Revoluționar, la ședința CJ: Timișoara a ajuns să fie cumpărată, stradă cu stradă, de către clanuri

Revoluționar, la ședința CJ: Timișoara a ajuns să fie cumpărată, stradă cu stradă, de către clanuri
Publicat: 18/12/2013, 14:50
Actualizat: 01/10/2014, 02:50

Reprezentantul Asociației „Victoria” din Timișoara, Adrian Sanda, s-a declarat nemulțumit, la ședința festivă a CJ dedicată comemorării Revoluției din ’89, că niciun revoluționar nu e cetățean de onoare al orașului și că „Timișoara a ajuns să fie cumpărată, stradă cu stradă, de clanurile țigănești”.

Miercuri, la Palatul Administrativ din Timișoara a avut loc o ședință festivă a Consiliului Județean Timiș, dedicată comemorării Revoluției din Decembrie 1989, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În cadrul ședinței, Adrian Sanda, reprezentantul Asociației „Victoria” – una dintre cele mai cunoscute asociații ale revoluționarilor timișoreni, a atras atenția că niciun revoluționar nu este cetățean de onoare al municipiului.

„Niciun revoluționar nu e cetățean de onoare al Timișoarei. Timișoara a ajuns să fie cumpărată, stradă cu stradă, de clanurile țigănești. (…) Cum e posibil ca Laszlo Tokes să ajungă să lase Ordinul dat de un președinte inconștient la Biserica Reformată și să îi cheme la Timișoara pe cei care i-au dat această distincție, să vină să o ia înapoi tocmai de aici? Revoluția din Timișoara nu a fost făcută de Tokes, ci a fost făcută de timișorenii cei mulți. Dacă nu erau timișorenii cei mulți, Tokes poate își mai lua o palmă în plus din partea comuniștilor. Îi transmitem să nu ne târască în mocirla în care dorește să ne târască”, a spus Sanda.

Un alt reprezentant al revoluționarilor, Tudorin Burlacu, a afirmat, tot în ședința festivă, că dorește să îi transmită premierului Victor Ponta „să facă curățenie” printre revoluționari.

„Ne bucurăm că o dată pe an vă mai amintiți de noi. Noi, Timișoara, ne-am angajat să facem curățenie pentru toți eroii și ne-am îndeplinit acest obiectiv, pentru perioada 16-20 decembrie 1989. Pentru restul perioadei, de după 20 decembrie 1989, îi transmitem premierului să facă ei dreptate”, a spus Burlacu, făcând referire la faptul că dosarele revoluționarilor au fost reverificate, iar cei considerați impostori au fost eliminați de pe listele celor care primeau indemnizații.

În Timișoara sunt, în total, 282 de revoluționari cu acte în regulă, potrivit reprezentanților asociațiilor de revoluționari din municipiu.

Joi, urmași ai eroilor Revoluției de la Timișoara vor porni într-un pelerinaj la București, unde vor depune, vineri, coroane de flori în Piața Universității, la mai multe monumente, dar și la Popești-Leordeni, unde au fost incinerați mai mulți revoluționari în timpul evenimentelor din decembrie 1989, iar cenușa lor a fost aruncată într-un canal.

Vineri, la Timișoara este zi de doliu, iar la ora 12.00 în zona centrală a municipiului vor suna sirenele pentru a marca momentul în care Timișoara, în urmă cu 24 de ani, a devenit primul oraș liber de comunism din România.

Sâmbătă, participanții la pelerinajul de la București se vor opri și la Slatina, pentru a depune coroane de flori în memoria eroilor Revoluției.

La Timișoara, potrivit reprezentanților Asociației „Memorialul Revoluției” au murit aproximativ o sută de persoane. Conform acestora, au fost 73 de morți și 296 de răniți în perioada 16-22 decembrie 1989, iar după 22 decembrie, 20 de morți și 77 de răniți.

La Timișoara au fost inventariate peste 14.500 de imobile considerate istorice, construite înainte de anul 1945, iar dintre acestea 938 sunt monument istoric, conform legii. Câteva sute dintre aceste clădiri, aflate în zona centrală, au fost cumpărate de romi. Inițial, familiile de romi au cumpărat un singur apartament, iar apoi, prin amenințări sau șicane, au determinat familiile rămase în clădire să vândă sub prețul pieței.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată