau Gigi Nețoiu, aleși în Parlamentul României, să poată obține facilități fiscale pentru fotbalul profesionist: „Noi avem prim-ministru un fost sportiv de performanță, avem șeful Senatului și probabil viitorul președinte, care a fost unul dintre cei mai buni miniștrii pe care i-am avut la sport. Vă spun asta pentru că eu am prins mulți miniștri în ultimii 50 de ani. În afară de ei, ministru la sport este acum tânărul Bănicioiu, care mi-a fost coleg în Parlament, un om foarte muncitor și căruia îi place sportul. Îl mai avem pe Gigi Becali în Parlament, e Nețoiu, mai mulți. Eu am făcut o lege singur, fără ajutorul lor. Acum să facă și ei, că sunt grup mare, să modifice legea, să avem și noi facilități. Să ajungem măcar ca Ucraina, să plătim doar 13 la sută impozite și taxe. Îmi pun speranța în oamenii politici care conduc țara. Vom vedea ce stabilește Adunarea Generală, cine să reprezinte liga, s-ar putea să o reprezinte unul dintre parlamentari, să vedem ce va fi. E o treabă și a Federației Române de Fotbal, trebuie să se implice și Mircea Sandu, nu numai eu să dau din gură, să scot în evidență toate chestiunile astea”.

Dumitru Dragomir are încredere că acordul impus de UEFA, ca toți fotbaliștii să aibă contracte de muncă și implicit cluburile să fie nevoite să plătească toate taxele și impozitele, nu va intra în vigoare până când legea nu va fi modificată în favoarea grupărilor sportive. „Eu nu cred că se va impune totuși regula asta cu contractele de muncă. Nu poate nimeni să ne oblige pe noi, în țara noastră ne călăuzim după legile românești. Dar nu se poate ca pentru un salariu de fotbalist de 100.000 de euro să dai la stat 82.000. Cluburile dau faliment în cazul ăsta. Eu ce să fac? Dau din gură pe la televiuziuni, poate află și guvernanții de nenorocirea care s-a instaurat în sportul românesc”, a mai spus Dragomir.

Cluburile de fotbal din România vor fi obligate să încheie cu jucătorii contracte de muncă, în urma cărora vor plăti impozite către statul român conform legislației în vigoare, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, prim vicepreședintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori, Emilian Hulubei.

Acordul semnat de UEFA și de asociațiile patronale și sindicale la nivel european în ceea ce privește contractul cadru care va trebui implementat într-un an în fotbalul românesc a creat nemulțumiri în rândul conducătorilor de cluburi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce salariu are o farmacistă de la Dr. Max sau Catena, acum, în 2024. De...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Taxă trecută în lege pentru proprietarii de APARTAMENTE. Românii care vor plăti de 5 ori...
Mare schimbare pentru pensionari. Vor scăpa de o corvoadă
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Se împlinesc 25 ani de la vizita celui mai îndrăgit Papă la Bucureşti. Momentul a...