Oferte de locuri de muncă în străinătate. Cât câștigă un ghid turistic în Norvegia și un măcelar în Irlanda

Oferte de locuri de muncă în străinătate. Cât câștigă un ghid turistic în Norvegia și un măcelar în Irlanda
Publicat: 04/12/2013, 20:57
Actualizat: 20/03/2019, 18:39

Românii care vor să lucreze în străinătate pot alege dintre cele aproape 200 de locuri de muncă puse la bătaie de companii de peste granițe prin rețeaua Eures de cooperare între serviciile publice de ocupare europene. Cele mai multe locuri de muncă vacante pentru care pot aplica românii în această perioadă se găsesc în Norvegia și Irlanda.

Norvegienii caută ghizi turistici care știu trei limbi străine și care sunt dispuși să lucreze pe un salariu brut de 23 de euro pe oră și să se ocupe de turiștii veniți de pe vase de croazieră în excursiile la mal în zona fiordurilor din vestul țării, dar și mecanici pentru vehicule grele și ingineri.

Irlandezii pun și ei la băiate 40 de locuri de muncă pentru măcelari cu experiență, care să se ocupe de dezosarea și tranșarea cărnii.

Unde te poți angaja în Norvegia

Persoanele care vor să lucreze ca ghid turistic în străinătate pot apela la cele 40 de posturi puse la dispoziția lor prin intermediul Eures de către o firmă din Voss, Norvegia. Angajările se fac pentru anul viitor, 1 mai – 15 septembrie. Salariul brut pe care îl vor primi viitorii angajați va fi de 23 de euro pe oră.

Candidații trebuie să aibă cunoștințe foarte bune de limba engleză și să mai cunoască și alte două limbi străine, ca franceza, germana, spaniola, italiana sau rusa, la nivel mediu. Ei să participe la un program de instruire online înainte de sosirea în Norvegia și la un curs odată ajunși la destinație.

Cei care au absolvit cel puțin un an de studii superioare au prioritate, iar „interesul pentru cultura, istoria și geografia norvegiană” este și el important în fața angajatorului, potrivit ofertei de muncă.

Angajatorul îi va ajuta, de asemenea, pe viitorii salariați să găsească un loc de cazare în apartamente comune, contra cost, pentru circa 400 de euro pe lună.

Persoanele interesate de un astfel de loc de muncă trebuie să trimită, până pe 6 ianuarie, o scrisoare de intenție și un CV Europass pe adresa de e-mail [email protected].

O altă firmă norvegiană caută doi mecanici pentru vehicule grele care să aibă experiență de lucru cu astfel de utillaje, dar și permis de conducere categoria C și experiență în electronică și hidraulică.

Candidații trebuie să vorbească fluent limba engleză sau o limbă scandinavă. Cei care vor fi selectați de către angajator vor primi un salariu brut cuprins între 22,5 euro și 25 de euro pe oră, contractul urmând să fie semnat pe șase luni, cu posibilitate de prelungire.

Cei care vor să aplice pentru cele două posturi vacante trebuie să trimită o scrisoare de intenție și un CV Europass în limba engleză pe adresa de e-mail a angajatorului, [email protected].

Un post de inginer proiectant CATIA și manager de proiect și un post de inginer de producție sunt puse, de asemenea, la băiate de către o firmă din Norvegia. Salariul brut anual oferit de angajator este de 56.000 – 68.000 de euro, respectiv 56.000 – 62.000 de euro.

Cât câștigă un măcelar în Irlanda

O firmă irlandeză pune și ea la dispoziție, prin Eures, 40 de locuri de muncă pentru măcelari cu experiență care să se ocupe cu dezosarea și cu tranșarea cărnii. Salariul oferit de angajator este de 8,65 de euro de oră, iar contractul va fi semnat pe o perioadă nedeterminată de timp.

Postul va avea „obiective de producție provocatoare” și „va implica, de asemenea, solicitare fizică pentru perioade lungi de timp în frig sau rece”, se explică în oferta de angajare.

Persoanele interesate pot aplica pentru aceste locuri de muncă până pe 15 decembrie, trimițând pe adresa de e-mail a angajatorului ([email protected]) un CV Europass.

Fii la curent cu știrile economice ale momentului. Abonează-te la pagina de Facebook Gândul Financiar

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Casa Regală a Marii Britanii ascunde un secret total neașteptat de peste 90 de ani
FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Șoc în România! O mireasă s-a îndrăgostit de artistul care i-a cântat la nuntă și...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Avertisment pentru toți cei cu telefoane mobile. Acest lucru este total interzis
Semnele care pot anunța un nou război mondial. Biblia cuprinde o parte dintre ele
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
De ce vrea cea mai bogată femeie din Australia ca portretul ei să fie eliminat...
×