Chiliman: Antonescu a scos liberalismul din PNL; dacă vrea să mă excludă și pe mine,e liber s-o facă

Chiliman: Antonescu a scos liberalismul din PNL; dacă vrea să mă excludă și pe mine,e liber s-o facă
Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat, luni, că președintele PNL Crin Antonescu "a eliminat liberalismul din PNL" și a arătat că, dacă acesta vrea să îl excludă și pe el din partid, e liber să o facă.
Publicat: 22/04/2013, 19:06
Actualizat: 12/10/2018, 20:40

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat, luni, că președintele PNL Crin Antonescu „a eliminat liberalismul din PNL” și a arătat că, dacă acesta vrea să îl excludă și pe el din partid, e liber să o facă.

„Din păcate, domnul Crin Antonescu a exclus liberalismul din PNL. Așa că, dacă vrea să mă excludă și pe mine, e liber să o facă. Eu însă nu plec din PNL”, a spus Chiliman, la evenimentul de lansare a Inițiativei România Liberală.

El a arătat că nici ceilalți membri sau susținători ai Inițiativei care sunt membri ai PNL nu sunt dispuși să demisioneze din partid.

„Nu cred că este cineva dispus azi să demisioneze și nu văd de ce o platformă de dezbatere a ideilor, a principiilor liberale, sperie așa de tare pe Crin Antonescu. Nu știam că e atât de sperios”, a spus Chiliman.

El a arătat că nu îi este teamă de amenințarea lui Antonescu privind excluderea sa din PNL.

„Crin Antonescu a eliminat, a scos din PNL liberalismul și libertatea de opinie. În momentul de față, în PNL, să gândești altfel decât președintele se cheamă delict de opinie”, a spus Chiliman.

El a arătat că Inițiativa România Liberală nu este o mișcare îndreptată împotriva PNL, așa cum i-ar fi teamă lui Crin Antonescu.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că membrii partidului care sunt implicați în Inițiativa România Liberală nu au de ce să mai fie membri de partid, din moment ce militează împotriva PNL, precizând că nu poate fi acceptată „bigamia politică”, deoarece înseamnă promiscuitate.

Liderul PNL a precizat că, având în vedere că în Inițiativa România Liberală participă și alți politicieni din alte formațiuni politice în opoziție cu PNL, „rezultă că este cu totul și cu totul inacceptabil și nu va fi tolerat ca vreun membru al PNL să se asocieze cu așa ceva”.

„Se poate ca în PNL să nu fii de acord, nici măcar cu deciziile unui congres, darămite cu conducerea. Se poate să faci la nesfârșit vocalize publice pe chestia asta, trăiești bine mersi. Dar acest tip de bigamie politică nu poate fi tolerat, pentru că am intra în promiscuitate și critica justificată sau nu, publică sau nu e pentru noi de înțeles, promiscuitatea politică nu”, a mai spus Antonescu.

Președintele PNL a precizat că „inacceptabil” înseamnă că cei implicați în Inițiativa România Liberală nu vor mai fi membri ai partidului. „Fie printr-o decizie demnă, și anume plecarea din PNL, din vreme ce mă asociez unei construcții de la asta pleacă – de la faptul că în conformitate cu manifestul ei PNL este aproape nefrecventabil – dacă membrul respectiv nu are această demnitate este exclus, este simplu, asta înseamnă inacceptabil”, a declarat Antonescu.

Vineri, întrebat de jurnaliști despre lansarea Inițiativei România Liberală, președintele PNL a declarat că nu dorește să comenteze deoarece nu este vorba despre un partid politic, însă a apreciat că este vorba despre „politică de tomberon”, cu Andrei Chiliman și Vlad Moisescu.

Platforma politico-civică Inițiativa România Liberală a fost lansată luni.

Între membrii semnatari ai manifestului Inițiativei România Liberală se numără Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tușa, Dan Cristian Popescu, Iulian Crăciun, Marius Oprea, iar între susținători Neagu Djuvara, Călin Popescu Tăriceanu, Adrian Semcu, Ovidiu Drăgănescu.

La evenimentul de lansare a Inițiativei România Liberală au fost prezenți, între alții, Teodor Meleșcanu, Theodor Paleologu, Sever Voinescu, Aurelian Pavelescu, Mihai Răzvan Ungureanu, Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tușa, Dan Cristian Popescu, Iulian Crăciun.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Criminalul de 16 ani din Crângași avea porecla "Beleaua" și era în atenția poliției. Ce...
Ea este noua iubită a lui CRBL! Și-a găsit alinarea în brațele unei puștoaice, după...
Mihai Albu, noi detalii ÎNFIORĂTOARE despre lupta cu cancerul de prostată: „A fost o operație...
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
Cum se modifică alocațiile pentru copii! Schimbări importante în lege
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Experiment pentru MODIFICAREA climei, oprit ÎN ULTIMA CLIPĂ!
NOILE REGULI pentru cei care au centrale termice de APARTAMENT. Ordinul de la UE a...
Război total între Antena 1 și Pro TV. Chefii plecați au detonat bomba
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Iată ce se întâmplă în creierul tău dacă îți place să citești ficțiune
×