Chiliman: Antonescu a scos liberalismul din PNL; dacă vrea să mă excludă și pe mine,e liber s-o facă

Chiliman: Antonescu a scos liberalismul din PNL; dacă vrea să mă excludă și pe mine,e liber s-o facă
Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat, luni, că președintele PNL Crin Antonescu "a eliminat liberalismul din PNL" și a arătat că, dacă acesta vrea să îl excludă și pe el din partid, e liber să o facă.
Publicat: 22/04/2013, 19:06
Actualizat: 12/10/2018, 20:40

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat, luni, că președintele PNL Crin Antonescu „a eliminat liberalismul din PNL” și a arătat că, dacă acesta vrea să îl excludă și pe el din partid, e liber să o facă.

„Din păcate, domnul Crin Antonescu a exclus liberalismul din PNL. Așa că, dacă vrea să mă excludă și pe mine, e liber să o facă. Eu însă nu plec din PNL”, a spus Chiliman, la evenimentul de lansare a Inițiativei România Liberală.

El a arătat că nici ceilalți membri sau susținători ai Inițiativei care sunt membri ai PNL nu sunt dispuși să demisioneze din partid.

„Nu cred că este cineva dispus azi să demisioneze și nu văd de ce o platformă de dezbatere a ideilor, a principiilor liberale, sperie așa de tare pe Crin Antonescu. Nu știam că e atât de sperios”, a spus Chiliman.

El a arătat că nu îi este teamă de amenințarea lui Antonescu privind excluderea sa din PNL.

„Crin Antonescu a eliminat, a scos din PNL liberalismul și libertatea de opinie. În momentul de față, în PNL, să gândești altfel decât președintele se cheamă delict de opinie”, a spus Chiliman.

El a arătat că Inițiativa România Liberală nu este o mișcare îndreptată împotriva PNL, așa cum i-ar fi teamă lui Crin Antonescu.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că membrii partidului care sunt implicați în Inițiativa România Liberală nu au de ce să mai fie membri de partid, din moment ce militează împotriva PNL, precizând că nu poate fi acceptată „bigamia politică”, deoarece înseamnă promiscuitate.

Liderul PNL a precizat că, având în vedere că în Inițiativa România Liberală participă și alți politicieni din alte formațiuni politice în opoziție cu PNL, „rezultă că este cu totul și cu totul inacceptabil și nu va fi tolerat ca vreun membru al PNL să se asocieze cu așa ceva”.

„Se poate ca în PNL să nu fii de acord, nici măcar cu deciziile unui congres, darămite cu conducerea. Se poate să faci la nesfârșit vocalize publice pe chestia asta, trăiești bine mersi. Dar acest tip de bigamie politică nu poate fi tolerat, pentru că am intra în promiscuitate și critica justificată sau nu, publică sau nu e pentru noi de înțeles, promiscuitatea politică nu”, a mai spus Antonescu.

Președintele PNL a precizat că „inacceptabil” înseamnă că cei implicați în Inițiativa România Liberală nu vor mai fi membri ai partidului. „Fie printr-o decizie demnă, și anume plecarea din PNL, din vreme ce mă asociez unei construcții de la asta pleacă – de la faptul că în conformitate cu manifestul ei PNL este aproape nefrecventabil – dacă membrul respectiv nu are această demnitate este exclus, este simplu, asta înseamnă inacceptabil”, a declarat Antonescu.

Vineri, întrebat de jurnaliști despre lansarea Inițiativei România Liberală, președintele PNL a declarat că nu dorește să comenteze deoarece nu este vorba despre un partid politic, însă a apreciat că este vorba despre „politică de tomberon”, cu Andrei Chiliman și Vlad Moisescu.

Platforma politico-civică Inițiativa România Liberală a fost lansată luni.

Între membrii semnatari ai manifestului Inițiativei România Liberală se numără Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tușa, Dan Cristian Popescu, Iulian Crăciun, Marius Oprea, iar între susținători Neagu Djuvara, Călin Popescu Tăriceanu, Adrian Semcu, Ovidiu Drăgănescu.

La evenimentul de lansare a Inițiativei România Liberală au fost prezenți, între alții, Teodor Meleșcanu, Theodor Paleologu, Sever Voinescu, Aurelian Pavelescu, Mihai Răzvan Ungureanu, Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tușa, Dan Cristian Popescu, Iulian Crăciun.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Doliu imens în PSD. A murit în prag de Înviere. Tragedia a lovit chiar azi
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern