La 27 de ani, Adrian a băut prima cafea din viața lui. „Eram la Viena, iar acela a fost momentul care a schimbat totul”

La 27 de ani, Adrian a băut prima cafea din viața lui. „Eram la Viena, iar acela a fost momentul care a schimbat totul
Publicat: 19/09/2014, 15:57
Actualizat: 18/05/2015, 18:29

Floriana Vlaicu, 26 de ani, și Adrian Simion, 37 de ani, s-au cunoscut în urmă cu un an și au decis să își deschidă o afacere în industria cafelei. Au investit 60.000 de euro într-o prăjitorie de cafea cu un țel precis: să îi învețe pe români să aprecize o cafea de calitate.

S-au cunoscut la un curs pe care Floriana îl ținea despre cum poți descoperi aromele acestei băuturi, iar de atunci au decis că este momentul să vină cu ceva nou în acest domeniu. Și-au deschis un magazin în care se vinde cafea, care este în același timp și prăjitorie și școală de cafea – Guido Coffee.

„Până la 27 de ani nu am băut nicio cafea. Era din cauza gustului amar pe care îl au unele tipuri de cafele. Credeam că toate sunt la fel. Eram în vacanță la Viena, când am băut o cafea. Atunci a fost momentul în care mi-am schimbat părerea despre tot ce înseamnă această băutură”, povestește Adrian Simion.

De aici a dezvoltat o adevărată pasiune pentru cafea. S-a apucat să învețe cum se prepară cafeaua la nivel profesionist, iar pentru a obține gustul perfect al băuturii își comanda boabele din străinătate. Totul a rămas la nivelul de pasiune până în momentul în care a cunoscut-o pe Florina, care știa mai multe în acest domeniu.

„A venit la un eveniment de degustare. Mi-a spus că vrea cea mai dulce cafea. Ce poți face într-o astfel de situație? Faci cea mai dulce cafea. Aveam deja în plan să deschid în România o prăjitorie de boabe de cafea profesionistă, esențială dacă vrei să prepari o cafea de calitate, și uite așa am ajuns să facem o afacere împreună. Prin această afacere ne dorim să le împărtășim și celorlalți gustul adevărat al cafelei. Cafeaua, în funcție de țara de proveniență, de intensitatea la care este prăjită și de modul în care este depozitată, poate avea arome diferite”, explică Floriana Vlaicu.

Și-a descoperit pasiunea pentru cafea în timpul facultății, când era angajată a unei cafenele. În 2010 a participat la două concursuri naționale de preparat cafeaua. După un loc 3 și un loc 4, în 2011 reușește să câștige prima poziție în România la preparat cafeaua și un loc 6 la un concurs mondial, de profil, desfășurat în Olanda.

Înainte de a-și deschide afacerea, cei doi au învățat timp de nouă luni: „Ne-am pregătit intens, am fost și am cumpărat cea mai bună prăjitoare de cafea, ne-am făcut site, am găsit locație, am amenajat-o”, povestește Adrian Simion.

La Guido Coffee se pot cumpăra boabe de cafea proaspăt prăjite, dar este și locul unde poți învăța cum poți prepara o cafea perfectă. „O cafea îți poate schimba ziua, iar asta vedem în fiecare zi la școala de cafea”, spune Floriana Vlaicu.

Antreprenorii susțin că românii sunt dornici să bea o cafea de calitate, iar pentru asta sunt dispuși să și plătească. Cei doi vând opt tipuri de cafele si urmează să mai aducă alte cinci. Prețurile sortimentelor de cafea comercializate de ei variază între 35 de lei pentru 250 de grame de cafea și 55 de lei pentru aceași cantitate.

Povestesc că cei interesați pot urma cursuri în care să deprindă tainele preparării unei cafele gustoase: „Înainte de a începe cursul, persoanele care ne trec pragul sunt invitate să deguste cafeaua, iar în funcție de ceea ce vor să învețe se înscriu la diferite cursuri, care sunt contra-cost”, spune Florina Vlaicu.

Astfel, pentru un curs de trei ore în care poți învăța metode alternative de a prepara cafeaua trebuie să scoți din buzunar 250 de lei, în timp ce în pentru un curs de patru ore în care poți afla cum se face un espresso adevărat trebuie să achiți o taxa de 400 de lei. „Interesant este faptul că bărbații care vin să învețe cum să facă un espresso, sunt interesați să afle și cum se face un cappuccino, băutură cu care vor să își surprindă partenera”, mai spune antreprenoarea.

Planurile lor de viitor? Să își mai cumpere un prăjitor de cafea și să își extindă afacerea. „Nu ne-am făcut planuri în privința timpului în care să ne recuperăm banii investiți. Știm un lucru: vrem să facem lucruri de calitate, cu produse de calitate. Cred că dacă nu ne abatem de la acest drum vor veni și banii”, afirmă Adrian Simion.

Adrian Simion și Florina Vlaicu sunt doi antreprenori care au investit 60.000 de euro într-o prăjitorie de cafea și care și-au deschis o afacere în acest domeniu în centrul Bucureștiului. Cei doi au fost invitați ai emisiunii ZF Live.

Aici puteți urmări înregistrarea emisiunii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...