Adolescenta dispărută în Retezat se afla într-o tabără organizată de un preot

Adolescenta dispărută în Retezat se afla într-o tabără organizată de un preot
Publicat: 22/08/2014, 17:04
Actualizat: 01/02/2019, 15:33

Potrivit reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara, preotul parohiei Bărbăteni Lupeni, Cristian Olaru, a solicitat DGASPC ca șase copii, cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani, instituționalizați în centrul de plasement din Lupeni să fie lăsați în Tabăra de Vară Retezat 2014, alături de alți copii din cadrul parohiei.

„Cei șase adolescenți au fost luați în grijă de preot în tabăra care a avut loc în zona Hațeg-Retezat, Poiana Pelegii, cu traseu spre lacul Bucura, în perioada 19-21 august. În 21 august am fost anunțați despre dispariția fetei și tot atunci au început căutările”, a declarat inspectorul DGASPC Hunedoara Cristina Sav.

Potrivit acesteia, adolescenta dispărută nu are probleme de sănătate, nu este un „copil problemă”, a terminat clasa a VII-a cu media 10 la purtare și nu a lipsit niciodată nemotivat din centrul de plasament.

„Adolescenta este un copil obișnuit, cu rezultate satisfăcătoare la școală pentru un copil instituționalizat. Media 10 la purtare și faptul că nu a plecat niciodată nemotivat din centrul de plasament indică faptul că este un copil bun, care nu a creat probleme. Ea face parte dintr-o familie monoparentală din Valea Jiului și a fost preluată de la mamă în sistem de protecție din cauza condițiilor precare de trai ale familiei”, a spus inspectorul DGASPC Hunedoara.

Potrivit acesteia, este o procedură obișnuită ca parohiile sau ONG-urile să solicite preluarea copiilor pentru a-i duce în tabere sau excursii și că aceștia sunt încredințați potrivit legislației în vigoare, până acum nefiind înregistrate incidente în județul Hunedoara.

Poliția Română anunță, vineri, într-un comunicat de presă că fata „ar fi plecat voluntar din locul de campare miercuri, în jurul orei 16.00, fără a mai reveni”.

Adolescenta are 1,50-1,55 metri înălțime, 55-60 de kilograme, fața rotundă, ochi verzi, păr șaten, tuns scurt, ondulat, cu breton neregulat. La data dispariției, fata purta un hanorac de culoare maro, cu imprimeu portocaliu, pantaloni negri, pantofi sport albi și un fes negru. Fata avea un rucsac roșu și negru, în care avea doar articole de îmbrăcăminte, fără documente de identitate sau bani.

Oamenii legii fac apel la persoanele care pot oferi detalii cu privire la minora dispărută să apeleze serviciul de urgență 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliție.

Adolescenta de 14 ani, dispărută în urmă cu două zile în Parcul Național Retezat, este căutată, vineri, de peste 60 de salvamontiști, jandarmi montani, pompieri și pădurari, cu câini de salvare și cu bărci pneumatice.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, Lucian Stoichițoiu, vineri dimineață s-a activat Comandamentul operațional sub coordonarea Prefecturii Hunedoara în cazul fetei dispărute, formându-se 14 echipe pentru căutarea acesteia.

„Un număr de 61 de persoane – salvamontiști, jandarmi montani, pompieri și pădurari – s-au grupat în 14 echipe și o caută pe adolescenta dispărută. Pompierii folosesc două bărci pneumatice lansate pe Lacul Gura Apei, iar echipajele care caută în munți folosesc doi câini de salvare antrenați special pentru căutarea persoanelor dispărute. Căutările au fost extinse în zona Poiana Pelegii, râului Șes, Merila și Brădățel”, spunea Lucian Stoichițoiu.

Adolescenta este de la un centru de plasament din Lupeni, iar când a dispărut, în urmă cu două zile, mergea, alături de un grup de copii, într-o drumeție spre Lacul Bucura din Munții Retezat.

Adulții care însoțeau grupul de copii au anunțat abia joi autoritățile despre dispariția fetei, după ce miercuri au căutat-o prin munți, însă fără niciun rezultat.

În cursul zilei de joi, adolescenta a fost căutată de mai mulți salvamontiști și jandarmi montani, operațiunea fiind întreruptă din cauza întunericului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Cum arată apartamentul de 2460 de metri pătrați al lui Ion Țiriac. Detaliile din interior...
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
GALERIE FOTO Comoara din pădure: o femeie a descoperit într-un hambar abandonat 50 de mașini...
Povestea emoționantă a lui Patrocle, câinele căutat de toată România. Este căutat cu disperare de...
I-a turnat zilnic soțului înălbitor în cafea. Ce s-a întâmplat cu bărbatul la scurt timp:...
La ce salariu visează o angajată care ia acum minimul pe economie. "În mână, fără...
Descoperirea secolului! Breaking news!
Dovezile găsite acasă la Alexandru Piscan, presupusul spion al rușilor: fotografii și filmări detaliate de...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
Comisia Europeană: Cote d'Or, Milka, Oreo, Ritz, Toblerone s-au vândut la preţuri mai mari în...
Un COSMONAUT de TOP este CONVINS că NU suntem singuri în Univers
Pro TV pregătește marea lovitură. Filmările au început
Locul de muncă plătit regește, cu până la 100.000 dolari pe an. Ce trebuie să...
Ireal cât au ajuns să coste sicriele și locurile de veci în 2024
Răspunsul Gabrielei Cristea pentru urmăritorii care îi spun că fetele ei nu sunt aranjate întotdeauna:...
Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Ce putem face fiecare, la nivel individual, pentru a combate schimbările climatice?
×